Van Gölü Sahili, Ege Sahillerini Aratmayacak - Son Dakika
Güncel

Van Gölü Sahili, Ege Sahillerini Aratmayacak

Van Gölü Sahili, Ege Sahillerini Aratmayacak

Van Gölü'ne kıyısı bulunan Bitlis'in Adilcevaz ilçesi sahili, belediyenin yaptığı "Su Kayağı" Projesi ile canlanacak.

10.03.2014 12:48  Güncelleme: 14:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Van Gölü'nün en temiz kıyısına sahip Adilcevaz ilçesinde hayata geçirilen projeyle, 540 metre uzunluğundaki alanda 8 kişi aynı anda su kayağı yapma imkanı bulacak.

Ege sahillerini aratmayacak olan Adilcevaz sahilinin turizme kazandırılarak ilçenin gelişmesi, çok sayıda yerli ve yabancının gölde su kayağı yapması amaçlanıyor.

Adilcevaz Belediye Başkanı Adnan Göksoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2013 yılında çalışmalarına başladıkları projeyi Adilcevaz'da hayata geçirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

" Türkiye'de Ege sahilleri ile dünyanın değişik yöresindeki nehir ve yapay göllerde yapılan su kayağı artık Adilcevaz'da da yapılabilecek" diyen Göksoy, şöyle konuştu:

"Alanda yürütülen çalışmalar tamamlanmak üzere. Yakında teslim alarak, ilkbaharda burayı açmayı planlıyoruz. Su kayağını ilçemizin girişindeki sahilde yaptık. Sahildeki yanaşma rampası ve iskelenin bulunduğu alanda projemizi hayata geçirdik. Ahlat, Adilcevaz ve Tatvan ilçelerimizle bir bölüşüm yaptık. Su sporlarıyla ilgili eğitim merkezi için Ahlat'ı, su kayağı için Adilcevaz'ı, feribot çalışmaları için de Tatvan'ı belirledik. Bunları birleştirdiğimizde halkımızı Van denizi ile buluşturacağız. Su Kayağı Projesi kapsamında oluşturduğumuz 540 metrelik alanda, her turda aynı anda 8 kişi kayak yapabilecek."

Göksoy, Adilcevaz'ı sadece yeşili ile değil gölü ve doğa turizmiyle de ön plana çıkaracaklarını bildirerek, ilçede yelken ve diğer su sporlarının yanı sıra plaj futbolu da yapıldığını belirterek, Van Gölü'nden turizmdeki payı almayı amaçladıklarını ve bu payı almak için çaba gösterdiklerini ifade etti.

Ankara, İstanbul ve İzmir'de düzenlenen "Bitlis Günleri"nde, kenti en iyi şekilde tanıttıklarını anımsatan Göksoy, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Tanıtımda, 'Bitlis bu kadar güzel miydi?' diye soruyorlar. Van Gölü'ne kıyısı bulunan Adilcevaz ilçemizde projeyi hayata geçirdiğimizi söylediğimizde insanlar şaşkınlık yaşıyordu. Biz bunu canlı olarak yaşatacağız. İlçemize gelenleri deniz sporlarıyla ve su kayağıyla buluşturacağız. Burayı yerliler biliyor, ilimizi ve ilçelerimizi yabancılara da tanıttık. Ayrıca ülke olarak güzel bir çözüm süreci yaşıyoruz. Şimdiye kadar insanlar buralara gelmiyordu. Projemizi yaparken bunu da düşündük."

Kıyı şeridinde temizlik çalışmalarının aralıksız sürdürüldüğünü, ayrıca ilçede yapımı devam eden arıtma tesisinin de faaliyete geçmesiyle Van Gölü'ne kirli su akıntısını önleyeceklerini vurgulayan Göksoy, göle dökülen diğer katı atıkların da önlenmesiyle Adilcevaz sahilinin çok daha temiz olacağını dile getirdi. - Bitlis

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Van Gölü Sahili, Ege Sahillerini Aratmayacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement