Van'ın Park ve Bahçelerle Çehresi Değişecek - Son Dakika
Güncel

Van'ın Park ve Bahçelerle Çehresi Değişecek

Van\'ın Park ve Bahçelerle Çehresi Değişecek

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu’nun talimatıyla büyükşehir bünyesinde yeni kurulan Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı çalışmalarına başladı.

12.12.2017 13:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu'nun talimatıyla büyükşehir bünyesinde yeni kurulan Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı çalışmalarına başladı.

Van'ın daha yeşil ve yaşanabilir bir kente dönüştürülmesi için Van Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan çalışmalar hızla devam ediyor. Son olarak Vali Zorluoğlu'nun talimatları doğrultusunda Büyükşehir Belediyesi bünyesinde Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı kuruldu. Daire başkanlığının kurulmasıyla birlikte göreve atanan Harun Tutar, yeni ekibiyle proje çalışmalarına başladı. Kentte yeni kurulacak park alanları ve mevcut parkları inceleyen Daire Başkanı Tutar, 2018'deki çalışmalarla ilgili bilgiler aldı.

12 yeni park yapılacak

Park ve Bahçeler Daire Başkanlığının kurulmasıyla birlikte çalışmalara başladıklarını belirten Daire Başkanı Tutar, 2018 yılının Van genelinde yeşilin yılı olacağını kaydetti. Tutar, "2018 yılı faaliyet raporu içinde 12 yeni park projemiz var. Yine mevcut parklarda da yenileme çalışmaları yapacağız. Özellikle ilçelerimizin merkezleri ile Kalecik, Memur-Sen, Edremit TOKİ'lerde ise yeni park alanları oluşturacağız. Yine projelerimiz içinde Mollakasım Mahallesi'ne plaj, Muradiye Şelalesi'ne ise çevre düzenlemesi çalışmaları yer alıyor. 2018 yılı bütçe harcamamız 35 milyon 814 bin TL olarak belirlendi. Amacımız Van'ı daha yeşil ve daha yaşanabilir bir kent haline getirmektir" diye konuştu. - VAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Van'ın Park ve Bahçelerle Çehresi Değişecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Akaryakıt fiyatlarının 3 haneye çıkacağı iddiası sonrası Cumhurbaşkanlığından açıklama geldi
    07:38 Akaryakıt fiyatlarının 3 haneye çıkacağı iddiası sonrası Cumhurbaşkanlığından açıklama geldi

    Akaryakıt fiyatlarının seçim sonrası daha da artarak üç haneli rakamlara çıkacağı gerekçesiyle tabelalara değişim talimatı verildiği iddiası kamuoyunda infial yarattı. İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada "Yapılan araştırmalar sonucunda, akaryakıt dağıtım şirketlerinin iddia edildiği gibi bir talepte bulunmadığı tespit edilmiştir. Akaryakıt dağıtım şirketlerinin, 'bu sene sonunda akaryakıt fiyatlarının üç hanelere geleceğine dair' bir tahmininin bulunmadığı belirlenmiştir" denildi.

  • Küçükçekmece'de fabrika yangını
    07:20 Küçükçekmece'de fabrika yangını

    Küçükçekmece Mehmet Akif Mahallesi Bahariye Caddesi'nde bulunan bir fabrikada bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye, polis ve sağlık ekibi sevk edildi. İddiaya göre içeride mahsur kalan işçiler olabilir. İtfaiye ekipleri yangına müdahale ediyor.

  • Küçükçekmece'de fabrika yangını! Mahsur kalan işçiler var
    07:00 Küçükçekmece'de fabrika yangını! Mahsur kalan işçiler var

    İstanbul Küçükçekmece'de iplik üretimi yapılan bir fabrikada yangın çıktı. Çok sayıda itfaiye ve sağlık ekibi bölgeye sevk edilirken, fabrikada mahsur kalan işçiler olduğu iddia ediliyor.


Advertisement