Van'da 95 Kişi Açlık Grevinde - Son Dakika
Güncel

Van'da 95 Kişi Açlık Grevinde

Van\'da 95 Kişi Açlık Grevinde

TÜYAD-DER Van Şube Başkanı Ahmet Aygün, aralarında eski Belediye Başkanı Bekir Kaya'nın da bulunduğu 95 kişinin açlık grevine başladığını söyledi.

16.11.2012 16:12  Güncelleme: 16:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tutuklu ve Hükümlü Yakınları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (TÜYAD-DER) Van Şube Başkanı Ahmet Aygün, aralarında eski Belediye Başkanı Bekir Kaya'nın da bulunduğu 95 kişinin süresiz dönüşümsüz açlık grevine başladığını söyledi.

Dernek binasında yapılan basın açıklamasında konuşan TÜYAD-DER Başkanı Ahmet Aygün, şu an itibariyle açlık grevinde olanların sayısının 95 olduğunu belirterek, "Van F Tipi Cezaevi'nde 8 Ekim'de 9, 16 Ekim'de ise yine 9 kişinin dönüşümsüz ve süresiz greve girdiklerini duyurmuştuk. 6 Kasım itibariyle avukatların ve ailelerin bize vermiş olduğu bilgi doğrultusunda, aralarında eski Belediye Başkanı Bekir Kaya ve eski BDP İl Başkanı Cüneyt Caniş'in de bulunduğu 72 kişi süresiz ve dönüşümsüz açlık grevlerine girdi. Buna Gürpınar ilçesinde ise 5 kişi katıldı. Bugün itibariyle 95 kişinin şu anda dönüşümsüz süresiz açlık grevine girdiklerini sizinle paylaşmak istiyorum. Ölümler olmasın, bunlar meşru ve haklı talepler. Ancak hükümet ve siyasi erk bu inadından vazgeçmeli, bu insanların ölümüne sebebiyet vermemeli. Eğer yarın oradan tabutlar çıkarsa, çok daha farklı ve olumsuz şeyler yaşanabilir" dedi. - VAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Van'da 95 Kişi Açlık Grevinde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement