Van Gölü Çevresinde Tehlike - Son Dakika
Güncel

Van Gölü Çevresinde Tehlike

Van Gölü Çevresinde Tehlike

Flamingoların yavrularını büyüttüğü Çelebibağı ile Kasım bağı sahillerinde yaşanan çevre kirliliği ve beraberinde gelen martı ölümleri Ercişlileri endişelendiriyor.

18.08.2014 17:20  Güncelleme: 09:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İlçenin en büyük akarsularından Zilan Çayına dökülen çöp ve evsel artıkların su yoluyla Van Gölü'ne taşınması çevre kirliliğine neden oluyor.

Vatandaşlardan Sami Demir, hayvan ölümleri ile çevre kirliliğinin ileride büyük bir felakete yol açacağını belirterek, kirlilikten herkesin sorumlu olduğunu söyledi.

Vatandaşları daha duyarlı olmaya, yetkilileri ise göreve çağıran Demir, "Başka bir Van Gölü daha yok. Flamingoların yılın büyük bir bölümünde barındığı ve yüzlerce yabani hayvanın yaşam alanlarında martı ölümleri bizi ürküttü. Van Gölü için çok endişeleniyorum. Burada hayvanların üremesi gelişmesi bize bağlı" dedi.

2-Sami Demir ve Selçuk Çelik'in konuşmaları 3-martı ölümleri ve detaylar

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Van Gölü Çevresinde Tehlike - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Sami DEMİR: Duyarsız ve gelecek kaygısı taşımayan kişi ve kişilerin Zilan Çayına döktükleri çöp ve evsel artıkların su yoluyla çelebibağı deltasındaki üreme alanı olan Kale civarındaki Havzaya ulaşması ile Üreme alanı içinde bulunan inci kefali, Plaktonik canlılar, Angıt, Elmabaş ördek, Su çulluğu, Turna, Flamingo, Kuğu kazı, Yeşilbaş ördek, Martı, Sakarmeke, Su yılanı, Su kaplunbağası, Kurbağa v. b. Canlı Tabiat varlıklarımızın neslini tüketme noktasına getirmiştir. Bu güzelim canlı türlerini Medyamıza Görsel ve işitsel olarak taşıyan Anadolu ajansı ve çalışanlarına, muhabir Sayın Ali DAĞER beye Duyarlılıkları için teşekkür ediyorum. 3 0 Yanıtla

Advertisement