Van'daki Terör Saldırısına Tepkiler - Son Dakika
Güncel

Van'daki Terör Saldırısına Tepkiler

Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç ile Kayseri, Nevşehir, Sivas ve Kırıkkale'deki sivil toplum kuruluşları (STK) ve vatandaşlar, Van'da terör örgütü PKK mensuplarınca Kurban Bayramı'nın ilk günü gerçekleştirilen ve 46'sı sivil 48 kişinin yaralandığı saldırıyı lanetledi.

12.09.2016 15:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç ile Kayseri, Nevşehir, Sivas ve Kırıkkale'deki sivil toplum kuruluşları (STK) ve vatandaşlar, Van'da terör örgütü PKK mensuplarınca Kurban Bayramı'nın ilk günü gerçekleştirilen ve 46'sı sivil 48 kişinin yaralandığı saldırıyı lanetledi.

Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, valilik tarafından düzenlenen bayramlaşma töreninde, terör örgütü PKK'nın yaptığı saldırıyı kınadı.

Bayramların herkesin sevinçli günleri olduğunu belirten ve saldırıda yaralananlara acil şifalar dileyen Yurtnaç, "Terör, Türkiye'mizin belası. İnşallah, son yapılan çalışmalarla bu beladan çok kısa sürede kurtulacağız. Allah yaralılarımıza acil şifalar versin. Ülkemizin ve İslam aleminin mübarek bayramlarını kutluyorum." dedi.

Kayseri ve Nevşehir

Memur-Sen Kayseri İl Temsilcisi Aydın Kalkan da AA muhabirine yaptığı açıklamada, saldırıyı büyük bir üzüntüyle öğrendiklerini söyledi.

Bölücü terör örgütünün asla emellerine ulaşamayacağına dikkati çeken Kalkan, "Sözün bittiği yer. Aziz, mübarek bayram gününde saldırdılar. Bunların ne dini ne imanı var, bu kadar canilik olur mu. Van'daki patlamayı şiddetle ve nefretle kınıyoruz. Bayram sabahı kendi insanına yapılan bu canice, alçakça saldırı kınıyoruz. Ülkemiz çok büyük, bu hainlerin üstesinden gelecektir. Bu alçaklara gereken cevap verilecektir." diye konuştu.

Kayseri İHH İnsani Yardım Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ali Tokluman ise milletin kenetlenerek teröre en iyi cevabı vereceğini vurguladı.

Teröristlere karşı başlatılan mücadelenin önemine değinen Tokluman, "Bölücü örgütün beli kırıldı, o yüzden can havliyle saldırıyor. Bayram gününü vatandaşa zehir ediyorlar. İnşallah, bunların sonu gelecek." değerlendirmesinde bulundu.

Nevşehir Vatan Şehitleri ve Gazileri Dernek Başkanı Ramazan Çiftçi de ismi ne olursa olsun, her türlü terör örgütünün bu topraklarda nifak yaymaya çalıştığına ve masum insanların canına kastettiğine dikkati çekti.

Kurban Bayramı'nda masum insanların canına kast eden teröristlerin hiçbir dini değere saygılarının olmadığının bir kez daha ortaya çıktığının altını çizen Çiftçi, "Masumların kanını döken tüm terör örgütleri ve hain teröristlere lanet olsun." dedi.

Kırıkkale ve Sivas

Kırıkkale'de yaşayan Necati Alkan ise Allah'tan devlete güç ve kuvvet vermesi temennisinde bulunarak, "Ben 4 yıl Van'da kaldım. Çocuklarım orada görev yaptılar. Kazdıkları kuyulara ve hendeklere kendileri düşsün. Devletimiz ve milletimiz çok uğraşıyor. İnşallah üstesinden geleceğiz. Hep beraber askerimizi, polisimizi ve devletimizi destekliyoruz. Üzerimize düşen neyse yapmaya hazırız." şeklinde konuştu.

Fatma Alkan da "PKK denen terör örgütünün gözleri kör olsun. Ebu Cehil gibi kazdıkları kuyulara kendileri düşsün. Allah ülkemize huzur, mutluluk, birlik, beraberlik, dirlik ve düzen versin." ifadelerini kullandı.

Sivaslı vatandaşlardan Murat Zorlu ise "Askerimizin, polisimizin yanındayız. Halk olarak bunlarla mücadelemiz sonuna kadar sürecek. Bu dış güçlerin oyunu. Biz bunların olmasını istemiyoruz. İdam istiyoruz. Kurban Bayramı'nda, şu mübarek günde herkes kendi ibadetinde, kurban kesme derdinde, herkes birlik beraberlik içerisinde böyle saldırıların olmasını kabul etmiyoruz." dedi.

Hilmi Zeker de bayram gününde bu saldırıyı yapanları lanetleyerek, PKK'nın sonunun geleceğini vurguladı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Van'daki Terör Saldırısına Tepkiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement