Vali Zorluoğlu'ndan Van'a Müjde - Son Dakika
Güncel

Vali Zorluoğlu'ndan Van'a Müjde

Vali Zorluoğlu\'ndan Van\'a Müjde

VAN (İHA) – Van Valisi Murat Zorluoğlu, Türkiye’de turizm sezonu startının Van’da verileceği müjdesini verdi.

26.03.2018 16:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

VAN (İHA) – Van Valisi Murat Zorluoğlu, Türkiye'de turizm sezonu startının Van'da verileceği müjdesini verdi.

Cumhuriyet Caddesi üzerinde kurulan 'Turizm Danışma Ofisi'nin açılışını gerçekleştiren Van Valisi Murat Zorluoğlu, 2017 yılında Van'ı 500 binin üzerinde İranlı turistin ziyaret ettiğini ifade etti. Van'ın, Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden biri olma yolunda hızla ilerlediğini vurgulayan Zorluoğlu, "2018 yılının ilk üç aylık verilerini geçen yılla kıyasladığımızda, yüzde 50'nin üzerinde bir turist artışı görüyoruz. Bu çok memnuniyet verici bir gelişmedir. Sadece geçtiğimiz cuma günü Kapıköy Sınır Kapısı'ndan Van'a giriş yapan turist sayısı 6 bin 700'dür. Bu sayı olarak bir günde yapılan en büyük giriştir. İnşallah nisan, mayıs, haziran ve devamında da mutlaka sürecek. Biz bu yıl içerisinde Van'da 700 binin üzerinde yabancı turist misafir edeceğimizi hesaplıyoruz" dedi.

"Türkiye, turizm sezonunun startını Van'da verecek"

Türkiye'de turizm sezonu startının Van'da verileceği müjdesini veren Vali Zorluoğlu, " Kültür ve Turizm Bakanı, 14 Nisan'da Van'da olacak. Biz Ankara'da iken kendisinden istirham etmiştik. Van, turizm sezonunun başlangıcını, startını verme noktasını hak ediyor. Lütfen bu sene Türkiye'nin turizm sezonunu Van'da açalım diye istirhamda bulunuştuk. Kendileri de bunu kabul etmişlerdi. Van, inşallah 14 Nisan Cumartesi günü Türkiye'de turizm sezonunun startının verileceği il olacak" ifadelerini kullandı.

Yeni hizmete açılan Turizm Danışma Ofisi ile ilgili de bilgi aktaran Vali Zorluoğlu, "Burası bir enformasyon, danışma ofisi. Ancak klasik bir danışma ofisinden daha fazla işlev görecek. Burası yabancı turistler için bir uğrak, bir danışma, aynı zamanda bir şikayet alma merkezi olarak çalışacak. Burada çalışan personeller, gelecek yabancı turistlerin şikayetlerini bize ulaştıracaklar, bunu takip edecekler ve geri dönüşümünü sağlayacaklar. İlimiz için, bölgemiz için bir ilk olması açısından önemli. Hem Doğu Anadolu Kalkınma Ajansımız, hem Van Büyükşehir Belediyemiz, hem Van Ticaret ve Sanayi Odamızla birlikte valiliğimizin koordinasyonunda Van'da böyle önemli bir merkezi hizmete açmanın memnuniyetini duyuyoruz. Önümüzdeki yıllarda eğer burası yetmez ise, şehrin bazı yerlerine birkaç tane daha oluşturulacak. Çünkü önümüzdeki yıllarda turist sayısının artacağına inanıyorum. Ben Van'ın önümüzdeki 10 yıl içerisinde bu gibi yerlerden birkaç taneye daha ihtiyacı olacağını düşünüyorum. Elbirliği ile bu şehrin kalkınmasına devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Açılış töreni, kurdele kesimi ve ofisin gezilmesi ile sona erdi.

Açılışa Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mahmut Kocameşe, Müzeler Genel Müdürü Yalçın Kurt, Vali Yardımcısı İbrahim Civelek, İl Emniyet Müdürü Mehmet Suat Ekici, İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Cemil Öztürk, Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Yalçın, İl Kültür ve Turizm Müdürü Muzaffer Aktuğ, Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Necdet Takva, DAKA Genel Sekreteri Halil İbrahim Günay, TÜRSAB Başkanı Cevdet Özgökçe, Elite World Hotel Genel Müdürü Oktay Aksoy ve vatandaşlar katıldı. - VAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Vali Zorluoğlu'ndan Van'a Müjde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Hatay İskenderun'da 4 hükümlü ve 5 şüpheli yakalandı
    23:38 Hatay İskenderun'da 4 hükümlü ve 5 şüpheli yakalandı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde, kesinleşmiş hapis cezası bulunan 4 hükümlü ile çeşitli suçlardan aranan 5 şüpheli yakalandı. Operasyonlarda bir tabanca, 90 fişek, 4 tüfek, 11 tüfek fişeği ile 1 bıçak ele geçirildi. Tutuklanan şüpheliler adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı
    23:33 Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı

    Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında Sahil Güvenlik Kuzey Ege Grup Komutanlığı ekipleri tarafından hareket halinde bir lastik bot tespit edildi. Yapılan operasyonda Afganistan ve İran uyruklu 8'i çocuk toplam 29 düzensiz göçmen yakalandı. Göçmenler, işlemlerinin ardından Ayvacık Geri Gönderme Merkezine teslim edildi.

  • Kayseri'de Tarihi Eser Operasyonu: Çok Sayıda Sikke ve Obje Ele Geçirildi
    23:20 Kayseri'de Tarihi Eser Operasyonu: Çok Sayıda Sikke ve Obje Ele Geçirildi

    Kayseri'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda arama yapılan bir araçtan çok sayıda tarihi eser çıktı. İstihbari çalışmalar sonucunda durdurulan araçta ve sürücüsü üzerinde yapılan aramalarda 10 adet sikke, 5 adet obje ve 20 gram altın tozu bulundu. Materyallere el konulurken, sürücü gözaltına alındı.

  • CHP, parti aleyhine çalışan üyeleri ihraç edecek
    23:19 CHP, parti aleyhine çalışan üyeleri ihraç edecek

    CHP Genel Merkezi, 31 Mart yerel seçimlerinde parti aleyhine açık veya gizli çalışma yürüten üyelerle ilgili ihraç istemiyle disiplin sürecinin başlatılacağını duyurdu. Parti, il, ilçe örgütleri ve başkan adaylarına gönderdiği yazıda, bu üyelerin isim ve görevleri ile aleyhe yaptıkları çalışmalara ilişkin delillerin bildirilmesini istedi.

  • Karabük Merkez Mahalle Muhtarları Derneği'nin yeni başkanı Ozan Özçelik oldu
    23:16 Karabük Merkez Mahalle Muhtarları Derneği'nin yeni başkanı Ozan Özçelik oldu

    Karabük Merkez Mahalle Muhtarları Derneği Olağan Genel Kurulu'nda yapılan seçimle Ozan Özçelik derneğin yeni başkanı oldu. Seçim sonuçlarına göre 14 oy alan Özçelik, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte derneği yönetecek.

  • Denizli'de İlkokul Öğrencisi ve İki Arkadaşı Kayboldu
    23:16 Denizli'de İlkokul Öğrencisi ve İki Arkadaşı Kayboldu

    Denizli'nin Pamukkale İlçesi'nde ilkokul 4. sınıf öğrencisi Ayaz Yalçın ve iki arkadaşı dünden itibaren haber alınamıyor. Aile ve polis ekipleri kayıp çocukları bulmak için arama çalışmalarını sürdürüyor.


Advertisement