Van Büyükşehir Belediyesi'nden Evde Bakım Hizmeti - Son Dakika
Güncel

Van Büyükşehir Belediyesi'nden Evde Bakım Hizmeti

Van Büyükşehir Belediyesi'nden evde bakım hizmetiVAN Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı, kentte yardıma muhtaç hasta ve yaşlılara ulaşmak için çalışma başlattı.

17.08.2017 15:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Van Büyükşehir Belediyesi'nden evde bakım hizmeti

VAN Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı, kentte yardıma muhtaç hasta ve yaşlılara ulaşmak için çalışma başlattı. Mahallelerde kapı kapı dolaşan ekipler, yardıma muhtaç 570 kişiye ulaştı. Bu kişilere haftanın belirli günleri doktor ve hemşireler tarafından evde bakım hizmeti veriliyor.

Sabah saatlerinde Van Büyükşehir Belediyesi'ne ait sağlık merkezinden çakan ekipler, İpekyolu ilçesi Şabaniye Mahallesi'nde yaşayan 80 yaşındaki 13 çocuk babası Yusuf Erdoğan'ın evine gitti. Evde pansumanları yapılıp sondası değiştirilen Erdoğan'ın ilaçları verilip tansiyonu ölçüldü. Yapılan uygulamadan dolayı çok mutlu olduğunu söyleyen Erdoğan, "Hastaneye gidecek gücüm yok artık. Ama yaptığımız müracaatın ardından hastane ayağımıza geldi. Allah devletimizden milletimizden razı olsun" dedi.

Ekipler daha sonra Tuşba İlçesi Akköprü Mahallesinde ailesiyle yaşayan 8 çocuk babası felçli Mehmet Yıldız'ın evine gitti. Evinde yapılan küçük bir tedavinin ardından Yıldız, ambulansa bindirilerek Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesine götürüldü. Hastanede yapılan işlemlerin ardından ekipler, Yıldız'ı hastaneden alarak tekrar evine bıraktı.

1 doktor, 6 Acil Tıp Teknisyeni, 2 hemşireyle 7 gün 24 saat vatandaşa hizmet verdiklerini söyleyen Sağlık İşleri Daire Başkanı Veysel Can 'Şu an itibariyle bize kayıtlı 570 hastamız var. 144 hasta ile de haftanın 4 günü yüz yüze görüşüyoruz. Bu hastaların tüm ihtiyaçlarını evlerinde sağlıyoruz. Yine mahallerde kadınlara yönelik meme ve rahim kanseri hakkında bilgilendirmeler yapıyoruz" dedi.

Van Büyükşehir Belediyesi\'nden Evde Bakım Hizmeti
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Van Büyükşehir Belediyesi'nden Evde Bakım Hizmeti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement