Van'da 15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma Etkinliği - Son Dakika
Yerel

Van'da 15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma Etkinliği

Van\'da 15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma Etkinliği

Van'ın Tuşba'da Halide Edip Adıvar Kız Teknik ve Meslek Lisesi öğrencileri tarafından 15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma etkinliği düzenlendi.

22.09.2016 11:46  Güncelleme: 11:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Van'ın Tuşba İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı Halide Edip Adıvar Kız Teknik ve Meslek Lisesi öğrencileri tarafından 15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma etkinliği düzenlendi.

Düzenlenen etkinliğe Tuşba İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhlis Ceylani, Okul Müdürü Tuğba Tuğ Karoğlu, öğretmen ve öğrenciler katıldı. Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Tuşba İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhlis Ceylani, "Öncelikle yeni eğitim öğretim yılı dönemimizin barış, huzur, kardeşlik ve üstün başarılarla dolu olmasını; başta sevgili öğrencilerimize, öğretmenlerimize, idarecilerimiz, ailelerimize ve tüm paydaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum. İnşallah daha önceki yıllarda göstermiş olduğunuz yüksek performansı bu yıl da göstermenizi temenni ederek çok başarılı güzelliklerle dolu, tüm öğretmen ve ailelerimizin de mutlu olduğu bir eğitim öğretim dönemi olacak. Bu yılki eğitim öğretim yılımız diğer yıllardan biraz farklı başladı. Hepimizin yaşadığı ve 15 Temmuz'da yaşanan kalkışma neticesinde yine halkımızın ve milletimizin gösterdiği ve Türkiye'mizin ilçe ve beldeleriyle birlikte bir demokrasi zaferi ile birlikte ülkemiz çok kötü bir süreçten, yani Çanakkale'de olduğu gibi bir demokrasi zaferi ile Cumhurbaşkanımız ve devletimizin bütün birimleri ile beraber dimdik ayakta kaldı. Dış mihrapların hain projeleri ile birlikte farklı farklı projelerle birlikte sanal alemde ve gerçek alemde her zaman olduğu gibi yine bu güzel ülkemizin jeopolitik konumu, coğrafik konumu ve tarihteki yeri ile birlikte üstün değerlere sahip olan ülkemize her zaman saldırılar olmuştur ve belki de olacaktır. Bundan önce Osmanlıdan bugüne kadar tarihin akış sürecinde slaytlarda da göreceksiniz, öğretmenlerimiz de anlatacaklar, sizler de okudunuz ve okuyacaksınız. Anneleriniz ve babalarınız sizlere anlattılar ve anlatmaya devam edecekler ve televizyonlarda da sürekli bunları göreceksiniz. Nasıl ki Çanakkale'de bunlara fırsat verilmediyse ve aç kalarak günlük sadece bir çorba ya da bir kuru ekmek yediler ve hain düşmanlarımıza fırsat vermedilerse, aynı süreci şimdi yaşıyoruz değerli arkadaşlar. Bu kalkışma şimdiye kadar yaşanan olaylardan daha farklı bir kalkışma oldu. Tanklarla ve uçaklarla Cumhurbaşkanımıza ve meclisimize karşı bir kalkışma oldu ve rabbim fırsat vermedi ve fırsat vermeyecek inşallah. Bundan sonraki süreçlerde sizlerle bu ülkemiz dimdik ayakta kalacak ve siz bunu başaracaksınız. Anlatılacak çok şey oldu ve aylarca insanlarımız meydanlarda bunu konuştular ve bizler bunları dinledik. Televizyonlarda devlet büyüklerimiz hep darbe girişimini anlattılar ve biz bunları dinledik. Bundan sonraki süreçte de sevgili öğrenciler az önce de dediğim gibi herkes üzerine düşeni yapacak ve sizin küçükleriniz ve kardeşleriniz de sizlerden örnek alacaklar. Ben bu programı hazırlayan başta okul müdürümüze ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Yapılan konuşmanın ardından okul yönetimi tarafından hazırlanan 15 Temmuz darbesi ile ilgili konuşma, şiir ve slayt sunumunun ardından öğrenciler tarafından hazırlanan orotoryo sunumu gerçekleştirildikten sonra program son buldu. - VAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Van'da 15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma Etkinliği - Son Dakika

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement