Van'da Polis Noktasına Saldırı - Son Dakika
Güncel

Van'da Polis Noktasına Saldırı

Van\'da Polis Noktasına Saldırı

Vali Münir Karaloğlu, Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi gören yaralı polisi ziyaret etti.

03.07.2012 01:56  Güncelleme: 08:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Vali Münir Karaloğlu, Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi gören yaralı polisi ziyaret etti.

Vali Karaloğlu, Süphan Mahallesi'ndeki konteyner kentte bulunan polis noktasına yönelik düzenlenen ve 1 polisin şehit olduğu, 1 polisin de yaralandığı saldırının ardından Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesine geldi.

Sağlık İl Müdürü Bilal Acar ve doktorlardan yaralı polis memurunun sağlık durumu hakkında bilgi alan Karaloğlu, yaralı polisi ziyaret ederek "geçmiş olsun" dileğinde bulundu.

Karaloğlu, hastane çıkışında gazetecilere yaptığı açıklamada, akşam 21.30 sıralarında Süphan Mahallesi'ndeki Vizontele Konteyner Kenti'nde bulunan polis noktasına silahlı saldırı olduğunu anımsatarak, şöyle konuştu:

"Saldırıda maalesef bir polis arkadaşımız şehit oldu. Kendisine Allah'tan rahmet diliyorum. Diğer polis arkadaşımızın durumu iyi, şu anda hayati tehlikesi yok. Tedavisi devam ediyor."

Şehit olan polis memuru Dilmaç'ın, Van'ın Erciş ilçesi nüfusuna kayıtlı olduğunu vurgulayan Karaloğlu, "Ailesi uzun süredir Van'da yaşıyor. Şehidimiz de ailesiyle, çocuklarıyla birlikte konteyner kentte oturan ve Vanlı hemşehrilerine hizmet etmek için geçici görevle İstanbul'dan Van'a gelen bir kardeşimiz. Bu, depremle boğuşan bu kente, bu halka, eşkıyaların yapmış olduğu son zulüm" dedi.

Gazetecilerin olayla ilgili gözaltı olup olmadığı yönündeki sorusuna Karaloğlu, olayın meydana geldiği bölgede arama-tarama çalışmalarının devam ettiğini ve şu ana kadar herhangi bir gözaltı olmadığını bildirdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Van'da Polis Noktasına Saldırı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement