Van'da Amatör Denizcilik Eğitimi - Son Dakika
Güncel

Van'da Amatör Denizcilik Eğitimi

Van'da 500 kişi amatör denizcilik eğitimi almaya başladı.

06.12.2018 15:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Van'da 500 kişi amatör denizcilik eğitimi almaya başladı.

Van'da Ulaştırma Bakanlığınca başlatılan "Hedef 2023 Bir Milyon Amatör Denizci" Programı kapsamında, Tatvan Liman Başkanlığı, Van Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) ve Van Deniz Ticaret Odası Temsilciliğinin ortaklaşa düzenlediği amatör denizci eğitimine başlandı.

Van TSO Tuşba Konferans Salonu'nda düzenlenen eğitimin açılış konuşmasını yapan Tatvan Liman Başkanı Abdurrahman Aki, amatör denizcilik belgesi vererek bölge halkını denizle buluşturmak istediklerini söyledi.

Aki, "Amacımız Van Gölü'nün güzelliklerini göstermek. Bu eğitimle ticari olmayan özel 24 metrelik teknelerde uluslararası tekne kullanma yetkisine, başarılı kursiyerler sahip olacak." dedi.

Ardından Trabzon Liman Başkanlığı Mühendisi Deniz Kılıç, kursiyerlere, tekne kısımları ve donanımları, denizcilikte yönler, deniz akıntıları, rüzgar yönleri, acil durumlarda kullanılabilecek arama ve kurtarma vericisinin bulunacağı yerler, tekne kullanan kişinin bilmesi gereken sağlık ve güvenlik bilgileri, tekne fenerleri konularında eğitim verdi.

Eğitim sonunda yapılacak sınavda başarı gösteren kursiyerlere "Amatör Denizcilik Belgesi" verilecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Van'da Amatör Denizcilik Eğitimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement