Van Hdp'nin 'Vicdan ve Adalet Nöbeti' Van'da Başladı - Son Dakika
Güncel

Van Hdp'nin 'Vicdan ve Adalet Nöbeti' Van'da Başladı

Hdp'nin 'Vicdan ve Adalet Nöbeti' Van'da başladıHALKLARIN Demokratik Partisi (HDP) tarafından başlatılan Vicdan ve Adalet Nöbeti, Musa Anter Parkı'nda başladı.

08.08.2017 18:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hdp'nin 'Vicdan ve Adalet Nöbeti' Van'da başladı

HALKLARIN Demokratik Partisi (HDP) tarafından başlatılan Vicdan ve Adalet Nöbeti, Musa Anter Parkı'nda başladı. Diyarbakır ve İstanbul'un ardından Van'da başlayan nöbette polis yoğun güvenlik önlemi aldı.

Van'daki Vicdan ve Adalet Nöbeti'ne HDP Sözcüsü Osman Baydemir, HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Nadir Yıldırım, HDP Van Milletvekilleri Lezgin Botan, Bedia Özgökçe Ertan, Adem Geveri, Batman Milletvekili Mehmet Ali Aslan, Şırnak Milletvekili Leyla Birlik, Hakkari Milletvekili Nihat Akdoğan, Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş, Iğdır Milletvekili Mehmet Emin Adıyaman, Şanlıurfa Milletvekili Dilek Öcalan ile Bitlis Milletvekili Mizgin Irgat ve HDP, DBP Van İl Örgütleri katıldı. HDP il binasından çıkan milletvekilleri ve parti yöneticileri küçük gruplar halinde polislerin aldığı yoğun güvenlik önlemleri altında yaklaşık 400 metre yürüdükten sonra Ordu Caddesi güzergahından Musa Anter Parkı'na geldi. Burada ilk olarak meclis grup toplantısı yapıldı.

Musa Anter Parkı'nda düzenlenen grup toplantısında HDP Sözcüsü Osman Baydemir, vicdan ve adalet hareketinin Van'da engellenmeye çalışıldığını söyledi. Baydemir, "Bir kez daha vicdan ve adalet hareketi Van'da engellenmeye çalışılıyor. Barikatlarla durdurulmaya çalışıyor. Bu ülkede özgürlük, huzur, eşitlik, adalet tesis edilinceye kadar durmayacağız. Çünkü biz durursak, vicdanlar susarsa, çünkü adalet tecelli olmazsa bugüne kadar topluma dayatılan felaket daha da derinleşerek daha fazla can kaybına neden olacak. Daha fazla insanların acı çekmesine neden olacak. İşte HDP tam da bu noktada legal demokratik siyasetin temsilcisi olarak vicdan ve adalet hareketini başlatıyor. Bugün bu coğrafyada bir kez daha tanık olduk ki Van il teşkilatından Musa Anter Barış Parkı'na gelinceye kadar vicdan ve adalet diyen insanlar gözümüzün önünde gözaltına alınmaya çalışıldılar. Bize selam veren insanlar tehdit edildiler. Türkiye'de 7 Haziran seçimlerinden sonra açığa çıkan milletin iradesinin kendisi yok edilmeye çalışıldı. 4 yıldır neredeyse adım adım barış masasını, müzakere masasını çökertmenin planını yaptılar. Suruç'tan başlayan Ankara Gar patlamasına devam eden süreçte adeta kan dökerek barış masasını devirerek bir iktidar devşirmeye çalıştılar" dedi.

MECLİS BAŞKANI KARAMAN'I ELEŞTİRDİ

HDP Sözcüsü Baydemir, TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın 5 milyonluk arabayla meclisin itibarını kurtarmaya çalıştığını belirterek şöyle dedi:

"TBMM Başkanı ne yapıyor. TBMM Başkanı adeta meclisini itibarını 5 milyonluk arabalarla kurtarmaya çalışıyor. Meclis Başkanı'na şuradan bir çağrımız var. Siz meclisin itibarını 5 milyonluk arabalarla kurtaramazsınız. Bu meclisin itibarı Demirtaşlar, Yüksekdağlar, milletvekilleri cezaevine konulduğunda yerlerdeydi. Şu anda siz olay mahallinden 5 milyonluk araçla kaçmanın, uzaklaşmanın çabası içindesiniz. Meclis Başkanı'na çağrımızdır gelin insanlık onurunun kurtarılması çabasında siz de bir rol, misyon sahibi olun."

TEK TİP ELBİSE İŞKENCE UYGULAMASIDIR

Tek tip elbisenin özü itibariyle bir işkence uygulaması olduğunu söyleyen Baydemir, Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Erdoğan'ın bu uygulamadan ilham aldığını belirtti. Baydemir, "Şimdi AKP Genel Başkanı Erdoğan, Guantanamo uygulamasından ilham alıyor ve cezaevlerine tek tip elbise getireceğinin müjdesini veriyor. Sizler neyi kaybettiğiniz halen farkında değil misiniz? 12 Eylül faşit cuntasında tek tip elbise dayatmasının nasıl trajedilere yol açtığını bu toplum çok iyi biliyor. Tek tip elbise uygulaması özü itibariyle bir işkencedir. ve bu işkencenin hedefi de legal demokratik siyasetin cezaevinde bulunan aktörleridir. Nasıl ki OHAL'i devlete uyguluyoruz deyip cuntanın başaramadığı, gerçekleştiremediği darbeyi muhalefete yaptınız. Bu uygulamayla da cezaevinde bir işkencehane kurma çabası içerisinde" dedi.

HDP'li Baydemir, Beşiktaş Konyaspor maçında meydana gelen olayların Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ülkeye dayatmış olduğu amigo siyasetinin bir sonucu olduğunu kaydederek, "Taraftarların birbirini terörist olarak nitelendirmeleri senin son 3 yıldır ülkeye dayatmış olduğun amigo siyasetinin bir sonucudur. Eğer bir siyasi lider ağırlığını bilmez toplumu kutuplaştırırsa taraftarda sahaya iner. Türkiye bu noktaya gelmesin diye HDP susmayacak"dedi.

YENİ DEVLET KURMAK İSTİYORSUNUZ

Ak Partili MKYK eski üyesi Ayhan Oğan'ın 'yeni devlet' söylemi üzerine de açıklamalarda bulunan Baydemir, Hükümetin yeni bir devlet kurmak istediğini iddia etti. Baydemir şöyle konuştu:

"Ayhan Oğan itiraf etti ki yeni bir devlet inşa ediyorlar. Şimdi de Oğan'a böbürleniyor, ona kötü sözler söyleyip azarlıyorlar. Kötü sözler söylemeyin aynen de yapmak istediğiniz budur. Yeni bir devlet kurmak istiyorsunuz. Ama yeni bir devlet değil. Denenmiş, sınanmış insanlığa acılar yaşatan bir zihniyettir. O zihniyet 12 Eylül askeri cuntasını yaşattı. Şimdi devletin eski sahipleri devletin yeni sahipleri formatını kendi ideolojisini devlete bir format olarak çekiyorlar. ve bu formatı çekerken kocaman bir yalana 70 yıllık bir yalana sığınıyorlar. Devletin beka sorunu varmış, devletin beka sorunu yok. Adalet sorunu var. Vicdan ve adalet nöbetleriyle inşallah bu sorunu aşacağız. " Van'da 14 Ağustos'a kadar sürecek olan Vicdan ve Adalet Nöbeti'nde milletvekilliği düşürülen Figen Yüksekdağı'ın da mesajı okundu.

Van Hdp\'nin \'Vicdan ve Adalet Nöbeti\' Van\'da Başladı
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Van Hdp'nin 'Vicdan ve Adalet Nöbeti' Van'da Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı
    03:45 Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı

    Esenler'de araç içerisinden silahla havaya ateş ettikleri anı sosyal medyada paylaşan iki şahıs, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslar adli makamlara sevk edilecek.

  • Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı
    03:18 Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı

    İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Tokat ve Yozgat illerinde meydana gelen deprem sonrası yapılan hasar tespitlerini açıkladı. Tokat'ta 3 ilçe, 30 köyde, 191 konutta, 84 ahırda, 7 camide ve bir fırında hasar tespit edilirken, Yozgat'ta ise bir ilçe, 7 köyde 94 konutta, 4 camide ve 3 ahırda ön hasar tespitleri yapıldı. Karaloğlu, vatandaşlara evlerini kullanmamaları konusunda uyarıda bulunarak, misafir etme imkanlarının olduğunu belirtti.

  • Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?
    03:09 Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?

    Geçen sene Android 14'ü yayınlayan Google, bu yıl ise Android 15 işletim sistemini kullanıma sunacak. Xiaomi 12 serisi (Xiaomi 12, Xiaomi 12 Pro, Xiaomi 12 Lite, Xiaomi 12S, Xiaomi 12S Pro, Xiaomi 12S Ultra, Xiaomi 12X) Android 15 güncellemesi alacak mı? İşte tüm bildiklerimiz...

  • Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti
    03:03 Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti

    Bolu'da Sağlık Mahallesi'nde bir apartmanda meydana gelen olayda, ev sahibi Turgut D. ve kızı Meltem Z. bıçaklanarak yaralandı. Turgut D. olay yerinde hayatını kaybederken, Meltem Z. ise hastanede yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Şüpheli Serkan Z. ise polis tarafından yakalandı.

  • Bolu'da damat, eşi ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü
    02:54 Bolu'da damat, eşi ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü

    Bolu'nun Sağlık Mahallesi'nde ailenin damadı, tartıştığı eşi ve 65 yaşındaki kayınpederini bıçaklayarak öldürdü. Olay yerinden kaçan şahıs yakalanarak gözaltına alındı. Damat, polis ekiplerinin takibi neticesinde kısa süre içerisinde yakalanarak gözaltına alındı.

  • Ankara'da Alkollü Sürücüden Trafik Kazası: 3 Kişi Yaralandı
    02:30 Ankara'da Alkollü Sürücüden Trafik Kazası: 3 Kişi Yaralandı

    Ankara'nın Sincan ilçesinde alkollü bir sürücü, trafik ışıklarında bekleyen araçlara arkadan çarptı. 3 aracın karıştığı kazada 3 kişi yaralandı. Olayın ardından kaza ile ilgili inceleme başlatıldı.


Advertisement