Van: Mehmetçik Okul Onardı - Son Dakika
Yerel

Van: Mehmetçik Okul Onardı

Van'ın Erciş İlçesi'nde, Mehmetçik Tarafından Onarılan Bozyaka Köyü İlköğretim Okulu İçin Düzenlenen Törende Duygusal Anlar Yaşandı.

06.10.2006 17:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Van'ın Erciş İlçesi'nde, Mehmetçik tarafından onarılan Bozyaka Köyü İlköğretim Okulu için düzenlenen törende duygusal anlar yaşandı.

İlçe merkezine 15 kilometre uzaklıkta bulunan Bozyaka Köyü İlköğretim Okulu'nun onarılması dolayısıyla yapılan törene Erciş Kaymakamı Aslan Avşarbey, 108. Topçu Alay Komutanı Topçu Kurmay Albay Bülent İzci, Kocapınar Belde Belediye Başkanı Mustafa Ağaoğlu, Erciş İlçe Milli Eğitim Müdürü Celalettin Bilk, askeri yetkiler, vatandaşlar, öğretmen ve öğrenciler katıldı. Duygulu anların yaşandığı törende konuşma yapan köy öğretmeni Nilgün Sütçü, öğrencilerinin sağlıklı bir ortamda eğitim görme hakkı olduğunu düşünerek Topçu Alay Komutanlığı'ndan okul onarımı için yardım talep ettiğini söyledi. Alay Komutanı Kurmay Albay Bülent İzci'nin kendisini dinlediğini ve kısa süre içinde okulu onarma sözü verdiğini aktaran Sütçü, "Albay İzci Bülent bizlere umut verici sözler söyledi. Ancak, bu kadarını ben dahi hayal edemiyordum" diyerek kürsüden ayrılıp, gözyaşları içinde Albay Bülent İzci'ye sarıldı.

Erciş 108. Topçu Alay Komutanı Topçu Kurmay Albay İzci konuşmasında, bu tür işlerin askerin esas görevi olmadığını ancak, bu şekildeki okulları gördükçe Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) mensubu olarak bunu görmezlikten gelmenin mümkün olamayacağını söyledi. İzci, "Okulu askerlerimiz 10 gün gibi kısa bir süre içinde onardı. Ancak, ilk ve son halini karşılaştırdığımızda büyük farklılık olmuştur. Bu konuda katkısı bulunan İlçe Kaymakamlığı ve diğer kurumlara teşekkür ediyorum. Harcadığımız 7 bin YTL öğrencilerimiz için feda olsun" dedi.

Erciş İlçe Kaymakamı Aslan Avşarbey ise emeği geçenlere teşekkür ettikten sonra velilere seslendi. Ailelerden çocuklarıyla yakından ilgilenmelerini isteyen Avşarbey, devlet olarak üzerilerine düşeni yapacaklarını ancak burada en büyük görevin ailelere düştüğünü söyledi. Avşarbey, "Öğretmenlere çocukları götürdüğünüzde eti senin kemiği benim diyorsunuz. Hayır bu geride kaldı. Eti de, kemiği de senin, ondan sonra bizim öğretmenlerin. Önce çocuklarınızı sizler eğitin, araştırmaya yönlendirin" şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından, onarılan okul, lojman ve diğer bölümler törene katılanlar tarafından gezildi. Bu arada, İlçe Kaymakamı ile Alay Komutanı sınıfta örencilerle bir süre sohbet etti.

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Van: Mehmetçik Okul Onardı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement