Van'da Çadır Yangını, Bir Çocuk Yanarak Can Verdi Ek Van'da Meydana Gelen Çadır Yangınında 3... - Son Dakika
Güncel

Van'da Çadır Yangını, Bir Çocuk Yanarak Can Verdi Ek Van'da Meydana Gelen Çadır Yangınında 3...

Van\'da Çadır Yangını, Bir Çocuk Yanarak Can Verdi Ek Van\'da Meydana Gelen Çadır Yangınında 3...

Erçek Beldesi'ne bağlı Ilıkaynak Köyü'nde öğle saatlerinde eşi cezaevinde bulunan Saliha Atlı'ya ait çadırda, kömür sobasında sıçrayan kıvılcımlar yangına neden oldu.

28.01.2012 17:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erçek Beldesi'ne bağlı Ilıkaynak Köyü'nde öğle saatlerinde eşi cezaevinde bulunan Saliha Atlı'ya ait çadırda, kömür sobasında sıçrayan kıvılcımlar yangına neden oldu. Kısa sürede çadırı tamamını saran yangında, 3 yaşındaki Mustafa Atlı, alevler arasında kaldı. Çevredeki köylüler tarafından yaralı olarak alevler arasında kurtarılan Mustafa Atli, Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Durumu ağır olan çocuğun Ankara'ya nakledilmesi için ambulans uçak hazırlandı. Ancak minik Mustafa ambulans uçağa bindirilmeden hayatını kaybetti.

Oğlunu alevler arasında kurtarmak isteyen anne Saliha Atlı ise dumandan zehirlendi. Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alınan Saliha Atlı'nın durumunun iyi olduğu öğrenildi.

ABLANIN FERYADI

3 yaşındaki kardeşini çadır yangınında kaybeden abla Seyran Atlı, "Babam cezaevinde suçsuz yere yatıyor. Buradan başbakana, cumhurbaşkanına ve savcılara yalvarıyorum. Babam suçsuz, o olsaydı kardeşim ölmeyecekti. Çaresiz, kimsemiz yok. Evimiz yıkıldı. Devlet bize konteyner verdi. Ancak köyde elektrik olmadığı için çadıra geçtik. Çünkü elektrik olmayınca konteyneri ısıtamıyoruz. Çadıra soba kurmuştuk. Sobadan çıkan kıvılcımlar çadırı tutuşturdu. İki kardeşimi son anda kurtardık. Ancak Mustafa'yı kurtaramadık" dedi.

Köylülerde çadır yangınına isyan ederek, "Devlet sözde bize sahip çıkıp konteynerler getirdi. Ancak köyün elektriği yok. Çünkü trafo, konteynerlerde ısıtıcıları açtığımızda gücü kaldırmıyor ve patlıyor. Konteynerleri ısıtamadığımız için de çadırlarda kalıyoruz. Madem elektrik vermeyecektiniz niye konteyner getirdiniz" dediler.

127 ÇADIR YANGINI 11 ÖLÜ

Van'da depremden sonra kurulan çadırlarda yangınlar depremzedelerin korkulu rüyası haline geldi. Bugünkü yangın ile birlikte 127 çadır yangını meydana gelirken, 3 yaşındaki Mustafa'nın da hayatını kaybetmesiyle çadır yangınlarında ölenlerin sayısı ise 11'e yükseldi.

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR

Haber-KAmera: Fevzi KIZILKOYUN- Gülay ÖZEK- Murat ÇAĞLAR/Van, (DHA) -

(Tür: Yurt)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Van'da Çadır Yangını, Bir Çocuk Yanarak Can Verdi Ek Van'da Meydana Gelen Çadır Yangınında 3... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement