Van'da Kar Yağışı ve Sis - Son Dakika
Yerel

Van'da Kar Yağışı ve Sis

Van\'da Kar Yağışı ve Sis

Van'da devam eden kar yağışı yüksek kesimlerde trafiği olumsuz yönde etkilerken, 303 köy yolunun ise kapanmasına neden oldu.

29.01.2013 09:58  Güncelleme: 10:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Van'da dün başlayan ve aralıklarla devam eden kar yağışı yüksek kesimlerde trafiği olumsuz yönde etkilerken, 303 köy yolunun ise kapanmasına neden oldu.

Doğu Anadolu Bölgesi'ni etkisi altına alan kar yağışı, Van'da da hayatı olumsuz yönde etkilemeye devam ediyor. Dün aralıklarla başlayan kar yağışı ve sis yüksek kesimlerde etkili oluyor. Van- Hakkari karayolu üzerinde bulunan 2225 rakımlı Kurubaş Geçidi ile aynı güzergahta bulunan 2730 rakımlı Güzeldere Geçidi'nde trafik olumsuz yönde etkilenirken, Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü ekipleri de Van'ı çevre il ve ilçelere bağlayan 4 ayrı güzergahta çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Kar yağışı ile birlikte Van merkezde 25, Bahçesaray'da 1, Başkale'de 62, Çaldıran'da 60, Çatak'ta 2, Edremit'te 4, Erciş'te 20, Gevaş'ta 5, Gürpınar'ta 66, Muradiye'de 28, Özalp'ta 15 ve Saray ilçesinde ise 15 üzere toplam 303 köy yolu ulaşıma kapandı. İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü bağlı ekipler kapalı 303 köy yolunu açma çalışmalarına sabahın erken saatlerinden itibaren başladığını belirttiler.

Meteoroloji Van Bölge Müdürlüğü yetkilileri ise, kar yağışını gün boyu

aralıklarla beklediklerini, hava sıcaklığının ise en düşük eksi 2, en yüksek ise 2 derece olduğunu ifade ettiler. - VAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Van'da Kar Yağışı ve Sis - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement