Valiler Baksı Müzesi'ni gezdi - - Son Dakika
Güncel

Valiler Baksı Müzesi'ni gezdi -

Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak, Baksı Müzesi'nin bölge insanı için büyük fırsat ve nimet olduğunu söyledi.

24.06.2014 23:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak, Baksı Müzesi'nin bölge insanı için büyük fırsat ve nimet olduğunu söyledi.

Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) 57. Yönetim Kurulu Toplantısı'na katılmak üzere Bayburt'a gelen Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak, Erzincan Valisi Abdurrahman Akdemir ve Bayburt Valisi Mükerrem Ünlüer, 2014 Yılı Avrupa Konseyi Müze Ödülü'ne layık görülen Baksı Müzesi'ni gezdi.

Müzede sergilenen eserleri tek tek inceleyen valiler, müzenin kurucusu Hüsamettin Koçan'dan bilgi aldı.

Erzurum Valisi Altıparmak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Baksı Müzesi'nin turizm açısından çok da ulaşılır bir yerde olmamasına rağmen yurt içi ve yurt dışından gelen ziyaretçileri ağırladığını belirtti.

Baksı Müzesi'nin aldığı 2014 Yılı Avrupa Konseyi Müze Ödülü ile ziyaretçi sayısının da artacağını ifade eden Altıparmak, "Sadece Bayburt'tan değil diğer illerden, İstanbul'dan, Ankara'dan merak eden ve gelen insanlar olduğunu biliyorum. Özellikle aldığı ödülden sonra dışarıdan da birçok insanın geleceğini düşünüyorum ancak burayı yönetenlerin, bu bölgede bulunan insanların da buna gayret göstermesi, sahiplenmesi lazım. Zira böyle bir hayalin burada gerçekleşmiş olması, bu bölgede yaşayan insanlar için büyük bir fırsat, büyük bir nimet" dedi.

Altıparmak, Baksı Müzesi'nin şöhretini daha önce duyduğunu kaydederek, şunları söyledi:

"2014 Yılı Avrupa Müze Ödülü'nü alması müzeye ayrı bir şöhret kazandırdı. İnsan hayal eder ama hayali gerçekleştirmek herkese nasip olmaz. Hüsamettin Koçan hocayı tebrik ediyorum. Anne ve babasının mezarının bulunduğu yerde, onlarla geçirdiği çocukluk, gençlik dönemini yaşadığı bu bölgede böyle bir şeyi tasarlaması, düşünmesi ve realize etmesi inanılmaz. Yani bir şeyler yapmak isteyip bir şeyler hayal edenlerin gelip göreceği yer burası. Hayallerinin önündeki engelleri nasıl kaldırmış, bu hayallerini nasıl gerçekleştirmiş inanmak çok güç."

Baksı Müzesi'nin mimarisinin de çok özgün ve farklı olduğunu dile getiren Altıparmak, "Hüsamettin Koçan hocanın hem yöresel, etnografik eserleri hem de çağdaş sanatçıların eserlerini burada barındırıyor olması, buranın yaşaması için çok ekstra bir gayret göstermesinden ben ciddi oranda etkilendim. Türkiye'de yaşayan bütün insanların bir şekilde imkan bulup burayı ziyaret etmelerini tavsiye ediyorum" ifadelerini kullandı.

-Erzurum Valisi Altıparmak

Valiler Baksı Müzesi\'ni gezdi -
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Valiler Baksı Müzesi'ni gezdi - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement