Van, Hakkari ve Bitlis'te 19 Mayıs Törenlerle Kutlandı - Son Dakika
Güncel

Van, Hakkari ve Bitlis'te 19 Mayıs Törenlerle Kutlandı

Van, Hakkari ve Bitlis\'te 19 Mayıs Törenlerle Kutlandı

19 MAYIS Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, tüm yurtta olduğu gibi Van, Hakkari ve Bitlis'te de yeni yönetmeliğe göre kutlandı.

19.05.2012 14:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

19 MAYIS Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, tüm yurtta olduğu gibi Van, Hakkari ve Bitlis'te de yeni yönetmeliğe göre kutlandı. Hakkari'nin Şemdinli İlçesi Derecik Beldesi'nde karakol inşaatında çalışan işçilere yönelik yapılan saldırı nedeniyle kentte yapılması planlanan bazı etkinlikler ise iptal edildi.

Van'da yapılan kutlamalar, her yıl olduğu gibi şehir stadında öğrencilerin gösterileriyle başlamadı. Kutlamalar, Valilik önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasının ardından trafiğe kapatılan Cumhuriyet Caddesi'nde öğrencilerin kurduğu stantlarla festival havasında geçti. Vali Münir Karaloğlu, Belediye Başkan Vekili Abdurrahman Doğar ve Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Yıldırım Güvenç, öğrencilerin kurduğu stantları tek tek gezerek onlarla sohbet etti. Yüzüncü Yıl Üniversitesi öğrencilerinin kurduğu bir standı da gezen Vali Karaloğlu ve yanındakiler, öğrencilerin Kürtçe müzik eşliğinde çektiği halayı izledi.

'YENİ YÖNETMELİK DEPREMZEDE ÖĞRENCİLERE YARADI'

Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aslan Sinir, bu yılki bayramı yeni yönetmeliğe göre kutladıklarını söyledi. Aslan Sinir, "Bu herkes için çok iyi oldu. Daha önce öğrenciler 2 ay boyunca gösteriler için çalışıp derslerinden geri kalıyorlardı. Eğer bu sistem değişmemiş olsaydı, Van'daki deprem nedeniyle derslerinden geri kalan depremzede öğrencilerin durumu daha kötü olurdu. Bu onlar için de çok iyi oldu. Festvial havasında halka açık bir şekilde bayram kutlanıyor" diye konuştu.

Van'da Gençlik Haftası nedeniyle bir hafta boyunca çeşitli etkinlikler düzenlenecek.

'HAKKARİ'DE BAZI ETKİNLİKLER İPTAL EDİLDİ'

Hakkari'de de 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları, sabah saatlerinde Atatürk anıtına çelenk konulması ile başladı. Daha sonra etkinlikler, Kapalı Spor Salonu'nda devam etti. Burada düzenlenen etkinliğe Vali Vekili Önder Bozkurt, Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Levent Köse, Hakkari Jandarma Alay Komutanı Kurmay Albay Ahmet Çağlayan, kurum amirleri ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Gençlik Haftası kapsamında düzenlenen çeşitli spor müsabakalarında dereceye giren öğrencilere madalya verildi.

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nin Derecik Beldesi'nde karakol inşaatında çalışan işçilelere yönelik yapılan ve bir işçinin ölümüne 3 işçinin de yaralanmasına neden olan saldırı nedeniyle halk oyunları gösterisi, konser ve akşam yapılacak olan havai fişek gösterileri iptal edildi.

BİTLİS'TEKİ KUTLAMA, SPOR SALONUNDA YAPILDI

Bitlis'te ise 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri İsmail Eren Spor Salonu'nda yapıldı. Programa katılan Bitlis Valisi Nurettin Yılmaz, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından hazırlanan sportif faaliyetlerde çekilen fotoğraflardan oluşan sergiyi gezdi. Vali ve yanındakiler, daha sonra törene katılan vatandaşların ve öğrencilerin bayramını kutladı. Gençlik Haftası kapsamında okullararası düzenlenen çeşitli sportif ve sanatsal yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Program, öğrenciler tarafından okunan şiirlerin ardından spor gösterileri ile devam etti. Öğrenciler tarafından oluşturulan koro ve solo şarkıların ardından program sona erdi.

BD,GÖ,ÖÇ(FE/BT) - Van

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Van, Hakkari ve Bitlis'te 19 Mayıs Törenlerle Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement