Vali Yazıcıoğlu'nun "Emaneti" Turizme Kazandırılıyor - Son Dakika
Kültür Sanat

Vali Yazıcıoğlu'nun "Emaneti" Turizme Kazandırılıyor

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Konağın dış görünümü Konağın manzarası Konağın ahşap detayları Almus Kaymakamı Fatih Çelikkaya'nın konuşması Konaktaki çalışmalar Detaylar Vali Yazıcıoğlu'nun "emaneti" turizme kazandırılıyor Trafik kazasında hayatını kaybeden Vali Recep Yazıcıoğlu tarafından Almus ilçesinde yaptırılan konağın turizme kazandırılması amacıyla kaymakamlık tarafından çalışma yürütülüyor Almus Kaymakamı Çelikkaya: "Konak, rahmetli Valimizin Tokat'a kazandırdığı eserlerden biri. Biz de emanetine sahip çıkıyoruz" RECEP BİLEK - Trafik kazasında hayatını kaybeden Vali Recep Yazıcıoğlu'nun Tokat'ta görev yaptığı dönemde Almus ilçesine yaptırdığı konak, onarıldıktan sonra turizme kazandırılacak.

19.02.2016 13:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Konağın dış görünümü

Konağın manzarası

Konağın ahşap detayları

Almus Kaymakamı Fatih Çelikkaya'nın konuşması

Konaktaki çalışmalar

Detaylar Vali Yazıcıoğlu'nun "emaneti" turizme kazandırılıyor

Trafik kazasında hayatını kaybeden Vali Recep Yazıcıoğlu tarafından Almus ilçesinde yaptırılan konağın turizme kazandırılması amacıyla kaymakamlık tarafından çalışma yürütülüyor

Almus Kaymakamı Çelikkaya:

"Konak, rahmetli Valimizin Tokat'a kazandırdığı eserlerden biri. Biz de emanetine sahip çıkıyoruz"

RECEP BİLEK - Trafik kazasında hayatını kaybeden Vali Recep Yazıcıoğlu'nun Tokat'ta görev yaptığı dönemde Almus ilçesine yaptırdığı konak, onarıldıktan sonra turizme kazandırılacak.

Tokat'ta 1984-1989 yıllarında görev yapan Yazıcıoğlu, baraj gölü, doğası ve su sporları ile ünlü Almus ilçesinde Tufantepe mevkisinde üst düzey misafirlerin ağırlanması amacıyla konak yaptırdı. Çeşitli kurumlarca uzun yıllar işletilen konak, daha sonra atıl durumda kaldı.

Ahşap mimarisi ve baraj gölü manzarasıyla dikkati çeken, iki katlı ve 3 odası bulunan konağın Almus Kaymakamlığının girişimleriyle onarımına başlandı.

Almus Kaymakamı Fatih Çelikkaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, konağın merhum Vali Recep Yazıcıoğlu tarafından 1987 yılında yaptırıldığını hatırlattı.

Çelikkaya, "İçi ve dışı tamamen ahşap kaplama. Son yıllarda çeşitli kurumlarca kullanılmış. Maalesef çok iyi bakılmamış. Buna rağmen ana gövdesi çok sağlam. Binanın onarılması için çalışmalara başladık" dedi.

-Konağın butik otel olarak işletilmesi düşünülüyor

Çelikkaya, konağı butik otel olarak işletmeyi düşündüklerini, özellikle Arap turistlere yönelik tasarlayacaklarını kaydetti.

Almus ilçesinin doğası ve baraj gölünden dolayı Araplar tarafından rağbet gördüğünü dile getiren Çelikkaya, Arap turistlerin aileleriyle kalabilecekleri bir şekle büründürmek istediklerini anlattı.

Konağın rahmetli Yazıcıoğlu zamanında turizm amaçlı kullanıldığına dikkati çeken Çelikkaya, şunları kaydetti:

"Burada önceki yıllarda pek çok turizm amaçlı faaliyet yapılmış. Şu anda sayın valimizin de katkısıyla ödenek aldık. Bu ödenekle çalışmalarımıza başladık. Bir sonraki aşamada çevre düzenlemesi ve iç mimarisini düzenleyeceğiz. Konak, rahmetli Valimizin Tokat'a kazandırdığı eserlerden biri. Biz de emanetine sahip çıkıyoruz."

Çelikkaya, konağı 2-3 ay içerisinde hizmete açmayı planladıklarını sözlerine ekledi.

Vali Yazıcıoğlu\'nun "Emaneti" Turizme Kazandırılıyor
Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Vali Yazıcıoğlu'nun 'Emaneti' Turizme Kazandırılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement