Valla Kanyonuna Giren Doktor, 3 Gün Sonra Kanyondan Çıkabildi - Son Dakika
3.Sayfa

Valla Kanyonuna Giren Doktor, 3 Gün Sonra Kanyondan Çıkabildi

Valla Kanyonuna Giren Doktor, 3 Gün Sonra Kanyondan Çıkabildi

Kastamonu’nun Pınarbaşı ilçesinde Valla Kanyonuna giren Dr. Mohaç İkbali Afşar, üç günün ardından Cide’nin Hamitli Köyünden sağ olarak kendi imkanlarıyla çıktı.

01.08.2017 14:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kastamonu'nun Pınarbaşı ilçesinde Valla Kanyonuna giren Dr. Mohaç İkbali Afşar, üç günün ardından Cide'nin Hamitli Köyünden sağ olarak kendi imkanlarıyla çıktı.

Kastamonu'nun Pınarbaşı ilçesinde Valla Kanyonuna gelen ve Ankara'da doktorluk yaptığı öğrenilen Dr. Mohaç İkbali Afşar, Pazar günü Valla Kanyonuna yürüyüş yapmak için girdi. Bir süre sonra yakınları tarafından haber alınamayan Dr. Mohaç İkbali Afşar için jandarmaya kayıp ihbarında bulunuldu. Jandarma ekipleri, Kastamonu İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekipleri ile Kanyon ve Doğa Sporları Araştırma Derneğine bağlı 5 sporcu ile arama kurtarma çalışması başlatıldı.

AFAD ve Dernek üyesi 5 sporcu, Valla Kanyonuna girerek arama kurtarma çalışması yaptığı esnada Dr. Mohaç İkbali Afşar, üç günlük bir mücadelenin ardından kendi imkanlarıyla Cide'ye bağlı Hamitli Köyünden kanyonu başarılı bir şekilde geçerek çıkmayı başardı. AFAD ve dernek üyesi sporcular ise, arama kurtarma çalışmalarını bunun üzerine sonlandırdı.

Jandarma ekipleri, kanyona izinsiz giren Dr. Mohaç İkbali Afşar'ı önce sağlık kontrolünden geçirdi ardından ifadesi alınmak üzere karakola götürdü.

Muratbaşı Köyünde Valla Kanyonunda ikamet eden Erol Sansar, Cumartesi günü sabah saatlerinde saat 08.00 gibi bir vatandaşın Valla Kanyonunun otoparkına ticari taksi ile geldiğini belirterek, "Bizde kahvaltı yaptı. Bir süre kendisiyle sohbet ettik. Sohbette kanyona gireceğini söyledi. Saat 11.00 civarında kanyona doğru yürüyüşe geçti. Akşam saat 19.00 civarında da beni aradı. Konuşmamızda, 'ben iyiyim, şuanda iki tane tünel olan zor bir alanı geçtim, birde şelaleyi geçtim. Şuanda sıkıntı yok diye' haber etmişti. Pazar günüde saat 12.00 civarında bana mesaj attı, 'iyiyim' diye. Sonradan bu arkadaşımızdan haber alınamadı. Büyük ihtimalle telefonunun şarjı bitti. Bugün Salı, yani arkadaşımızın kanyona girmesinin üzerinden 4 gün geçti. Ama kanyona girerken 1 hafta boyunca bir sıkıntı olmayacağını, kanyonda kendisini idare edebileceğini kendisi bana söylemişti" dedi.

Öte yandan, Kastamonu'nun Pınarbaşı ilçesine bağlı Muratbaşı Köyünde Devrekani Çayı ile Kanlıçay'ın birleştiği yerde başlayan ve Cide ilçesine doğru uzanan Valla Kanyonu, 12 kilometre uzunluğunda bulunuyor. Yer yer derinliği bin 300 metreye kadar inen kanyonda çok sayıda geçiş zorluğu oluşturan yerler bulunuyor. Kanyon, Türkiye'nin en büyük ikinci kanyonu olarak biliniyor. - KASTAMONU

Kaynak: İHA

Son Dakika 3.Sayfa Valla Kanyonuna Giren Doktor, 3 Gün Sonra Kanyondan Çıkabildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Denizli'de Su Yolu Kazısında Göçük Altında Kalarak Hayatını Kaybeden İşçi
    10:11 Denizli'de Su Yolu Kazısında Göçük Altında Kalarak Hayatını Kaybeden İşçi

    Denizli'nin Kale ilçesinde su yolu kazısı sırasında meydana gelen göçük sonucu bir işçi hayatını kaybetti. İşçinin ölümünden kısa bir süre önce sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımlar, hayvanların ve insanların hayır duası için çalıştıklarını gösterdi.

  • Afyonkarahisar'da Uyuşturucu Operasyonu: 5 Gözaltı
    10:09 Afyonkarahisar'da Uyuşturucu Operasyonu: 5 Gözaltı

    Afyonkarahisar İl Jandarma Komutanlığı, uyuşturucu ile mücadele kapsamında yaptığı çalışmalarda, 5 kişinin uyuşturucu madde satın aldığı ve kullandığı bilgisine ulaştı. Jandarma ekipleri tarafından yapılan aramalarda 41 adet sentetik ecza hap ele geçirildi ve şüpheli şahıslar gözaltına alındı.

  • Afyonkarahisar'da Tarihi Eser Operasyonu: 18 Sikke Ele Geçirildi
    10:08 Afyonkarahisar'da Tarihi Eser Operasyonu: 18 Sikke Ele Geçirildi

    Afyonkarahisar İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, tarihi eser kaçakçılığıyla ilgili yapılan çalışmalar sonucunda O.A. isimli şahsın elinde tarihi sikke olduğunu tespit etti. Şahıs, Susuz beldesinde yakalanarak gözaltına alındı ve yapılan aramada 18 adet sikke ele geçirildi. Olayla ilgili adli tahkikat başlatıldı.

  • Yılmaz Erdoğan, Cansu Taşkın ve Elif Vurgun'a dava açıyor
    10:06 Yılmaz Erdoğan, Cansu Taşkın ve Elif Vurgun'a dava açıyor

    Manken Cansu Taşkın, oyuncu ve yönetmen Yılmaz Erdoğan ile ilişki yaşadığını iddia etti. Taşkın'ın kardeşi Elif Vurgun, çiftlik evinde çekilen sarmaş dolaş pozları yayınladı. Yılmaz Erdoğan, görüntülerin gizlice çekildiğini belirterek Taşkın ve Vurgun'a dava açacak.

  • Afyonkarahisar'da Uyuşturucu Operasyonu: 5 Şüpheli Gözaltına Alındı
    10:03 Afyonkarahisar'da Uyuşturucu Operasyonu: 5 Şüpheli Gözaltına Alındı

    Afyonkarahisar'da uyuşturucu madde satışı yapıldığı bilgisi üzerine İl Jandarma Komutanlığı ekipleri harekete geçti. Kent merkezindeki 5 şüphelinin adreslerine düzenlenen baskında 41 sentetik ecza hapı ele geçirildi. Gözaltına alınan şüphelilerin jandarmadaki işlemleri devam ediyor.

  • Kadirli'de çocuğa motosiklet çarptı
    09:59 Kadirli'de çocuğa motosiklet çarptı

    Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde yolun karşısına geçmeye çalışan çocuğa motosiklet çarptı. Çarpmanın etkisiyle hem çocuk hem de motosiklet kullanıcısı yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.

  • Edirne'de izinsiz kenevir ekimi suçundan aranan zanlı yakalandı
    09:57 Edirne'de izinsiz kenevir ekimi suçundan aranan zanlı yakalandı

    Edirne'de jandarma ekipleri tarafından izinsiz kenevir ekimi suçundan aranan bir zanlı yakalandı. Zanlının jandarmadaki işlemleri devam ediyor.

  • Adana'da Kovalamaca Sonucu 2 Kilo 200 Gram Esrar Ele Geçirildi
    09:56 Adana'da Kovalamaca Sonucu 2 Kilo 200 Gram Esrar Ele Geçirildi

    Adana'da narkotik ekipleri, takibe aldıkları bir otomobilde gerçekleştirdikleri kovalamacanın ardından arka tampon ve alt muhafaza korumasında 2 kilo 200 gram esrar ele geçirdi. Olayla ilgili bir kişi tutuklandı.

  • Adana'da Motosikletle Babaannesini Ziyarete Giden Genç Maganda Kurşunuyla Hayatını Kaybetti
    09:55 Adana'da Motosikletle Babaannesini Ziyarete Giden Genç Maganda Kurşunuyla Hayatını Kaybetti

    Adana'da sokak ortasında öldürülen gencin motosikletiyle babaannesini ziyarete gittiği sırada iki kişinin bir iş yerine silahlı saldırı düzenlemesi sonucu gelen maganda kurşunuyla hayatını kaybettiği ortaya çıktı. Genç, taksi durağına yaklaşık 14 el ateş açan şüphelilerin saldırısı sırasında babaannesine giderken kurşunların hedefi oldu. Baba, katillerin bulunup adalete teslim edilmesini istediğini belirtirken, babaanne ise oğlunun kör bir kurşuna rastladığını söyledi.


Advertisement