AK Parti Van Milletvekili Arvas ve ESOB Başkanı Berge, Kapıköy Sınır Kapısı'nı ziyaret etti - Son Dakika
Güncel

AK Parti Van Milletvekili Arvas ve ESOB Başkanı Berge, Kapıköy Sınır Kapısı'nı ziyaret etti

AK Parti Van Milletvekili Arvas ve ESOB Başkanı Berge, Kapıköy Sınır Kapısı\'nı ziyaret etti

AK Parti Van Milletvekili Abdulahat Arvas ve Van Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB) Başkanı İsa Berge, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadele tedbirleri kapsamında kapatılan Kapıköy Sınır Kapısı'nı ziyaret etti.

03.05.2021 10:41  Güncelleme: 11:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Van Milletvekili Abdulahat Arvas ve Van Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB) Başkanı İsa Berge, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadele tedbirleri kapsamında kapatılan Kapıköy Sınır Kapısı'nı ziyaret etti.

Arvas, burada yaptığı açıklamada, Kovid-19 salgını nedeniyle uzun süredir kapatılan Kapıköy Sınır Kapısı'nın tekrar açılması için çaba gösterdiklerini söyledi.

Van'ın bir turizm kenti olduğunu belirten Arvas, şunları kaydetti:

"AK Parti Gençlik Kolları Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) üyesi arkadaşlarımız, toplantıda Kapıköy Sınır Kapısı sorununu Cumhurbaşkanımıza ilettiler. Cumhurbaşkanımızın talimatıyla 17 Mayıs 2021'den sonra, Kapıköy Sınır Kapısı'nın açılacağı müjdesi Van halkına duyuruldu. Biz de bu müjdeyi halkımızla paylaşmak istedik. Üç milletvekili arkadaşımızla Ankara'da vermiş olduğumuz mücadelemiz, MKYK'da da dile getirilmiştir. İnşallah şartlar olgunlaşır, sağlık tedbirleri çerçevesinde Kapıköy, Esendere ve Gürbulak sınır kapıları açılır. Esnafımız da daha rahat bir nefes alır. Dünyada baş gösteren ekonomik daralma devam ediyor. Turizmcilerimizin ve STK'larımızın gayretleriyle ilimiz, İran'a ve tüm Türkiye'ye tanıtıldı. Son 5-10 yılda şehrimizde turizm çok canlandı. İran'dan yarım milyonu bulan turist Van'a geliyor. İranlı turistler hem Van' hem de batı illerimizi tercih ediyor."

"Cumhurbaşkanımıza esnafımız adına teşekkür ediyorum"

ESOB Başkanı İsa Berge ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 17 Mayıs 2021'den sonra Kapıköy Sınır Kapısı'nın açılması talimatı verdiğini belirtti.

Cumhurbaşkanının bu talimatının kentte memnuniyetle karşılandığını aktaran Berge, şöyle konuştu:

"Cumhurbaşkanımızın talimatı bizlere çifte bayram yaşattı. Kapının açılacağı müjdesini alan esnafımız ve sanatkarlarımız çok mutlular. Esnafımız, sanatkarımız, tüccarımız, konaklama sektörümüz, kafelerimiz ve restoranlarımız hazırlıklarını tamamlamıştır. İranlı misafirlerimize en güzel şekilde hizmet vermeye hazırız. Esnaf ve sanatkarımız adına Cumhurbaşkanımıza, Kapıköy Sınır Kapısı'nın açılması için çalışmalar yürüten Valimiz Mehmet Emin Bilmez'e, AK Parti Milletvekillerimiz Abdulahat Arvas, Osman Nuri Gülaçar ve İrfan Kartal'a, MKYK üyeleri Burhan Kayatürk ve Fatih Çiftçi'ye, AK Parti Denetim Kurulu Üyesi Zahir Soğanda'ya, AK Parti İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu'na teşekkür ediyorum."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel AK Parti Van Milletvekili Arvas ve ESOB Başkanı Berge, Kapıköy Sınır Kapısı'nı ziyaret etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.


Advertisement