Van Dursun Odabaş Tıp Merkezine alınan yeni MR cihazı hizmete girdi - Son Dakika
Güncel

Van Dursun Odabaş Tıp Merkezine alınan yeni MR cihazı hizmete girdi

Van Dursun Odabaş Tıp Merkezine alınan yeni MR cihazı hizmete girdi

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Dursun Odabaş Tıp Merkezine alınan yapay zeka tabanlı Manyetik Rezonans (MR) cihazı törenle hizmete sunuldu.

29.04.2022 10:50  Güncelleme: 10:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Dursun Odabaş Tıp Merkezine alınan yapay zeka tabanlı Manyetik Rezonans (MR) cihazı törenle hizmete sunuldu.

Yeni MR ünitesi ve cihazın hizmete girmesi nedeniyle düzenlenen törende konuşan Rektör Prof. Dr. Hamdullah Şevli, Dursun Odabaş Tıp Merkezinin son teknoloji tıbbi cihazlar ile hızla büyümeye ve gelişmeye devam ettiğini söyledi.

Tıbbi altyapı ve hizmet kalitesiyle birinci önceliklerinin halkın beklenti ve memnuniyetini en üst düzeyde tutmak olduğunu ifade eden Şevli, "Bu anlayışla gerek Van'daki gerek çevre illerdeki hastaların yerinde tedavilerini sağlamak ve vatandaşlarımızın farklı bölgelere sevk edilmelerinin önüne geçmek amacıyla hastanemizi her geçen gün yeni tıbbi cihazlarla donatmaya devam ediyoruz." dedi.

Tıp Fakültesi, Dahili Tıp Bilimleri Bölümü Radyodiognastik Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Cemil Göya da MR ünitesinin teknik özellikleri hakkında bilgilendirme yaptı.

Törene, Van Valisi ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, AK Parti Van Milletvekili Abdulahat Arvas, Tuşba Kaymakamı Furkan Duman, Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Şenay Baydaş ve Prof. Dr. Murat Kayri, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ufuk Çobanoğlu, Dursun Odabaş Tıp Merkezi Başhekimi Doç. Dr. Ümit Haluk İliklerden, akademik ve idari personel ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Van Dursun Odabaş Tıp Merkezine alınan yeni MR cihazı hizmete girdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement