Van'da "Dünyayı Kadınlar ve Çocuklar Değiştirecek" Projesi - Son Dakika
Güncel

Van'da "Dünyayı Kadınlar ve Çocuklar Değiştirecek" Projesi

Van'da, "Dünyayı Kadınlar ve Çocuklar Değiştirecek" projesi kapsamında Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) KAMER Vakfı iş birliğiyle, çocuk şenliği düzenledi.

16.05.2016 18:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Van'da, "Dünyayı Kadınlar ve Çocuklar Değiştirecek" projesi kapsamında Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) KAMER Vakfı iş birliğiyle, çocuk şenliği düzenledi.

Feyyaz Tokar Eğitim Parkı'nda düzenlenen şenlikte, yaklaşık 100 çocuk, 30 gönüllü ve KAMER Vakfı'nın çalışan ve gönüllüleri, çocuklar için etkinlik yaptı.

TEGV Feyyaz Tokar Eğitim Parkı Müdürü Rezzan Bayram, çocuk şenliğine ev sahibi yapmaktan mutluluk duyduklarını belirterek, "18 yıldır çocuklarla beraberim. KAMER ile böyle bir şenlik yapmaktan memnuniyet duydum. Tüm sivil toplum kuruluşlarıyla da etkinlik yapmak isteriz. İnşallah KAMER ile yaptığımız bu iş birliği için örnek olur ve birlikte çalışmalar yürütürüz." dedi.

KAMER Van Şube Başkanı Esra Gürcan ise vakıf olarak Van'da 2010 yılından beri resmi bir şekilde çalıştıklarını bildirdi.

Gürcan, "2015 yılından bu yana 'Dünyayı Kadınlar ve Çocuklar Değiştirecek' adıyla projemizi başlattık. Bu proje Van, Hakkari, Bitlis, Batman ve Diyarbakır olmak üzere 5 ilden oluşuyor. Bu proje kapsamında her ilde bin hane ziyareti yaptık. Ardından toplantılar yaptık. 15'er kadının katılımıyla oyunlar oynadık. Son olarak bir şenliğimiz vardı ve bu şenliğimizi de TEGV iş birliğiyle yaptık. Biz de çok eğlendik." diye konuştu.

KAMER Diyarbakır sorumlusu ve "Dünyayı Kadınlar ve Çocuklar Değiştirecek" Projesi Koordinatörü Kamuran Yılmaz da bunun önemli bir proje olduğunu ve herkesin sahip çıkması gerektiğini dile getirdi.

Ardından çocuklar, gönüllülerle yüz ve kumaş boyama, atık malzeme, ebru ile resim çalışması yaptı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Van'da 'Dünyayı Kadınlar ve Çocuklar Değiştirecek' Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement