Van'da "Kent Esenliği" Toplantısı - Son Dakika
Güncel

Van'da "Kent Esenliği" Toplantısı

Van Büyükşehir Belediyesi ve esnaf odalarının katılımıyla 2018 yılının ilk Kent Esenliği Toplantısı gerçekleştirildi.

15.02.2018 16:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Van Büyükşehir Belediyesi ve esnaf odalarının katılımıyla 2018 yılının ilk Kent Esenliği Toplantısı gerçekleştirildi.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, belediye toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya Genel Sekreter Mustafa Yalçın, Genel Sekreter Yardımcısı Fazıl Tamer, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İbrahim Görentaş, ilgili daire başkanları ile esnaf sanatkar odalarının temsilcileri katıldı.

Toplantıda konuşan Yalçın, toplantının önemli maddesinin İranlı turistler olduğunu söyledi.

Yalçın, "15-25 Mart tarihlerinde İranlı turistler ilimizi yoğun şekilde ziyaret ediyor. İlimizin tüm paydaşlarını ilgilendiren bu konu son derece önemlidir. Bu misafirlerimizi kentimizde en iyi nasıl ağırlarız. Bunun gayreti içinde olmalıyız." dedi.

İranlı turistler için yapılacak çalışmalar hakkında bilgiler veren Yalçın, şöyle konuştu:

"Önümüzdeki günlerde belediye olarak Kapıköy Sınır Kapısına gidip fiziki ortamla ilgili eksikleri gidermek için bir çalışma yapacağız. Kent merkezine gelince kaldırım işgalleri ve diğer konularda daha etkili mücadele edeceğiz. Özellikle de bu tarihler arasında biraz daha işi sıkı tutacağız. Sizler de lütfen esnafımızı bu konuda duyarlı olmaları noktasında ikaz edin. Ayrıca 15-25 Mart tarihlerinde düzenlenecek alışveriş festivali (Shopping Fest) ile ilgili çalışmalar da devam ediyor."

Ruhsatsız otel ve rezidans denetimlerinin iyi seviyede olduğuna vurgu yapan Yalçın, okul ve cami çevrelerindeki alkollü yerlerle ilgili de çalışma yürüttüklerini belirtti.

Yalçın, "Araç park yasağı ve ruhsatsız otopark denetimlerimiz devam ediyor. Lokanta ve fırınların denetimleri ile Van kahvaltısının bir marka değer olarak biraz daha özenli olması konusunda da çalışmalarımız devam etmektedir. Peynirciler Çarşısı ile ilgili projemizi yaptırdık. Kısa süreli bir inşaat sezonu sonrası burası eski otantik havasına ulaşacaktır. Dilencilikle mücadele konusunda bir çalışmamız var." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Van'da 'Kent Esenliği' Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement