Van'da 100. Yıl Etkinlikleri Başladı - Son Dakika
Güncel

Van'da 100. Yıl Etkinlikleri Başladı

Van\'da 100. Yıl Etkinlikleri Başladı

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ), kentin düşman işgalinden kurtarılışının 100. yılı dolayısıyla bir takım etkinlik başlattı.

28.02.2018 17:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ), kentin düşman işgalinden kurtarılışının 100. yılı dolayısıyla bir takım etkinlik başlattı.

Kentin düşman işgalinden kurtarılışının 100. yılı dolayısıyla başlatılan etkinlikler kapsamında, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi öğrencileri tarafından 2017-2018 eğitim yılı güz dönemi uygulamaları ders çıktıları ve mimari tasarım dersleri final çalışmaları sergisi açıldı. Cengiz Andiç Kültür Merkezinde kurulan serginin açılışını gerçekleştiren Van YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, Van'ın kurtarılışının 100. yılı münasebetiyle yıl boyunca üniversitede bir takım etkinlik düzenleyeceklerini belirtti. Rektör Battal, "Şunu hep birlikte gördük ki, mimarlık ve tasarım fakültemizdeki çalışmalar gayet ciddi ve titiz bir şekilde devam ediyor. Öğrencimiz birinci sınıftan başlamak suretiyle, son sınıfa ilerledikçe çok ciddi ve önemli tasarımlar ortaya koyuyorlar. Zaman zaman Türkiye çapında yapılan bazı yarışmalara mimarlık ve tasarım fakültemizin öğrencileri katılıyor ve ciddi ödüller de alıyorlar" dedi.

Van'ın eski konumu ele alınarak geliştirilen projelerin sergilendiği stantlarla ilgili bilgi veren Battal, "Öğrencilerimiz mevcut imkanlarımızla çok etkin çalışmalar ortaya koyuluyor. Bizler de öğrencilerimizi desteklemeye devam edeceğiz. Zira çok önemli bir fakültemiz. Elbette ki bütün iş alanları, insanların meslekleri çok önemli, ama mimarlıkta ayrı bir yaklaşım sergilenmesi gerektiğine inanıyorum. Eğer yanlış ve hatalı bir tasarım olursa, bu tasarım bir ve iki kişinin değil, çok katlı bir bina ise yüzlerce, binlerce insanın etkilenmesine neden olacaktır. Hem ekonomik, hem de can açısından çok önemli bir fakültemizdir. Öğrencilerimiz de bu bilinçle çalışmalarını sürdürüyor. Bu çalışma Van'ın kurtarılışının 100. yıl münasebetiyle 100 etkinlikten biri oldu. Burada Van'ın eski konumunun ele alınarak geliştirilmiş olan projeleri görüyorsunuz" diye konuştu. - VAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Van'da 100. Yıl Etkinlikleri Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.


Advertisement