Valilik Önünde İntihar Girişimi - Son Dakika
Güncel

Valilik Önünde İntihar Girişimi

Valilik Önünde İntihar Girişimi

'Yaşlılara şiddet uyguladığı' iddiasıyla işten çıkartılan C.D., tabancayla intihar girişiminde bulundu.

25.03.2013 16:06  Güncelleme: 19:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tabancayı başına dayayan C.D., Asayişten Sorumlu İl Emniyet Müdür Yardımcısı Orhan Öztabak tarafından girişiminden vaz geçirildi.

Manisa Belediyesi İsmail Cider Huzurevi'nde görev yapan C.D., yaşlılara şiddet uyguladığı gerekçesiyle işine son verildi. Suçlamaları reddeden C.D., işe dönmek için dava açtı. C.D., kurumda bazı sorunlar olduğunu öne sürdü ve Cumhuriyet Savcısı'na gidip, 11 yıllık sosyal hizmetler uzmanı M.A.'nın huzurevi sakinlerinin emekli maaşları, yaşlılık aylıkları ile yapılan bağış ve fitreleri zimmetine geçirdiğini iddia ederek suç duyurusunda bulundu. Savcılık, iddialar üzerine 4 ay önce soruşturma başlattı. Savcılığın talimatı üzerine Manisa Emniyet Müdürlüğü, psikolog eşliğinde, huzurevindeki yaşlıların ifadelerine başvurdu. İfadelerin ardından polis, geçen 27 Şubat'ta da C.D.'nin iddiaları üzerine Mezarlıklar Müdürlüğü'nde görevlendirilen sosyal hizmetler uzmanı M.A.'yı gözaltına aldı. İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen M.A., tutuklandı.

Aylardan bu yana işsiz olan 2 çocuk babası C.D., biriken borçlarını ödeyemeyince bunalıma girdi. Bugün öğlen saatlerinde Manisa Valiliği hizmet binası önüne gelen C.D., kuru sıkıdan dönüştürülme tabancayı başına dayadı. Para sıkıntısı nedeniyle bunaldığını ve çocuklarının yüzüne bakamaz olduğunu belirten C.D., "Vali Halil İbrahim Daşöz ve AK Parti Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş ile konuşmak istiyorum. Onlar gelene kadar kimseyle konuşmayacağım" dedi. C.D., daha önce de Vali Daşöz ve AK Parti'li Yurttaş ile görüşmek istediğini, ancak görüşemediğini söyledi.

EMNİYET MÜDÜR YARDIMCISI İKNA ETTİ

Valilik önünde silahlı intihar girişimi ihbarı üzerine çok sayıda ekibi sevk edildi. Çevrede önlem alan polislerin kendisiyle konuşmasına izin vermeyen C.D., gazeteciler tarafından da ikna edilmeye çalışıldı. C.D., bir süre sonra olay yerine gelen Asayişten Sorumlu İl Emniyet Müdür Yardımcısı Orhan Özkabakçı ve Asayiş Şube Müdürü Mustafa Kabukçu ile konuşmaya başladı. Valilik binasının merdivenlerinin yanındaki boş alana oturan C.D., konuştuğu sırada tabancayı yere bıraktı. Çevredeki polisler tabancayı uzaklaştırdı ve C.D.'yi ifadesinin alınması için polis merkezine götürdü.

Polisteki ifadesinde işsizlik nedeniyle borçlarını ödeyemeyince bunalıma girdiğini anlatan C.D., huzureviyle ilgili süren soruşturma nedeniyle belediyede görevli bir şoför tarafından tehdit edildiğini iddia etti. Vali Halil İbrahim Daşöz'ün ise C.D.'nin durumuyla ilgilenilmesi, iş bulunması ve maddi yardım yapılması konusunda ilgili kurumlara talimat verdiği ifade edildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Valilik Önünde İntihar Girişimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement