Van'da Okulların Tamamı Yarın Açılacak - Son Dakika
Politika

Van'da Okulların Tamamı Yarın Açılacak

Van\'da Okulların Tamamı Yarın Açılacak

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Van ve Erciş'te köyler dahil, ilk ve orta öğretim kurumlarının yarından itibaren eğitime başlayacağını bildirdi.

01.01.2012 17:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Van ve Erciş'te köyler dahil, ilk ve orta öğretim kurumlarının yarından itibaren eğitime başlayacağını bildirdi.

Atalay, Van'da düzenlediği basın toplantısında, bölgede yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Van 100. Yıl Üniversitesi ile ilgili yapılan çalışmaları anlatan Bakan Atalay, şunları söyledi:

"Biz, 100. Yıl Üniversitesini Van'da eskisinden daha güçlü durumda hayatiyetini sürdürmesini çok önemsiyoruz. Onun için yani araştırma hastanesini hızlandırdık. Şu anda, üniversite yönetimine bu tür çalışmalardan ayrı olarak 67 milyon TL kaynak aktarıldı bütçeden... Hem binaların yenilenmesi, hem hastanenin tamamlanması hem üniversitenin eğitime güçlü devam etmesi için böyle bir öncelik verdik. Van hastanesi bu yılın ilk aylarında yeni araştırma hastanesi hizmete açılacak. Zaten tıp fakültesi ve dişçilik fakültesi eğitime biliyorsunuz başladı, diğerleri de yavaş yavaş başlayacaklar. Özellikle yurt konusuyla da ilgileniyoruz, yani üniversitemizin ihtiyaçları tamamen karşılanıyor."

-İlk ve orta öğretim-

Beşir Atalay, yarın ilk ve orta öğretim kurumlarının eğitime başlayacağını anımsatarak, şöyle devam etti:

"Yarın, 2 Ocak tarihinde ilk ve orta öğretim, eğitime başlayacak bildiğiniz gibi. Böylece Van ve Erciş köyleri dahil her yerde eğitime başlanmış olacak. Kalıcı konutların yapıldığı yerler, bugün gördük doğrusu çok güzel şehircilik örneği yerler olacak orası. Çevre düzeni, ticaret merkezleri, okulları camisiyle her yeri tamam. Bugün inceledik, orada 9 tane de okul yapılıyor, 5 tane cami, 5 tane ticaret merkezi yapılıyor. Orada kendine yeterli çok güzel yerleşim alanları olacak, Van'ın çok tercih edilen yerleri olacak.

Bir konu vardı, küçük sanayi sitemiz, oranın tekrar işlevine kavuşması bizim için önemli. Orası küçük esnafın çalıştığı yer. Oranın bazı sorunları vardı. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız TOKİ ile görüşmesini yaptı, kararları verildi. Hızlı şekilde yıkılması gereken yerler var. Yıkılanların yerine yenisi yapılacak. Yani çok hızlı şekilde bahar gelmeden iş hayatının orada canlanmasını istiyoruz.

Bir de şehir içinde çok sayıda cami hasar gördü, bu camiler üzerinde Diyanet İşleri Başkanlığımız çalışmalarını sürdürüyor.

Yardım hesaplarımızdan birisi Başbakanlıkın, birisi Kızılay, diğeri de Diyanet İşleri Başkanlığınındı. Diyanet İşleri Başkanlığı, yardım hesabındaki kaynakları yıkılan camilerin onarılması yönünde kullanacak. Erciş ve Van'da örnek birer güzel cami de yapacak."

