Valinin Eşi Gönül Elçiliği Projesi'ni Tanıttı - Son Dakika
Yerel

Valinin Eşi Gönül Elçiliği Projesi'ni Tanıttı

Valinin Eşi Gönül Elçiliği Projesi\'ni Tanıttı

Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya'nın eşi Hatice Nur Yerlikaya Muratlı'da Gönül Elçiliği Projesi'ni anlattı.

23.02.2013 18:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya'nın eşi Hatice Nur Yerlikaya Muratlı'da Gönül Elçiliği Projesi'ni anlattı.

Muratlı Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü Toplantı Salonu'nda yapılan tanıtım toplantısına Vali Ali Yerlikaya'nın eşi Hanımefendi Hatice Nur Yerlikaya, Kaymakam Mahmut Hersanlıoğlu ve eşi Sibel Hersanlıoğlu, Belediye Başkanı Nebi Tepe ve eşi, Muratlı MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Nurşen Öntürk, ilçedeki kurum müdürleri ile STK temsilcilerinin eşleri ile muhtarlar ve eşleri katıldılar.

Gönül Elçiliği tanıtım toplantısında ilk olarak, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Resul Darama; gönül elçiliği ve koruyucu aile ile ilgili bir sunum yaptı. Koruyucu ailelerden Esin Gönüldaş ise, projenin aşamalarından birisi olan koruyucu aile uygulaması ile ilgili tecrübesini katılımcılarla paylaşarak, projeye destek istedi.

Toplantıda konuşan Hatice Nur Yerlikaya da, "Kentimizin tüm kesimleriyle amiri, memuru, esnafı, tüccarı ve yerel yöneticileri ile hep beraber bu projeyi, Tekirdağ kamuoyunun gündemine taşımayı hedefliyor. Projenin amacının toplumsal kalkınmayı sağlamak için el birliği, güç birliği hepsinden önemlisi gönül birliği yaparak, yardıma muhtaç insanlarımıza, toplumun dezavantajlı kesimindeki insanlara el uzatmaktır." dedi.

Toplum olarak, bu tür davranışlara yabancı olduklarını belirten Hatice Nur Yerlikaya, "İnancımızın, kültürümüzün, medeniyetimizin öksüze, yetime, yoksula, güçsüze ve engelliye yardım etmeyi gerekli kılıyor. Tarihimizin bunun türlü örnekleri ile doludur. Osmanlı medeniyetini asırlarca ayakta tutan faktörlerden birinin de, kurduğu 25 binden fazla vakıf var. Bu vakıflar aracılığı ile hem ihtiyaç sahibi insanlar desteklenmiş hem de hayvanlara bakılmıştır." dedi.

Yerlikaya, "Gönül elçileri olarak

gönüller yapmak, gönüller kazanmak üzere buradayız. Sahip olduğumuz zamanı, deneyim ve kaynakları, ihtiyaç sahibi olan engellilere, yoksul ailelere, şehit ve gazi ailelerine ulaştırmalıyız." dedi.

Bu konu ile ilgili Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın Web sitesinde yer alan, Gönül Elçileri'nden de örnekler veren Hatice Nur Yerlikaya, yapılan çalışmalara destek olan ve katkı sağlayan herkese teşekkür etti.

Toplantı sonunda Hanımefendi Hatice Nur Yerlikaya, Kaymakam Mahmut Hersanlıoğlu ve eşi Sibel Hersanlıoğlu ile birlikte bir süre sohbet etti.

23.02.2013 17: 39: 30

TSI

NNNN - TEKİRDAĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Valinin Eşi Gönül Elçiliği Projesi'ni Tanıttı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement