Van'da Aile ve Gençlik Eğitimi Programı - Son Dakika
Yerel

Van'da Aile ve Gençlik Eğitimi Programı

Van\'da Aile ve Gençlik Eğitimi Programı

Eğitimci-yazar Doç.Dr.Halit Ertuğrul, 'Aile ve Gençlik Eğitimi' programı kapsamında Vanlılarla buluştu.

31.03.2013 17:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eğitimci-yazar Doç. Dr. Halit Ertuğrul, 'Aile ve Gençlik Eğitimi' programı kapsamında Vanlılarla buluştu.

Türk Diyanet Vakıf-Sen tarafından düzenlenen ve eğitimci-yazar Doç. Dr. Halit Ertuğrul'ın konuşmacı olarak katıldığı 'Aile ve Gençlik Eğitimi' konulu program, Van Ticaret ve Sanayi Odası (VATSO) konferans salonunda yapıldı. Van İl Müftüsü Nimetullah Arvas, Diyanet Vakıf-Sen Van Temsilciliği Başkanı Ferit Önür, ilçe müftüleri ve çok sayıda vatandaşın katıldığı konferans, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Burada bir konuşma yapan Van İl Müftüsü Arvas, programı tertip eden Türk Diyanet-Sen Van Temsilciliği yetkililerine ve yoğun katılım gösteren halka teşekkür etti.

Türk Diyanet-Sen Van Temsilciliği Başkanı Ferit Ömür de, Van'da yürüttükleri faaliyetlerle ilgili bilgi verdi.

Konferansa konuşmacı olarak katılan Halit Ertuğrul ise, aile hayatında huzuru kazanmış birinin başka zenginlik aramasına gerek kalmadığını belirtti. Aile hayatında huzuru kaybetmiş bir insanın sahip olduğu zenginliğin faydası olmadığını anlatan Ertuğrul, "Akşam evlerinizde ağız tadıyla bir uyku uyuyabiliyorsanız ve buna şükrediyorsanız, bundan daha büyük zenginlik yoktur. Bunun tersi ise dünyanın en büyük fakirliğidir. Bir şey fark ettik, dostlarım dünyanın en büyük zenginliği ailedeki huzurdur. Rabim sizleri eşinizle evladınızla imtihan etmesin, bunlar hayatın en zor imtihanlarıdır. 15 yıldır aile danışmanlığı yapıyorum. Anne ve babaların dram dolu hayatlarına şahit oluyoruz. Onlarca anne- baba intiharına şahit oldum. Yüzlerce gençlerin intiharına şahit oldum. Bir dram yaşıyoruz. Artık maalesef mahkeme kapılarında kuyruk olduk. Öğrencilerimiz evleniyor, iki ay sonra boşanıyor. Peki nereden başlayacağız, yangınlar ailelerimizi sardı. Baba hafız, anne mütedeyyin, çocuk ateist. Böyle bir dönem yaşamaya başladık. Bu problemin üstesinden nasıl geleceğiz.

Çocuklarınıza neyi kazandırmak istiyor, anlatmak istiyor ve kavratmak istiyorsanız, önce siz yaptıklarınızla örnek olun ve onu yapın, ondan sonra çocuklarınızdan isteyin. Çocuklar anlattıklarına değil yaşantınıza bakar. Sözlerinize bakmaz, davranışlarınıza bakar. Akıllı anne babalar misal olup ders olanlardır. Çocuklar size bakar, hayatını dizayn eder. Bunun adına Peygamber metodu denir" dedi.

Konferans yapılan dua ile son buldu. - VAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Van'da Aile ve Gençlik Eğitimi Programı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement