Van'ın İran sınırındaki Han Mahallesi, koronavirüs nedeniyle karantinaya alındı - Son Dakika
3.Sayfa

Van'ın İran sınırındaki Han Mahallesi, koronavirüs nedeniyle karantinaya alındı

Koronavirüs salgını sonrasında virüsün yayılmasını önlemek için alınan önlemler devam ediyor. Van'ın İran sınırında bulunan Çaldıran ilçesine bağlı Han Mahallesi'nin koronavirüs nedeniyle karantinaya alındığı açıklandı.

28.03.2020 07:16  Güncelleme: 12:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Van'ın İran sınırında bulunan Çaldıran ilçesine bağlı Han Mahallesi, koronavirüs nedeniyle karantinaya alındı. Jandarma ekiplerinin mahalleye giriş çıkışları kapattığı öğrenildi.

''KURALLARA UYULMASI ÖNEM ARZ EDİYOR''

Kaymakamlıktan konuyla ilgili yapılan açıklamada, "İlçeye bağlı Han Mahallesi, Umumi Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla karantinaya alındı. Vatandaşların ihtiyaçlarını gidermeleri esnasında kurallara ve karantina kararına uymalarının koronavirüs salgınıyla mücadelede önem arz ediyor." ifadeleri kullanıldı.

NE OLMUŞTU?

Koronavirüs vaka sayısının ülkemizde de artış göstermesinden sonra dün Rize Kendirli beldesinde koronavirüs sebebiyle karantina başlatıldı. Kendirli Beldesi ve bununla yakın temasta olan Yeni Selimiye, Beştepe, Esentepe ve Maltepe köylerinde potansiyel koronavirüs vakalarının önüne geçebilmek için böyle bir karar alındığı açıklandı. Türkiye'de şu ana kadar tespit edilmiş 5.698 koronavirüs vakası bulunurken, hayatını kaybedenlerin sayısı ise 92 oldu.

Van\'ın İran sınırındaki Han Mahallesi, koronavirüs nedeniyle karantinaya alındı
Kaynak: DHA

Son Dakika 3.Sayfa Van'ın İran sınırındaki Han Mahallesi, koronavirüs nedeniyle karantinaya alındı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Emr : Mülteci tedbiri alınmazsa tüm vana bulasacak 1 0 Yanıtla

Advertisement