-Yapılan yardım miktarları-

AFAD olarak, genel olarak bakıldığında şu ana kadar üniversiteye gönderilen hariç nakit olarak Valilik ve diğer kurumlara 96 bin 500 bin TL nakit para gönderdiklerini dile getiren Atalay, şu bilgiyi verdi:

"Yardım hesabında toplanan 302 milyon 400 bin TL'dir. Bunları da her seferinde sizlere açıklıyorum. Bunların Başbakanlık hesabında 203 milyon, Diyanet İşleri Başkanlığında 35 milyon, Kızılay hesabında da 64 milyon 400 bin TL'dir, 1 Ocak 2012 tarihi itibarıyla, yani bugün itibarıyla. Şu ana kadar deprem için, acil yardım ödenekleri de dahil olmak üzere gönderilen konteyner vs., toplamda 646 milyon TL'dir.

Bundan sonrasıyla ilgili esas büyük maliyet kalıcı konutlarla ilgili olacaktır. Salı günü Başbakanımız partimizin gurup toplantısında bir miktar daha bu konulara değinecek. Orada Van ile de ilgili açıklamaları olacak, onları başbakanımız açıklasın istiyoruz.

Şunu tekrar ifade ediyorum: Van, Erciş köyleri deprem sonrası doğrusu konteynere geçme safhası hepimizi biraz daha rahatlattı, daha sıcak bir mekan, belli ihtiyaçlar içinde karşılanıyor, ama esas rahatlama kalıcı konutları, pırıl pırıl o siteleri Vanlılara, depremzedelere teslim ettiğimizde esas sevincimiz o zaman olacak. Hiçbir şey aksamayacak, üniversite eskisi gibi güçlü olacak, eğitim hayatı başlıyor, bütün konular bizim elimizde. Vanlı hemşehrilerimiz, kardeşlerimiz bundan emin olsunlar, hepimiz sürekli değerlendirmeler içindeyiz. Şehircilik Bakanımız burada daha çok çalışacak. Van'ın daha cazip şehir haline gelmesi için daha değişik projelerimiz olacak."

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Atalay, bir gazetecinin Irak sınırındaki olayla ilgili sorusu üzerine, bugünkü haberlerin Van ve depremle ilgili olmasını istediğini belirterek, "Orayla ilgili bir-iki cümle söylersem depremin yerine o geçecek. Başka bir zaman size o konuda söyleyeceğim çok şey var. İnşallah çok şey yapacağız orada. Ben 1 hafta sonra tekrar gideceğim. Çalışıyor Valimiz. Orada vatandaşlarımızla ilgili yapılacak boyutlar var onları yapacağız" diye konuştu. - VAN

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Van'da Okulların Tamamı Yarın Açılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Çiğdem Gegeoğlu Edirne İl Genel Meclisi Başkanlığı'na seçildi
    16:43 Çiğdem Gegeoğlu Edirne İl Genel Meclisi Başkanlığı'na seçildi

    Edirne İl Genel Meclisi Başkanlığı'na Çiğdem Gegeoğlu seçildi. Meclisin ilk toplantısı saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasıyla başladı. Gegeoğlu, seçilmesinden dolayı gurur duyduğunu ve heyecanlı olduğunu belirtti. Toplantıda 1. başkanvekilliğine Serdar Çığla, 2. başkanvekilliğine Vedat Koyuncu, katip üyeliklere ise Salih Akar ve Mehmet Güneş Yılmaz seçildi.

  • Pamukkale Belediyesi'ne 'Türkiye Cumhuriyeti' ibaresi eklendi
    16:43 Pamukkale Belediyesi'ne 'Türkiye Cumhuriyeti' ibaresi eklendi

    Ali Rıza Ertemur'un Pamukkale Belediye Başkanı olarak göreve başlamasının ardından Pamukkale Belediyesi tabelasına 'Türkiye Cumhuriyeti' ibaresi eklendi.

  • Hakkari Vali Yardımcısı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri köyleri ziyaret etti
    16:34 Hakkari Vali Yardımcısı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri köyleri ziyaret etti

    Hakkari Vali Yardımcısı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Buğra Karadağ, Kırıkdağ ve Aşağı Derecik köylerini ziyaret ederek, vatandaşların sorun ve sıkıntılarını yerinde dinledi. Karadağ, vatandaşların taleplerinin karşılanması için ilgili şube müdürlerine talimat verdi.

  • Afyonkarahisar Belediyesinde Gizli Dinleme ve İzleme Cihazları İddiası
    16:29 Afyonkarahisar Belediyesinde Gizli Dinleme ve İzleme Cihazları İddiası

    Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal'ın aldığı duyumlar sonucu başlattığı inceleme sonucu ortaya çıktığı belirtilen gizli dinleme ve izleme cihazlarıyla ilgili soruşturma süreci başlatıldı. Afyonkarahisar Cumhuriyet Başsavcılığı talimatıyla İl Emniyet Müdürlüğü gizli kayıt cihazları yerleştirildiği iddialarına yönelik inceleme başlattı.

  • Tokat'ta Deprem Sonrası Yapı İncelemeleri
    16:26 Tokat'ta Deprem Sonrası Yapı İncelemeleri

    Tokat'ta meydana gelen deprem sonrası yapılan incelemelerde, 500 ihbardan 50 yapı incelendi ve 5 yıkık, 15 ağır hasarlı yapı tespit edildi. Bakan Yardımcısı Tuzcuoğlu, hasarlı yapıların çoğunlukla 1999 öncesi yapılan binalar olduğunu belirtti ve ülkemizin deprem bölgesi olduğunu vurguladı. Kamu binalarında ise herhangi bir hasar görülmediği açıklandı.

  • Havza Muhtarları Derneği Başkanı Muhtarlarla Belediye Başkanı İkiz'i Ziyaret Etti
    16:25 Havza Muhtarları Derneği Başkanı Muhtarlarla Belediye Başkanı İkiz'i Ziyaret Etti

    Havza Muhtarları Derneği Başkanlığı tarafından düzenlenen ziyarette, muhtarlar Belediye Başkanı Murat İkiz'i ziyaret etti. İkiz, muhtarların önemli iletişim köprüleri olduğunu belirterek, önümüzdeki 5 yılda mahallelerin sorunlarını çözmek ve yaşam standartlarını yükseltmek için çalışmalar yapacaklarını ifade etti. Dernek başkanı Şahin ise İkiz'in ilçeye ve mahallelere değer katacak çalışmalar yapacağına inandıklarını söyledi.

  • Suluova Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği Genel Kurulu Gerçekleştirildi
    16:24 Suluova Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği Genel Kurulu Gerçekleştirildi

    Suluova Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği'nin 2024 yılı 1. Dönem Olağan Genel Kurulu, öğretmenevinde gerçekleştirildi. Toplantıda, görev süreleri dolan encümenlerin yerine yeni encümenler seçildi. Birlik başkanı Kaymakam Şafak Gürçam, daha önce görev alanlara teşekkür ederek, amaçlarının köylerde yaşayan vatandaşların hayat standartlarını yükseltmek olduğunu belirtti. Yapılan seçimde İl Genel Meclisi üyeleri Hasan Basri İnan ve Akın Yağız Demirelli, köy muhtarları Muhittin Çakır ve Yavuz Çarıkçı göreve getirildi. Toplantı sonunda muhtarların sorun ve talepleri dinlendi.

  • Osmaneli Kaymakamı Yüksel, Muhtarlarla İstişare Toplantısı Yaptı
    16:24 Osmaneli Kaymakamı Yüksel, Muhtarlarla İstişare Toplantısı Yaptı

    Bilecik'in Osmaneli İlçesinde Kaymakam Yüksel, köy ve mahalle muhtarları ile tanışma ve istişare toplantısı düzenledi. Kaymakam Yüksel, muhtarlara yeni görevlerinde başarılar diledi ve vatandaşların sorunlarını aktarmalarını istedi. Yeni Belediye Başkanı Bekir Torun da muhtarların önemine vurgu yaparak iş birliği içinde çalışacaklarını belirtti.


Advertisement