Ankara'nın ardından Van'da da eylem ve etkinlikler 15 gün yasaklandı - Son Dakika
Güncel

Ankara'nın ardından Van'da da eylem ve etkinlikler 15 gün yasaklandı

Van'da 7 Temmuz ila 21 Temmuz tarihleri arasında 15 gün süre ile gösteri yürüyüşü, açık hava toplantısı, basın açıklaması, oturma eylemi ve anket yapılması, çadır ve stant açılması, imza kampanyası düzenlenmesi, bildiri, broşür ve el ilanı dağıtılması yasaklandı.

06.07.2020 10:53  Güncelleme: 11:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Van'da açık alanlarda düzenlenecek bazı eylem ve etkinlikler 15 gün boyunca yasaklandı.

Van Valiliğinden yapılan açıklamada, Anayasa'da ve kanunlarda öngörülen sınırlandırma ve yasaklama şartlarını doğrudan ve açıkça oluşturduğu değerlendirilen olaylara karşı uygulanmasına imkan tanınan yasağın uygulanacağı duyuruldu.

15 GÜNLÜK YASAK

Valilik açıklamasında, "Vatandaşlarımızın can ve mal güvenliklerini sağlamak, terör örgütlerinin planlarını bertaraf etmek ve bu bağlamda, milli güvenliğin sağlanması, kamu düzeni ve genel sağlığın korunması, suç işlenmesinin önlenmesi, temel hak ve özgürlükler ile başkalarının hak ve özgürlüklerinin ve genel asayişin devamının temini ile şiddet olaylarının yaygınlaşmasının önlenmesi amacıyla; 7 Temmuz 2020 tarihinden geçerli 21 Temmuz 2020 tarihi de dahil olmak üzere 15 gün süre ile Van ili coğrafi sınırları içerisinde açık alanlarda düzenlenecek gösteri yürüyüşü, açık hava toplantısı, basın açıklaması, oturma eylemi ve anket yapılması, çadır ve stant kurulması/açılması, imza kampanyası düzenlenmesi, bildiri, broşür ve el ilanı dağıtılması yasaklanmıştır" denildi.

ANKARA'DA DA YASAK UYGULANIYOR

Başkent Ankara'da da hem taşkınlığı önlemek hem de koronavirüs salgını sürecinde tehlike arz eden toplanmaların önüne geçmek maksadıyla 15 günlük toplantı ve yürüyüş yasağı uygulanıyor. 2 Temmuz'da uygulanmaya başlanan yasak 17 Temmuz'a kadar sürecek.

Ankara\'nın ardından Van\'da da eylem ve etkinlikler 15 gün yasaklandı
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Ankara'nın ardından Van'da da eylem ve etkinlikler 15 gün yasaklandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • Adini güya demokrasi koyduk: Susturmanın en kolay yani ben yaptım oldu bitti 0 0 Yanıtla
  • ..: Yeni normalde sınıfta bağırma yüksek ses erkinliği yapılmasım denmiş bu durumda tek ders sıkıntı o da müzik.maskeyle zaten çalınamaz.okuma dersine çevrilebilir.bir müddet.türkçenin okuma dersi saati gibi.düşünüyorlardır herhalde. 0 0 Yanıtla
  • Giresun'un Bulancak ilçesinde kuyumcunun soyulmasına ilişkin 3 şüpheli tutuklandı
    22:23 Giresun'un Bulancak ilçesinde kuyumcunun soyulmasına ilişkin 3 şüpheli tutuklandı

    Bulancak ilçesindeki bir kuyumcunun dün gerçekleştirilen maskeli ve silahlı soygunla ilgili olarak gözaltına alınan 3 şüpheli, çıkarıldıkları hakimlikçe tutuklandı. Şüpheliler, 'nitelikli yağma ve kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından yargılanacak.

  • Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti
    22:09 Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti

    Edirne'de 2 ay önce toprağa verdiği ağabeyinin acısını sindiremeden geçen hafta Perşembe günü yine bir ağabeyini daha toprağa veren Edirne'nin meşhur ciğercisi Bahri Dinar, uyurken geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Edirne'nin tanıtıma büyük katkı sağlayan kentin sevilen yüzü, Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı 63 yaşındaki Bahri Dinar, hayatını kaybetti.

  • İsrail saldırılarında 7 Filistinli hayatını kaybetti
    22:08 İsrail saldırılarında 7 Filistinli hayatını kaybetti

    İsrail ordusunun iki gündür saldırılarını sürdürdüğü işgal altındaki Batı Şeria'nın Tulkerim kenti ile kentte bulunan Nur Şems Mülteci Kampı'nda hayatını kaybeden Filistinli sayısı 7'ye yükseldi.


Advertisement