Van Kırgızistan Cumhurbaşkanı Atambayev, Van'daki Kırgız Şehit İçin 5 Bin Dolar Gönderdi - Son Dakika
Güncel

Van Kırgızistan Cumhurbaşkanı Atambayev, Van'daki Kırgız Şehit İçin 5 Bin Dolar Gönderdi

Van Kırgızistan Cumhurbaşkanı Atambayev, Van\'daki Kırgız Şehit İçin 5 Bin Dolar Gönderdi

Kırgızistan Cumhurbaşkanı Atambayev, Van'daki Kırgız şehit için 5 bin dolar gönderdiKırgızistan'ın Ankara Büyükelçisi İbragim Dzhunusov, geçen 10 Temmuz'da PKK'lı teröristlerin bombalı saldırısında şehit olan köy korucusu Kırgız Türkü Turanbeg Gürocak'ın Van'ın Erciş İlçesi Ulupamir Mahallesi'nde yaşayan ailesini ziyaret edip başsağlığı diledi.

23.08.2016 17:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kırgızistan Cumhurbaşkanı Atambayev, Van'daki Kırgız şehit için 5 bin dolar gönderdi

Kırgızistan'ın Ankara Büyükelçisi İbragim Dzhunusov, geçen 10 Temmuz'da PKK'lı teröristlerin bombalı saldırısında şehit olan köy korucusu Kırgız Türkü Turanbeg Gürocak'ın Van'ın Erciş İlçesi Ulupamir Mahallesi'nde yaşayan ailesini ziyaret edip başsağlığı diledi. Büyükelçi Dzhunusov, şehit Gürocak'ın ailesine Kırgızistan Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev'in gönderdiği 5 bin doları da verdi.

Kırgızistan Büyükelçisi Dzhunusov'u Van Ferit Melen Havaalanı'nda Tuşba Kaymakamı Musa Sarı, karşıladı. Büyükelçi Dzhunusov, buradan karayoluyla Erciş İlçesi'ne geçti. Büyükelçi Dzhunusov, burada İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Murat Acar ile birlikte, 10 Temmuz 2006'da Erciş'in Pay Jandarma Karakolu'na PKK'lı teröristler tarafından yapılan bombalı saldırıda şehit olan köy korucusu Kırgız Türk'ü Turanbeg Gürocak'ın ailesinin ve yaralanan 6 köy korucusunun yaşadığı Ulupamir Mahallesi'ni ziyaret etti. Mahalle camisinin avlusunda toplanan Kırgızlar tarafından karşılanan Büyükelçi Dzhunusov, toplananlara Kırgızca kısa bir konuşma yaptı.

Büyükelçi Dzhunusov, konuşmasının ardından şehit korucu Gürocak'ın ailesini ziyaret etti. Burada Kuran'ı Kerim okuyan Büyükelçi Dzhunusov, Kırgızistan Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev'in Kıgız şehitleri için ayırdığı 5 bin doların içinde bulunduğu zarfı, şehit eşi Tilebebe Gürocak'a teslim etti. Büyükelçi, daha sonra terör saldırısında yaralanan 6 Kırgız Türkü'nün de evlerini ziyaret ederek, içinde 1000 dolar bulunan zarfları kendilerine verdi.

FETÖ OKULLARIYLA İLGİLİ GEREKLİ ARAŞTIRMALAR YAPILIYOR

Büyükelçi Dzhunusov, köyde kendisi için düzenlenen yemeğe katıldı. Burada açıklamalar yapan Büyükelçi Dzhunusov, Van'da bulunan Kırgız Türklerini ziyaret etmek için geldiğini belirterek, terör saldırısında yaralanan ve şehit düşen akrabaları için ayrılan 11 bin doları ailelerine teslim ettiklerini söyledi. Taziye ziyaretinin gelenek olduğunu belirten Büyükelçi Dzhunusov, Kırgızlı kardeşlerini yalnız bırakmayacaklarını ifade etti. 15 Temmuz darbe girişimine de değinen Dzhunusov, 15 Temmuz'da bizler Ankara'daydık. Nasıl ki Türk milleti bu darbe girişimini kabul etmediyse bizler de bu darbe girişimini kabul etmiyoruz. Türk Milleti nasıl gözyaşı döküp acı çektiyse, bizler de bu acıyı paylaşıyoruz. Bizler de bunu asla kabul etmiyoruz. Dünya, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin gücünü ve Türklerin tarih yazdığını bir daha gördü. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ne kadar sevildiğini ve onun bir telefonuyla bütün milletin sokaklara döküldüğünü tüm dünya gördü. O gerçek bir lider. Türkiye ve diğer ülkelerde sürdürülen FETÖ soruşturmaları var. Kırgızistan'da da 14 tane Türk okulu var. Bunların faaliyetleri ve FETÖ ile bağlantısı şu an araştırılıyor. Kırgısiztan ve Türk Eğitim Bakanlıkları bu konuyla ilgili görüşmeler yapıyor. Bunları detaylı araştırdıktan sonra bu konuyla ilgili gereken adımlar atılacak dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Van Kırgızistan Cumhurbaşkanı Atambayev, Van'daki Kırgız Şehit İçin 5 Bin Dolar Gönderdi - Son Dakika


Advertisement