Valilik harekete geçti, "Suriyeliler plaja giremez" pankartı kaldırıldı - Son Dakika
Güncel

Valilik harekete geçti, "Suriyeliler plaja giremez" pankartı kaldırıldı

Sinop Valiliği, kentte özel bir plajın girişine asılan, Türkçe ve Arapça "Vatanı için savaşmayanlar plajımıza giremez" yazılı pankartın kaldırıldığını duyurdu.

10.07.2019 15:41  Güncelleme: 16:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sinop Kaleyazısı'nda bulunan bir plajın girişinde Suriyelilere yönelik, "Vatanı için savaşmayanlar plajımıza giremez" ve "Türk ırkı varolsun" ifadelerinin yer aldığı bir pankart asıldı. Sosyal medyadaki tepkilerin ardından Valilik'ten yapılan yazılı açıklamada, pankartın fark edilmesinin ardından duruma müdahale edildiği belirtildi.

Valilik'ten, söz konusu pankartla ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"İŞLEM YAPILMASINA GEREK YOK"

"Özel plajın işletmecisi tarafından asılan pankart, yine işletme sahibince kaldırılmıştır. Cumhuriyet Savcılığınca yapılan inceleme sonrası konu hakkında işlem yapılmasına gerek olmadığına karar verilmiştir."

NE OLDU?

Sinop Kaleyazısı'nda bulunan bir plajın girişinde Suriyelilere yönelik "Vatanı için savaşmayanlar plajımıza giremez" ve "Türk ırkı varolsun" ifadelerinin yer aldığı bir pankartın asıldığı görüldü. Pankartta, ifadenin Arapçasına da yer verildi.

"TÜRK ASKERİ SAVAŞIRKEN, PLAJIMA GİRMELERİNİ İSTEMEDİM"

Plajın işletmecesi, pankartın asılmasının ardından olumlu tepkilerle karşılaştığını belirterek şunları söyledi, "Türk askeri sınır dışında savaşırken, vatanı için savaşmayanların plajıma girmesini istemedim. Protesto amaçlı olarak pankartı astım."

BU İLK DEĞİL

Geçtiğimiz ay Bursa'nın Mudanya Belediyesi Başkanı Hayri Türkyılmaz, Suriyeli mültecilerin sahilde uygunsuz hareketlerine yönelik şikayetler üzerine harekete geçmiş, zabıta ekiplerine "Benzer durumlara müdahale edin" talimatı vermişti. Tartışmalı talimatın ardından bir karar da Antalya'nın Gazipaşa İlçe Belediye Meclisi'nde alınmış, ilçedeki plajlara Suriyelilerin girmesi yasaklanmıştı.

Valilik harekete geçti, "Suriyeliler plaja giremez" pankartı kaldırıldı

Son Dakika Güncel Valilik harekete geçti, 'Suriyeliler plaja giremez' pankartı kaldırıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (55)

  • Artem Garzanyan: Sen vatansever misin şimdi reklamdan başka birşey değil Irkçı Kafatasçı zihniyet !! 9 89 Yanıtla Kendinizegelin: sus lan sen. ne reklamı. çırılçıplak sahilde milletin karısına kızına ç^künü gösteren suriyelileri de gördük. Olm bu memleket bizim biz kullanamıyorsak kimse kullanamayacak. git bi araştır bakalım suriyeli ailelerin devlet desteklerine. Senin memleketindeki adam işsiz kalınca devlet işsizlik maaşını ödeyemiyor onlara takır takır para gidiyor. aklını başına topla, yalamacı olma! Senin hakkın var bu memlekette. herkestn çok. başımızdakilerin altına yatacağına her bir bireyin üstünlüğnü hatrla 54 3 Kılıc: o yazıdan ırkcılığı nası cıkardın az kitab oku kendini gelişddir bence 4 1
  • Helal sana kardeşim...: Adam doğruyu söylemiş. Destekliyorum. 65 2 Yanıtla
  • Mrt: Niye adam haksizmi kardesim devlet yasli kadin ve cocuklari alcakti gerisini suriyeye gondercekti cok yanlis yaptilar cok 55 1 Yanıtla
  • ....: Halkın isteklerinin tam tersi yapılmış. 38 2 Yanıtla
  • ukraine: sinop büyüksün sen büyük kaliteli insanların mutu insanların kenti yazıyı destekliyorum dünyayı kirleten pisleten insanlar vatanını satan insanlara sinopta yar yok 24 3 Yanıtla
  • ÜÇLER: ırkçılıkla alakası yok ama haklılar 22 0 Yanıtla
  • su: yazıklar olsun vali pankartı kaldıracağına suriyelileri gönder aferin sana vali başın göğe erdimi yazık be sefil ettiniz bizi 19 1 Yanıtla
  • dogrusu bumu: daha bunlar baslangic, siz birde bes on yil sonra bakin bu konuya. 18 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement