Van'da 4 Yıldır Husumetli Olan İki Aile Barıştırıldı - Son Dakika
Yerel

Van'da 4 Yıldır Husumetli Olan İki Aile Barıştırıldı

Van'da 4 yıldır husumetli olan iki aile barıştırıldıVAN - Van'da 4 yıl önce yaşanan ve 1 kişinin ölümüne neden olan kavgada husumetli iki aile Başkale eski Belediye Başkanı ve Ertoşi Aşireti lideri İskender Ertoş'un girişimleri ile barıştı.

17.11.2017 16:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Van'da 4 yıldır husumetli olan iki aile barıştırıldı

VAN - Van'da 4 yıl önce yaşanan ve 1 kişinin ölümüne neden olan kavgada husumetli iki aile Başkale eski Belediye Başkanı ve Ertoşi Aşireti lideri İskender Ertoş'un girişimleri ile barıştı.

Van'ın İpekyolu ilçesinde birbirlerine akraba olan Caner ailesinin fertleri arasında 4 yıl önce çıkan kavga da 52 yaşındaki Hamit Caner'in hayatını kaybettiği kavganın tarafları Başkale eski Belediye Başkanı ve Ertoşi aşireti Lideri İskender Ertoş'un çabaları ile barıştırıldı. Taraflar kavganın meydana geldiği İpekyolu ilçesinin Serhat Mahallesinde Niyazi Caner isimli vatandaşın bahçesinde bir araya geldi. Tarafları bir araya getiren Başkale eski Belediye Başkanı ve Ertoşi aşireti Lideri İskender Ertoş husumetli olan iki aile arasında 4 yıl sonra barış sağladıkları için mutlu olduklarını söyledi. Kendisini kırmayarak barışın sağlanmasına katkı sunan taraflara ve aşiret mensuplarına teşekkür eden Ertoş, '2014 yılında burada bir bina yakıldı. O kargaşada bizim bir kardeşimiz silahlı saldırıya uğradı ve vefat etti işte o günden bu güne kadar uğraşıyorduk Allah'ımıza binlerce şükürler olsun biz bu barışı bir araya getirdik. Allah kavgaya sebep olanın cezasını versin. Barışı yapanlara da Allah binlerce kez razı olsun. Biz bir aileyiz akrabayız. Biz mecburuz on kişi de ölse 50 kişi de ölse barışmak zorundayız. Allah Niyazi Bey'den razı olsun dünya kadar teşekkür ediyoruz. Bizi kırmadı. Gelen bütün aşiret üyelerine de teşekkür ederim. Allah bu barışa zerre i miskal katkı sunan herkesten razı olsun" diye konuştu.

Olayda hayatını kaybeden Hamit Caner'in ağabeyi Niyazi Caner ve karşı tarafın temsilcisi Ahmet Caner alkışlar arasında el sıkarak barıştılar. Taraflar daha sonra Ertoş'un ev sahipliğinde bir düğün salonunda verilen yemekte bir araya gelerek yenilen öğle yemeği sonra dağıldı.

Van\'da 4 Yıldır Husumetli Olan İki Aile Barıştırıldı
Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Van'da 4 Yıldır Husumetli Olan İki Aile Barıştırıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement