Validen Sürücülere Kaya Tuzu - Son Dakika
Yerel

Validen Sürücülere Kaya Tuzu

Validen Sürücülere Kaya Tuzu

Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, karayolundaki sürücülere kaya tuzu hediye ederek, trafik kurallarına uymaları yönünde uyarılarda bulundu

08.10.2013 17:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, D-100 karayolunda sürücülere kaya tuzu hediye ederek, trafik kurallarına uymaları konusunda uyardı.

Vali Özcan, İl Emniyet Müdürü Ali Murat Dağlı, Çankırı Şöförler ve Otomobiller Odası Başkanı Necati Akdoğan,  "Türkiye Karayolları Güvenliği Stratejisi ve Eylem Planı" kapsamında Ilgaz ilçesinden geçen  D-100 karayolundan geçerken durdurdukları araçların sürücülerine kaya tuzu hediye etti.

Vali Özcan sürücüleri trafik kurallarına uymaları konusunda uyardı.

Gazetecilere açıklama yapan Özcan, "Türkiye Karayolları Güvenliği Stratejisi ve Eylem Planı" kapsamında, Çankırı'da ilgili kurum kuruluşlarının katkılarıyla karayolu trafik güvenliği eylem planı koordinasyonu kurulu oluşturduklarını ve yaşanan trafik sorunlarına çözüm ürettiklerini söyledi.

Koordinasyon kurulunun trafikte duyarlı bilinçli sürücülerin teşvik edilmesi ve sürücülerde farkındalık oluşturulmasını hedeflediğini ifade eden Özcan, bu doğrultuda kampanyalar düzenlediklerini belirtti

Özcan, Ilgaz ilçesinde yapılan yol uygulamalarında kaya tuzuyla başlatılan kampanyadan dolayı vatandaşlardan güzel geri dönüşler aldıklarını ifade ederek, şunları kaydetti:

"D-100 karayolunda sürücüleri durdurarak vatandaşlarımıza projemizi anlatıyoruz. Burada trafik kurallarına uymayı teşvik ediyoruz. Onun içinde Çankırı'nın meşhur kaya tuzunu sürücülere takdim ediyoruz. Burada ayrıca kaya tuzuyla Çankırı'nın tanıtımını yapmış oluyoruz. Amacımız kaya tuzunu ön plana çıkarmak ve trafik kazalarını asgariye indirmektir.  Kampanya 21 Ekim'e kadar sürecek. Bayram arifesinde bu uygulamayı devam ettirerek sürücülerimizi bilinçlendirmeye çalışıyoruz. Geçen yıl 5 günlük Kurban Bayramı süresince bu güzergahta 18 trafik kazası meydana gelmiş ve 33 vatandaşımız yaralanmıştır. Dileğimiz bu yıl 9 gün olan tatil süresince hepimizi üzen bu kazaların yaşanmamasıdır."

Sürücülerden Ahmet Sevim de  İstanbul'dan Trabzon'a gittiğini belirterek, uygulamayı olumlu bulduğunu kaydetti. - Çankırı

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Validen Sürücülere Kaya Tuzu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement