Valve, Sanal Gerçeklik Cihazı Steamvr'ı Görücüye Çıkarıyor - Son Dakika
Teknoloji

Valve, Sanal Gerçeklik Cihazı Steamvr'ı Görücüye Çıkarıyor

Valve, Sanal Gerçeklik Cihazı Steamvr\'ı Görücüye Çıkarıyor

Özellikle PC oyuncuları için önemli bir yeri olan Valve, sanal gerçeklik akımına katılıyor.

24.02.2015 16:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş
Mahmut Saral - -

Virtual Reality, yani sanal gerçeklik akımına bir katkı da Valve Software'dan geliyor. Half-Life ve Counter-Strike gibi oyunlarla fırtınalar estiren, ardından hazırladığı Steam platformuyla PC oyunculuğunda çok önemli bir yere sahip olan Valve, kendi oyun makinelerinin ardından şimdi de kendi sanal gerçeklik gözlüğünü görücüye çıkarmaya hazırlanıyor.


TechnoBuffalo'da yer alan bilgiye göre Valve, Game Developers Conference 2015'te sanal gerçeklik gözlüğü SteamVR'ı ilk kez görücüye çıkaracak ve bu cihaz hakkında ilk bilgileri paylaşacak.


Yapılan kısa açıklamada, en iyi oyunların Steam'e geldiği ve bunları deneyimleyen oyuncuların da mutlu olduğu belirtilirken, GDC 2015 itibarıyla da Steam Controller ile uyumlu demoların gösterileceği ve aynı zamanda daha önce duyurusu yapılmayan sanal gerçeklik cihazının da görücüye çıkacağı bildirildi.


Bu arada Valve, henüz resmi sunumu gerçekleştirmeden önce bir de Twitter hesabı açtı. SteamVR isimli hesabın ilk paylaştığı mesaj ise, "SteamVR'a geliştirici ya da dağıtıcı olmak isteyenleri" ilgilendiriyor. Eğer bu yönde istekler varsa http://store.steampowered.com/universe/ adresine gidilerek adımların takip edilmesi isteniyor.


Oculus VR ekibinin Oculus Rift'iyle alevlenen sanal gerçeklik akımı, ardından Sony'nin kendi konsolları için hazırladığı Project Morpheus'u ve Samsung'un mobil cihazları için düşündüğü Gear VR'ıyla daha kapsamlı bir hal almıştı. Eh, diğer birçok firmanın da bu tarafta çalışmaları bulunuyor.


Game Developers Conference 2015, 2-6 Mart tarihleri arasında San Francisco'da düzenlenecek.



Mahmut Saral - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji Valve, Sanal Gerçeklik Cihazı Steamvr'ı Görücüye Çıkarıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement