Van'da üretilen tıbbi cihaz ve dezenfektan ürünleri yurt dışına gönderiliyor - Son Dakika
Güncel

Van'da üretilen tıbbi cihaz ve dezenfektan ürünleri yurt dışına gönderiliyor

Van\'da üretilen tıbbi cihaz ve dezenfektan ürünleri yurt dışına gönderiliyor

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Teknokent bünyesinde 15 milyon liralık yatırımla kurulan fabrikada üretilen tıbbi cihazlar ve dezenfektan ürünleri, Fransa'ya ihraç ediliyor.

19.06.2020 11:15  Güncelleme: 12:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Teknokent bünyesinde 15 milyon liralık yatırımla kurulan fabrikada üretilen tıbbi cihazlar ve dezenfektan ürünleri, Fransa'ya ihraç ediliyor.

ABD'deki medikal cihazların Türkiye'de de üretilebileceğini ortaya koymak ve bu ürünleri dünya pazarına sunmak amacıyla proje hazırlayan Vanlı iş adamı Gökmen Aytin, 2 yıl önce YYÜ Teknokent'e Ar-Ge başvurusunda bulundu.

Projenin kabul edilmesiyle 15 milyon lira yatırımla 7 bin metrekare alana fabrika kuran Aytin, Güney Kore'den getirdiği makinelerle kapalı ameliyatlarda kullanılan tıbbi cihazlar ve tıp alanında kullanılan katma değeri yüksek ürünlerin üretimini yapmaya başladı.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle dezenfektan grubu malzemelerin üretimine ağırlık veren Aytin, fabrikada 40 kişiye iş imkanı sağlayarak hem ekonomiye hem de istihdama katkı sundu.

Fabrikada üretilen tıbbi cihazlar ile dezenfektan grubu malzemeler, Kovid-19 salgınıyla mücadele eden Fransa'ya ihraç edilmeye başlandı. Görevliler tarafından özenle paketlenen malzemelerin yüklendiği tırlar, Fransa'ya gönderilmek üzere İstanbul'a doğru yola çıktı.

"Amerika ve diğer Avrupa ülkelerine de ürün satışı gerçekleştireceğiz"

İş adamı Aytin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, medikal enerji grubu alanında üretimi artırmak için çaba gösterdiklerini söyledi.

Tüm dünyayı etkisi alan Kovid-19 ile mücadele kapsamında tıbbi cihazların yanı sıra dezenfektan ürünlerinin üretimine yoğunlaştıklarını anlatan Aytin, şunlar kaydetti:

"Fabrikamızda ultrasonik ses dalgalarıyla yapılan kesimlerde kanamayı durdurmada kullanılan yüksek teknolojik cihazlar ile tıpta kullanılan bazı ürünleri üretiyoruz. Bunun yanında salgın nedeniyle tüm dünyanın ihtiyaç duyduğu dezenfektan grubu ürünlerin üretimini de gerçekleştiriyoruz. Ürettiğimiz binlerce ürünü ilk başta Fransa'ya ihraç etmeye başladık. Önümüzdeki günlerde Amerika ve diğer Avrupa ülkelerine de ürün satışı gerçekleştireceğiz. Bunun için anlaşmalarımızı yaptık. Bu alanda bölgedeki tek fabrikayız. Üretimimizle hem ülke ekonomisine hem de istihdama büyük katkı sunacağız."

Fabrikanın üretim müdürü Ahmet Çağlar Aytin de Ar-Ge çalışmalarını titizlikle sürdürdüklerini ve bölge ekonomisine bir katma değer sağlamaya çalıştıklarını dile getirdi.

Yüksek teknolojiyle ürettikleri dezenfektan grubu ürünlerin ihracına başladıklarını aktaran Aytin, "İlk tırlar Fransa'ya doğru yola çıktı. Başka ülkelerle de anlaşmalar sağladık. Bu ülkeler için üretimimiz devam ediyor. Amacımız ülkemizin ekonomisine katkı sağlamak. Şu an 40 kişiyle üretim yapıyoruz, bu sayıyı artırmayı planlıyoruz." şeklinde konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Van'da üretilen tıbbi cihaz ve dezenfektan ürünleri yurt dışına gönderiliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?
    03:09 Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?

    Geçen sene Android 14'ü yayınlayan Google, bu yıl ise Android 15 işletim sistemini kullanıma sunacak. Xiaomi 12 serisi (Xiaomi 12, Xiaomi 12 Pro, Xiaomi 12 Lite, Xiaomi 12S, Xiaomi 12S Pro, Xiaomi 12S Ultra, Xiaomi 12X) Android 15 güncellemesi alacak mı? İşte tüm bildiklerimiz...

  • Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti
    03:03 Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti

    Bolu'da Sağlık Mahallesi'nde bir apartmanda meydana gelen olayda, ev sahibi Turgut D. ve kızı Meltem Z. bıçaklanarak yaralandı. Turgut D. olay yerinde hayatını kaybederken, Meltem Z. ise hastanede yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Şüpheli Serkan Z. ise polis tarafından yakalandı.

  • Bolu'da damat, eşi ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü
    02:54 Bolu'da damat, eşi ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü

    Bolu'nun Sağlık Mahallesi'nde ailenin damadı, tartıştığı eşi ve 65 yaşındaki kayınpederini bıçaklayarak öldürdü. Olay yerinden kaçan şahıs yakalanarak gözaltına alındı. Damat, polis ekiplerinin takibi neticesinde kısa süre içerisinde yakalanarak gözaltına alındı.

  • Ankara'da Alkollü Sürücüden Trafik Kazası: 3 Kişi Yaralandı
    02:30 Ankara'da Alkollü Sürücüden Trafik Kazası: 3 Kişi Yaralandı

    Ankara'nın Sincan ilçesinde alkollü bir sürücü, trafik ışıklarında bekleyen araçlara arkadan çarptı. 3 aracın karıştığı kazada 3 kişi yaralandı. Olayın ardından kaza ile ilgili inceleme başlatıldı.

  • Uşak'ta Minibüs ile Hafif Ticari Araç Çarpıştı: Karı Koca Yaralandı
    02:26 Uşak'ta Minibüs ile Hafif Ticari Araç Çarpıştı: Karı Koca Yaralandı

    Uşak'ın Fatih Mahallesi'nde meydana gelen kazada, minibüs ile hafif ticari araç çarpıştı. Kazada karı koca yaralandı ve hastaneye kaldırıldı. Yaralıların durumu iyi olduğu belirtilirken, polis ekipleri kazayla ilgili soruşturma başlattı.

  • Olympiakos Teknik Direktörü Jose Mendilibar: Dayanma gücümüzü sonuna kadar kullandık
    01:57 Olympiakos Teknik Direktörü Jose Mendilibar: Dayanma gücümüzü sonuna kadar kullandık

    Olympiakos Teknik Direktörü Jose Mendilibar, Fenerbahçe ile oynadıkları zorlu maçta dayanma güçlerini sonuna kadar kullandıklarını belirterek, penaltı atışlarına kalmasının futbolcuların becerisine bağlı olduğunu söyledi. Mendilibar ayrıca, Avrupa kupalarında yarı finale kalmanın kendisini şanslı hissettirdiğini ve penaltılara bakmadığını ifade etti.


Advertisement