Van'da 'Bilim,teknoloji ve Yenilik Ekosisteminde Yeni Tubitak' Konferansı Yapıldı - Son Dakika
Güncel

Van'da 'Bilim,teknoloji ve Yenilik Ekosisteminde Yeni Tubitak' Konferansı Yapıldı

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nde 'Bilim,Teknoloji ve Yenilik Ekosisteminde Yeni TUBİTAK' konulu konferans yapıldı.

01.10.2018 20:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nde 'Bilim,Teknoloji ve Yenilik Ekosisteminde Yeni TUBİTAK' konulu konferans yapıldı. Konferansta bölgedeki üniversitelerin TUBİTAK'tan beklentileri, sorunlar ve çözüm önerileri konuşuldu.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Prof. Dr. Cengiz Andiç Kültür Merkezinde yapılan konferansa TUBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut, Muş Alpararslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat, Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Necip Yardım, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmaş, Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Erman, Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mehmet Emin Erkan ile çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı.

YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal da geçmişte eleştiri konusu olan sorunların büyük çoğunluğunun TÜBİTAK tarafından aşıldığını belirterek, "Üniversitemizde ciddi projeler üreten hocalarımız var. Geçmişten gelen öğretim elemanlarımızın TÜBİTAK'a bir küskünlükleri var. Bu küskünlüğü aşmak için bu bölgelere has bir bütçe talep ediyoruz. Yine alt yapı projeleri açısından TÜBİTAK'ın desteklerini bekliyoruz. Bölgemizde yeni kurulan birçok üniversite var. Eski üniversitelerin de zaman zaman alt yapı sıkıntıları oluyor. Bu üniversitelere de destek verilirse memnun kalırız." dedi.

TUBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, bölgedeki üniversitelerin sorunlarını yerinde görmek üzere böyle bir ziyaret gerçekleştirdiğini ifade ederek, "Her türlü görüş öneriye açığım, sorunlarınızı dinleyeceğim. Tabi Ankara'dan buraya bir bakış var. Bir de buradan gelip görmek var. Sizlerini gözüyle bakmak var. Daha önce YÖK'teki görevim sırasında geleceği planlama ve uygulama konusunda hep bir takım iyi bir şeyler yapılmaya çalışıldıysa bu hep rektörlerimizle istişare edilerek ortak akıl ile yapıldı. Yoksa Ankara'dan bir düşünce tarzı ile yapılması çok güç. Mayıs ayında ilk kez ulusal TUBİTAK lise ve orta okul yarışmalarımız vardı. Lise yarışmalarımız Antalya'da gerçekleşti. 12 bölgenin en başarılı öğrencileri bölgesel bir yarışma sonrası ulusal bir yarışmaya geliyorlar. Lise yarışmalarımız Antalya'da, ortaokul yarışmalarımız Kayseri'de gerçekleşti. Orada öğrenci arkadaşlarımız ile bir araya gelirken TUBİTAK'a en fazla başvurunun olduğu bölge Van bölgesi. Burada 8 ilimiz var. Ama istediğimiz ölçüde bir başarı benim gözüm de öğrencilerimiz gözünde de yeterli değildi. Çok heyecanlı bir başvuru var. Ama bunun ciddiye dönüşmesi arzu ettiğimiz düzeyde değildi. Bende kendilerine söz vermiştim. Sizin hem projelerinizi hem de öğretmenlerinizi, danışmanlarınızı yerinde göreceğim. En azından 2019 yılı için planlamamızı yaparken bu konuda daha aktif, verimli olalım diye, çalışalım diye yerinde ziyaret etmek istedim. Bu durumu Peyami Hoca ile paylaştım, o da sağolsun bu konferansı koordine etti.

Konferansın ardından TUBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal ve rektörler Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi "Siber Olaylara Müdahale Merkezi, SOME Laboratuvarı ve Uzaktan Eğitim Canlı Yayın Stüdyosu"nun açılışı yapıldı.

Van\'da \'Bilim,teknoloji ve Yenilik Ekosisteminde Yeni Tubitak\' Konferansı Yapıldı
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Van'da 'Bilim,teknoloji ve Yenilik Ekosisteminde Yeni Tubitak' Konferansı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • 135. Çin İthalat ve İhracat Fuarı Guangzhou'da Başladı
    13:59 135. Çin İthalat ve İhracat Fuarı Guangzhou'da Başladı

    135. Çin İthalat ve İhracat Fuarı, Guangzhou'da başladı. Fuar için 215 ülkeden yaklaşık 149.000 alıcı ön kayıt yaptırdı. Yabancı alıcıların fuara ilgisi arttı ve 74.000 sergi standında 29.000'den fazla katılımcı bekleniyor.

  • TMO'nun fındık satış kararı serbest piyasa fiyatlarını sağlamlaştırdı
    13:59 TMO'nun fındık satış kararı serbest piyasa fiyatlarını sağlamlaştırdı

    Toprak Mahsulleri Ofisi'nin (TMO) fındık satma kararı serbest piyasa fiyatlarını sağlamlaştırdığı ileri sürüldü. TMO, stoklarında bulunan kabuklu fındıkların bir kısmını belirli fiyatlarla satışa çıkardı. Fındık sanayicileri, TMO'nun bu kararının gelecek sezonun fiyatlarını belirleyeceğini ifade etti.

  • Ramazan Bayramı tatilinde 75 kişi trafik kazalarında hayatını kaybetti
    13:58 Ramazan Bayramı tatilinde 75 kişi trafik kazalarında hayatını kaybetti

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Ramazan Bayramı tatilinde yurt genelinde meydana gelen 6 bin 530 trafik kazasında 75 kişinin yaşamını yitirdiğini bildirdi. Yerlikaya, trafikte denetim yoğunluğunun artmasıyla kazaların azaldığını vurguladı. Aşırı hız, kavşak ve geçitlerde geçiş önceliğine uymamak, şerit izleme ve değiştirme kurallarına uymamak, arkadan çarpma ve dönüş kurallarına uymamak en önemli kazaya sebepleri olarak belirlendi.


Advertisement