Van'da "Eğitimde İyi Örnekler Paylaşımı" Projesi Yarışmasında Dereceye Girenlere Ödül Verildi - Son Dakika
Yerel

Van'da "Eğitimde İyi Örnekler Paylaşımı" Projesi Yarışmasında Dereceye Girenlere Ödül Verildi

Van\'da "Eğitimde İyi Örnekler Paylaşımı" Projesi Yarışmasında Dereceye Girenlere Ödül Verildi

Van Milli Eğitim Müdürlüğü organizasyonluğunda düzenlenen ‘‘Eğitimde İyi Örnekler Paylaşımı’’ proje yarışmasında dereceye girenlerin ödülleri verildi.

25.05.2015 17:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Van Milli Eğitim Müdürlüğü organizasyonluğunda düzenlenen "Eğitimde İyi Örnekler Paylaşımı" proje yarışmasında dereceye girenlerin ödülleri verildi.

Van Ticaret ve sanayi Odası'nda (Van TSO) konferans salonunda Van merkez dahil 13 ilçeden katılan ilçe milli eğitim müdürleri ve öğretmenleri katılımıyla düzenlenen ödül törenine İl Milli Eğitim Müdürü Gıyasettin Kırekin, Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe,Memur-Sen Başkanı Süleyman Şakar ilçe milli eğitim müdürleri çok sayıda eğitimci katıldı. Projenin amacı eğitim camiasının uyguladığı iyi örnekleri birbiriyle paylaşmalarını ve birbirlerine model teşkil etmelerini amaçlamak ve bu kapsamda Van İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı her türdeki okul ve kurumların projelerini sunduğu yarışmada akademik başarı, sportif faaliyetler, sosyal etkinlikler, örnek çevre uygulamaları,sanatsal faaliyetler gibi dallarda projesiyle yarışmaya katılan toplamda 398 proje sahibi katılımcı oldu. Öğrenciler, veliler, öğretmenler ve idarecilerin hazırlamış oldukları projelerle eğitimde iyi örnekler proje paylaşımı yarışmasında beş dalda dereceye girenlere ödül verilirken, proje hakkında açıklamalarda bulunan İl Milli Eğitim Müdürü Gıyasettin Kırekin, "Biz bu görevi yürütürken daha öncede sizlerle çeşitli zamanlarda ve çeşitli yerlerde sizinle buluşup toplantılar yaptık. Dedik ki bizim ürünümüzün ölçüsü projelerdir, somut göstergelerdir. Öğrencilerimize yönelik çalışmalarımız devam etmekte ve değişik projelerle dereceye giren katılımcılara ödül vermeden önce şunu belirtmek isterim katılan bütün proje sahipleri çok çalıştıklarını göstermiş oldular. Öğrencilerimize yönelik toplumda kendilerini ifade edebilmesi açısından çok adım atıldı. Projeler sayesinde Van artık projelerle anılıyor. Türkiye de ilk 10'a girdik, bundan sonra elimizden gelenin fazlasını yapacağız"dedi.

Daha sonra bir konuşma yapan Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe ise, eğitim alanından belediye olarak çalışmalarına son hızıyla devam edeceklerini vurgulayarak, "Tuşba belediyesi olarak eğitim açısından hizmetlerimize devam ediyoruz. Birçok okulumuzu ziyaret ettik. Özellikle köy okulları bütün okullarımızda kilit taşları, park, bahçe ve yeşil alanlar inşa etmeye çalışacağız. Örencilerimiz için kitaplar dağıttık ve sizlerin sıkıntılarınızı 4 yıl boyunca eğitim ve daha birçok alanda il milli eğitim müdürlüğümüzle koordineli çalışmaya ve öğrencilerimizin hizmetindeyiz" dedi.

Toplam 398 proje içinde beş dalda dereceye girenlerin okullar. Akademik başarı dalında, "Koç hak sistemi" projesiyle Fesih Altı, sportif faaliyetler dalında, "Kort tenisi adlı" projesiyle Mehmet Altundağ, sosyal faaliyetler dalında, "Avrupa'nın tatları" projesiyle Murat Çılgın, örnek çevre uygulamaları dalında, "Güzel bahçem benim" adlı projesiyle Hatice Yıldızhan, sanatsal faaliyetler dalında ise, "Hayat engelleri aşınca güzel" adlı projesiyle Elif Çakır birinci oldu.

Toplantı salonunda yoğun katılımın olduğu ödül töreninde dereceye girenlere ödül verilmesinin ardından Abdurrahman Gazi Ortaokulu işitme engelli öğrencileri tiyatro sahnelerini sergilemesiyle son buldu. - VAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Van'da 'Eğitimde İyi Örnekler Paylaşımı' Projesi Yarışmasında Dereceye Girenlere Ödül Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement