VALİLİKTEN ŞEHİTLİK AÇIKLAMASI - Son Dakika
Güncel

VALİLİKTEN ŞEHİTLİK AÇIKLAMASI

İSTANBUL Valilği, şehitliklerde bakım ve onarım çalışmaları yapıldığını açıkladı.

14.04.2022 17:12  Güncelleme: 17:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İSTANBUL Valilği, şehitliklerde bakım ve onarım çalışmaları yapıldığını açıkladı. Vali Ali Yerlikaya, Şehitlerimize olan vefa borcumuzu hiçbir şekilde ödeyemeyiz. Şehitlerimize nasıl büyük bir minnet ve şükran duyuyorsak; şehitliklerimize de aynı saygıyı, özeni gösteriyoruz açıklamasında bulundu

İstanbul Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı (YİKOB) tarafından, İstanbul'da bulunan Edirnekapı Şehitliği, Yeniköy Şehitliği ve sivil mezarlıklardaki şehit mezarlarında bakım ve onarım çalışmaları ile çevre düzenlemeleri yapıldı. 2021 yılı oyunca yürütülen çalışmalarda Edirnekapı Şehitliği'nde; Kara Şehitliği'nde 815 şehit mezarının bakım ve onarımı yapıldı. 180 bayrak direğinin yenilendiği şehitlikte bulunan Çanakkale Malul Gazilere ait 71 mezarın onarımı da tamamlandı. Çanakkale Şehitliği'ndeki 2 bin 250 mezarlığın mermer kitabesinin, 112 blok mermerin bakım ve onarımı yapıldı. Polis Şehitliği'nde 250 Türk Bayrağı ve 250 polis amblemi yenilendi. Alanın korkulukları boyanırken; elektrik tesisat ve mermer onarımları yapıldı.

15 Temmuz Şehitliği'nde 14 baş taşı yazısı boyanarak mermer tamiratları yapılırken, Hava Şehitliği'nde bulunan 121 şehit mezarının bakım ve onarımı da yapıldı. Polis Şehitliği önü ve Mehmet Akif Ersoy'un mezarının arkasında kalan alanda çevre düzenlemesi yapılırken; 60 mermer kitabe silindi, 3 beton kaidenin onarımları yapıldı.

Sarıyer Yeniköy Şehitliği'nde ise burada bulunan anıtın bakım onarımı ile 3 şehit mezarının bakım ve onarımı yapıldı. Çalışmalar kapsamında; Edirnekapı Şehitliği'ne defnedilen 6 şehidin ve farklı ilçelerdeki sivil mezarlıklara defnedilen 15 şehidin şehit mezarları yapıldı. Öte yandan Adnan Menderes ve Turgut Özal Anıt Mezarlarının da bakım ve onarımı yapıldı.

Halen yapımı devam eden sivil mezarlıklarda 4 şehit mezarının yapımı ve Edirnekapı'daki şehit mezarlarının çeşitli onarımları devam ediyor. 2021 Eylül ayında yoğunlaştırılan çalışmalarda 1 milyon 335 bin 480 lira harcama yapıldı.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, şehit mezarlarında yapılan bakım ve onarım çalışmalarıyla ilgili sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Şehitlerimize olan vefa borcumuzu hiçbir şekilde ödeyemeyiz. Şehitlerimize nasıl büyük bir minnet ve şükran duyuyorsak; şehitliklerimize de aynı saygıyı, özeni gösteriyoruz. Bu amaçla 2021 yılı boyunca, İstanbul'umuzdaki şehitliklerimizin kapsamlı bakım ve onarım çalışmalarını yaptık. Bu vesileyle bir kez daha şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Makamları ali olsun ifadelerini kullandı.

VALİLİKTEN ŞEHİTLİK AÇIKLAMASI
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel VALİLİKTEN ŞEHİTLİK AÇIKLAMASI - Son Dakika

  • Tarım Ürünleri Üretici Fiyat Endeksi Mart Ayında Yükseldi
    11:12 Tarım Ürünleri Üretici Fiyat Endeksi Mart Ayında Yükseldi

    Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2024 Mart ayına ilişkin Tarım Ürünleri Üretici Fiyat Endeksini (Tarım-ÜFE) açıkladı. Buna göre, Tarım-ÜFE yıllık yüzde 61,87, aylık yüzde 5,57 arttı. Tarım-ÜFE'de 2024 yılı mart ayında bir önceki aya göre yüzde 5,57, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 17,51, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 61,87 ve 12 aylık ortalamalara göre yüzde 59,98 artış gerçekleşti. Sektörlerde tarım ve avcılık ürünleri ve ilgili hizmetlerde yüzde 5,84, ormancılık ürünleri ve ilgili hizmetlerde yüzde 3,52 artış olurken; balık ve diğer balıkçılık ürünleri, su ürünleri ve balıkçılık için destekleyici hizmetlerde yüzde 1,18 azalış gerçekleşti. Ana gruplarda tek yıllık bitkisel ürünlerde yüzde 3,27, çok yıllık bitkisel ürünlerde yüzde 7,60 ve canlı hayvanlar ve hayvansal ürünlerde yüzde 7,12 artış gerçekleşti. Yıllık değişimin en yüksek olduğu alt grup 170,17 ile yağlı meyveler, aylık değişimin en yüksek olduğu alt grup 13,54 ile koyun ve keçi, canlı; bunların işlenmemiş süt ve yapağıları oldu.

  • CHP Milletvekili Seyit Torun, mevzuata aykırı konaklayan öğrencilere ilişkin yasal işlem başlatılmamasına tepki gösterdi
    11:10 CHP Milletvekili Seyit Torun, mevzuata aykırı konaklayan öğrencilere ilişkin yasal işlem başlatılmamasına tepki gösterdi

    CHP Ordu Milletvekili Seyit Torun, Ordu'nun Çaybaşı İlçe Müdürünün Özel İlküvez Erkek Öğrenci Yurduna yaptığı ziyaret sonrasında yurtta mevzuata aykırı bir şekilde ilkokul ve ortaokul öğrencilerini tespit etmesinin ardından herhangi bir yasal işlem başlatılmamasına tepki gösterdi.

  • Sony, PlayStation 5 Pro için geliştiricilere özel davetler göndermeye başladı
    11:10 Sony, PlayStation 5 Pro için geliştiricilere özel davetler göndermeye başladı

    Sony, PlayStation 5 Pro'ya özel oyunlar için geliştiricilere özel davetler göndermeye başladı. PlayStation 5 Pro'nun yıl sonunda tanıtılması ve 8K çözünürlük gibi önemli artışlar sunması bekleniyor. Geliştiriciler yeni konsola davet ediliyor.

  • Çin'in devasa yatırımı Origin Wukong ile kuantum bilgisayar çağı
    11:10 Çin'in devasa yatırımı Origin Wukong ile kuantum bilgisayar çağı

    Çin hükümeti, devasa bir yatırım yaptığı kuantum bilgisayarı Origin Wukong ile siber saldırıları önlemeyi hedefliyor. Origin Wukong, benzersiz bir şifreleme teknolojisi ve kriptografik kapasiteye sahip olarak dikkat çekiyor. Çin'in gelecekte yeni versiyonlarını da çıkaracağı tahmin edilen bu bilgisayar, veri güvenliğini artırmayı amaçlıyor.


Advertisement