Van'da 'Turizm Haftası' Toplantısı - Son Dakika
Yerel

Van'da 'Turizm Haftası' Toplantısı

Van\'da \'Turizm Haftası\' Toplantısı

Türkiye genelinde 15-21 Nisan tarihleri arasında kutlanan ‘Turizm Haftası’ ile ilgili Van’da yapılan ‘Turizm Haftası’ toplantısına İl Kültür ve Turizm Müdürü Muzaffer Aktuğ’un sözleri damgasını vurdu.

31.03.2016 14:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye genelinde 15-21 Nisan tarihleri arasında kutlanan 'Turizm Haftası' ile ilgili Van'da yapılan 'Turizm Haftası' toplantısına İl Kültür ve Turizm Müdürü Muzaffer Aktuğ'un sözleri damgasını vurdu.

Aktuğ, "Van'ın tanıtımı konusunda yerlerde sürünüyoruz"

Elite World Van Hotel'de düzenlenen toplantıda konuşan Aktuğ, ilde turizme gerekli önemin verilmemesi ve davetlilerin toplantıya katılmamasına tepki göstererek, "Van'ın tanıtımı konusunda şu anda yerlerde sürünüyoruz. Neden çünkü kimsenin destek verdiği yok. Kimsenin böyle bir derdi de yok. Böyle bir otel boş kalmamalı, diğer otellerimiz boş kalmamalı. Bu ile turist gelmeli, 'Turizm haftası' etkinlikleri toplantısına davet ediyoruz. Arkadaşlarımız gelmiyor, Açılış yapıyoruz, kimse gelmiyor. Peki, sektör temsilcileri bu toplantılara gelmezse kimi davet edeceğiz. DSİ Bölge Müdürü'nün personelini mi çağıralım. Karayolları Bölge Müdürlüğü personelini mi gelsin benim turizm haftası ekinliğime? Tabi ki sektör temsilcileri gelecek. Bu haftayı kiminle değerlendireyim? Ben bugün turizm haftası ile ilgili etkinliklerimizle ilgili bir komisyon kurayım istiyorum. Bir şeyler yapalım istiyorum. İl Kültür Turizm Müdürü olarak ben geliyorum. Otel temsilcilerimiz gelmiyor. Bu nasıl bir mantıktır bu nasıl bir duyarsızlıktır, Bu nasıl bir sorumsuzluktur, bilemiyorum" dedi.

"HERKES BİR ŞEYLER YAPMAK ZORUNDA"

Van'ın Büyükşehir olmasından sonra il özel idareden bütçe alamamaktan da yakınan Aktuğ, "400 sayfalık bir envanteri 30 bin liraya bastırdık. Şu an matbaaya 30 bin lira burcumuz var. Ama bu işi yaptırmam gerekiyor. Bu parayı da bir yerden bulup ödeyeceğim, ödemem gerekiyor. Onu biliyorum Fakat herkesin bir sorumluluğu var, herkes bir şeyler yapmak zorunda. Acente sadece bilet satıyor, otelci oturduğu yerde turist bekliyor. Böyle bir mantık yok. Adamların bir tane destinasyonu var kapı kapı dolaşıyor. Şehir belirtmek istemiyorum. Ama şehir belli bir tane destinasyonu var. Oluk oluk turist akıyor. Herkes elinden geleni bir şekilde yapmaya çalışıyor. Biz oturduğumuz yerde turist bekliyoruz. Bilet satıyoruz otellerimizden dışarı çıkmıyoruz. Hemen bitişiğimizde bir İran Sektörü var. Bu memleketin ticaretini, ekonomisini, turizmini ayakta tutan bir sektördür. Otellerimizden çıkıp İran'a gidemiyoruz. Gitmiyor adam bekliyor ki onlar gelsin. Böyle bir mantıkla bu memleketin turizmi nereye gider? Tekrar soruyorum, uluslararası fuarlara oteller acenteler, sektörden insanlar gidecekler bu memlekete turist getirecekler. Bu onarın asli görevi ben devletim ben kapı kapı gezip size turist toplayamam bu sizin yapacağınız şey. Gideceğiniz zaman bana deseniz ki; 'biz üç tane otel bir araya geldik yanımıza ticaret odasını da altık TÜRSAB'ı da aldık sizi de götürelim. Sizde materyallerinizi alın gelin memleketi tanıtımını yapın' deseniz baş göz üzerine kendim gelemezsem bile personelimi görevlendiririm" şeklinde sözlerini tamamladı.

Elite World Van Hotel'de yapılan toplantıya İl Kültür ve Turizm Müdürü Muzaffer Aktuğ, Şube Müdürü Abdurrahman Şahin, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Van Yürütme Kurulu Başkanı Cevdet Özgökçe, Van Ticaret ve Sanayi Odası (Van TSO) Yönetim Kurulu Üyesi Murat Beyaz, Elite World Van Hotel Genel Müdürü Ebru Sargındağ ile bazı otel ve turizm acenteleri temsilcileri katıldı.

Toplantıda TÜRSAB Van Yürütme Kurulu Başkanı Cevdet Özgökçe ile Van TSO Yönetim Kurulu Üyesi Murat Beyaz da birer konuşma yaptı.

Toplantı yapılan konuşmaların ardından sona erdi. - VAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Van'da 'Turizm Haftası' Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement