Van Gogh'un 'Kadın Başı' tablosu 1,6 milyon Euro'ya satıldı - Son Dakika
Dünya

Van Gogh'un 'Kadın Başı' tablosu 1,6 milyon Euro'ya satıldı

Van Gogh\'un \'Kadın Başı\' tablosu 1,6 milyon Euro\'ya satıldı

Hollanda'nın Den Bosch kentinde bulunan Kuzey Brabant (Noordbrabants) Müzesi, ünlü ressam Vincent van Gogh'un "Kadın Başı" adlı tablosunu, Londra'daki Christie's Müzayede Evi'nden 1,6 milyon euroya satın aldı.

03.09.2020 12:59  Güncelleme: 13:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hollanda'nın Den Bosch kentinde bulunan Kuzey Brabant (Noordbrabants) Müzesi, ünlü ressam Vincent van Gogh'un "Kadın Başı" adlı tablosunu, Londra'daki Christie's Müzayede Evi'nden 1,6 milyon euroya satın aldı.

Müze yetkilileri, Noordbrabants eyaletinde doğan ve yaşamının bir bölümünü burada geçiren Van Gogh'un tablosunun, uzun süredir peşinde olduklarını ve Londra'daki müzayededen 1 milyon 600 bin euroya satın aldıklarını açıkladı. Müze yetkilileri, tabloyu doğduğu topraklara getirdikleri için mutlu olduklarını vurguladı. Müze yetkilileri, köylü bir kadının portresi olan "Kadın Başı" tablosunun, Van Gogh'un Kasım 1884 ile Mayıs 1885 tarihleri arasında Brabant eyaletindeki Nuenen köyünde yaptığı çalışmalardan biri olduğunu ifade etti.

MART AYINDA SERGİLENECEK

Londra'daki müzayede evi tarafından 2,5 milyon euro fiyat biçilen tablo, 1,6 milyon euro bedelle, yapıldığı eyalete geri döndü. Kadın Başı tablosu, bugünden itibaren, 6 Eylül'e kadar müzede sergilenecek ve ardından bakıma alınacak. Tablo, önümüzdeki Mart ayından itibaren van Gogh'un Brabant'taki yaşamının anlatıldığı bölümde, kalıcı olarak sergilenecek.

ÇİFTLİKTE ÇALIŞAN İŞÇİLER ÜZERİNDE ÇALIŞIYORDU

Ünlü ressam, Nuenen'de yaşadığı dönemde, çiftçiler ve çiftlikte çalışan işçi figürlerine odaklanmış ve özellikle zorlu çiftlik yaşamını temsil eden karakteristik yüz hatlarına sahip modeller üzerinde çalışıyordu.


Kaynak: DHA

Son Dakika Dünya Van Gogh'un 'Kadın Başı' tablosu 1,6 milyon Euro'ya satıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İngiltere'de kurtarma ekipleri, kayalıklarda mahsur kalan adamı kurtardı köpeğini ölüme terk etti
    17:47 İngiltere'de kurtarma ekipleri, kayalıklarda mahsur kalan adamı kurtardı köpeğini ölüme terk etti

    İngiltere'de bir köpek, yaralı sahibiyle birlikte gelgit nedeniyle mahsur kaldı. Sahibiyle birlikte kayalıklarda mahsur kalan köpek, kurtarma ekipleri tarafından bulunmasına rağmen kurtarılamadı. Sahibi helikopterle hastaneye kaldırılırken, köpeğin kurtarılması için Sahil Güvenlik ekipleri görevlendirildi. Ancak köpek tüm çabalara rağmen hayatını kaybetti. Olay, birçok kişinin büyük üzüntü duymasına neden oldu.

  • Madagaskar'ı vuran kasırgada can kaybı 18'e çıktı
    17:43 Madagaskar'ı vuran kasırgada can kaybı 18'e çıktı

    Hint Okyanusundaki ada ülkesi Madagaskar'ı vuran Gamane Kasırgası'nda hayatını kaybedenlerin sayısı 18'e yükseldi. Kasırga nedeniyle 3 kişi yaralandı, 4 kişi kayboldu ve 20 binden fazla kişi yerinden oldu. Ülkenin farklı bölgelerinde şiddetli yağış sele yol açtı.

  • İsrail'in Gazze'ye yönelik bombardımanlarında 212 okul hedef alındı
    17:19 İsrail'in Gazze'ye yönelik bombardımanlarında 212 okul hedef alındı

    Birleşmiş Milletler ile ortaklaşa gerçekleştirilen bir incelemeye göre, İsrail'in Gazze'ye yönelik bombardımanlarında bölgedeki 212 okul doğrudan hedef alındı. Uydu görüntüleri, saldırıların başladığı tarihten bu yana en az 53 okulun tamamen yıkıldığını gösteriyor.


Advertisement