Van'da, Teröristler Kayak Tesisini Kundakladı - Son Dakika
Yerel

Van'da, Teröristler Kayak Tesisini Kundakladı

Gevaş ilçesinde bulunan Abalı Kayak Merkezi'ndeki bazı bölümlerde bir süre önce çıkan yangının, terör örgütü mensuplarının kundaklaması sonucu çıktığı bildirildi.

07.10.2012 15:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gevaş ilçesinde bulunan Abalı Kayak Merkezi'ndeki bazı bölümlerde bir süre önce çıkan yangının, terör örgütü mensuplarının kundaklaması sonucu çıktığı bildirildi.

Kent merkezine 42 kilometre uzaklıktaki Gevaş ilçesine bağlı Abalı köyünde bulunan kayak merkezinin bazı bölümlerinde bir süre önce çıkan yangının ardından inceleme başlatan güvenlik güçleri, olayın terör örgütü mensuplarınca gerçekleştirildiğini belirledi.

Bunun üzerine bölgede geniş çaplı operasyon başlatılırken, tesiste hasar gören malzemelerin yenilenmesi için de çalışma başlatıldı.

Terör örgütü mensuplarının gerçekleştirdiği eyleme tepki göstermek amacıyla kayak merkezine giden Gevaş Kaymakamı Yusuf Güni ile AK Parti Van Milletvekili Gülşen Orhan, Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mirza Nadiroğlu ve bazı sivil toplum örgütü temsilcileri, saldırıyı kınadı.

Kaymakam Güni, burada yaptığı açıklamada, kayak merkezinin ikinci etap sistem merkezi ile bazı bölümlerinde 15 Eylül'de yangın çıktığını ve olayın ardından geniş çaplı inceleme başlatıldığını söyledi.

Yapılan inceleme sonunda elde edilen bulgularda, yangının terör örgütü mensuplarınca gerçekleştirildiğinin saptandığını vurgulayan Güni, tesisteki zararın yaklaşık 500 bin lira olduğunu ifade etti.

Vanlı gençleri kayak sporuna yönlendirmek ve insanların kış mevsiminde spor yapmalarına olanak sağlamak için yapılan yatırımın, terör örgütü mensuplarınca kullanılamaz hale getirildiğine dikkati çeken Güni, "Son yıllarda yapılan iyi işlerden rahatsız olan bazı kesimler, bu olayı gerçekleştirdi ve böyle elim bir olayla karşı karşıya kaldık. Bu tesise insanlarımız, çocuklarımız gelip spor yapıyor. Vatandaşlarımız bundan sonra da buraya gelip spor yapmaktan korkmasın çünkü kayak sezonu başladığında biz gerekli tedbirleri en üst düzeyde tutuyoruz" dedi.

Güni, yöre halkının tesisten fazlasıyla faydalandığını bildirerek, "Yani bu tesisten Kürt kökenli vatandaşlarımız, Kürt gençlerimiz yararlanıyor. Bu kadar vicdansız olacaklarını sanmıyorduk" ifadelerini kullandı.

AK Parti Van Milletvekili Orhan da yapılan yatırımları sahiplenen olmadığı zaman kayak tesisi gibi evlerin, ocakların da yakılacağını, askerin, polisin de şehit edilebileceğini ifade etti.

Emek verilen bir yatırımın bu hale getirilmesinin üzüntü verici olduğuna değinen Orhan, şöyle konuştu:

"Biz bunu kendimiz için yapmıyoruz, halk için, gençler için, ilin ekonomisi için yapıyoruz. Burası bir askeri tesis, bir karakol değil. Karakola ya da askeri tesise de gelen bütün saldırıları kabul etmek mümkün değil. Bu olayı kınıyoruz. Bu halka yönelik yapılmış bir saldırı. Burayı yakmak hangi düşünceye sığıyor. Bu mesele, artık bugün herkesimin sahip çıktığı bir meseledir."

Kentteki 26 sivil toplum örgütü adına açıklama yapan VATSO Başkanı Nadiroğlu ise bölgede son dönemde yaşanan çatışma ortamının kendilerini kaygılandırdığını dile getirerek, zor şartlar altında gerçekleştirilen hizmetlerin önüne geçilmesinin kimseye fayda sağlamayacağını bildirdi.

Muhabir: Necat Hasar

Yayıncı: Levent Harman - VAN

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Van'da, Teröristler Kayak Tesisini Kundakladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement