Van'da Kürtçe Eğitim İsteyenler Okulları 1 Hafta Boykot Edecek - Son Dakika
Güncel

Van'da Kürtçe Eğitim İsteyenler Okulları 1 Hafta Boykot Edecek

Van\'da Kürtçe Eğitim İsteyenler Okulları 1 Hafta Boykot Edecek

Van'da Kurdi-Der, Eğitim-Sen ve Eğitim Destek Evi, kentte okulların 15 Eylül itibariyle 1 hafta boyunca boykot edileceğini açıkladı.

12.09.2014 15:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Van'da Kurdi-Der, Eğitim-Sen ve Eğitim Destek Evi, kentte okulların 15 Eylül itibariyle 1 hafta boyunca boykot edileceğini açıkladı.

Kürtçe eğitime dikkat çekmek için KESK bürosunda yapılan basın toplantısına HDP Van Milletvekili Özdal Üçer, Tuyad-Der Başkanı Ahmet Aygün ve bazı STK temsilcileri katıldı. Basın açıklamasını ilk olarak Kurdi-Der Eş Başkanı Jinda Rugeş Kaçak Kürtçe okudu. Ardından Eğitim-Sen Hukuk Sekreteri Kayhan Sayyiğit aynı açıklamayı Türkçe okudu. Kürt çocuklarının anadilleri olan Kürtçe eğitimden yoksun olduğunu belirten Sayyiğit, dünyada bir çok ülkede insanların ana dilinde eğitim gördüğünü ifade etti. Sayyiğit şöyle dedi:

"Kürtçe başta olmak üzere Arapça, Lazca, Çerkezce gibi bu coğrafyanın dillerinin seçmeli derslere mahkum edilmesini eleştiriyor, ana dilde eğitim verilmesini talep ediyoruz. Dil bizim için varoluştur. Varlığımızı reddeden resmi ideoloji ve kurumlar bile artık Kürtlerin var olduğunu kabul ediyor. Ancak hala ana dilimizde konuşmamız ve eğitim yapmamız engelleniyor. Kürt halkı olarak sistemin adım atmasını beklemeden okulların açıldığı ilk haftada okulları boykot edeceğiz." - Van

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Van'da Kürtçe Eğitim İsteyenler Okulları 1 Hafta Boykot Edecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement