Van, Muş ve Hakkari'den Kısa Kısa - Son Dakika
Güncel

Van, Muş ve Hakkari'den Kısa Kısa

Van, Muş ve Hakkari\'den Kısa Kısa

Çaldıran Belediyesi, ramazan ayı dolayısıyla ilçedeki yoksul ailelere gıda paketi yardımında bulundu.

03.06.2017 09:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çaldıran Belediyesi, ramazan ayı dolayısıyla ilçedeki yoksul ailelere gıda paketi yardımında bulundu.

Çaldıran Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler, ramazan ayı için hazırlanan 400 kolinin dağıtımına başladı.

Çaldıran Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Tekin Dündar, Çaldıran Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğünün araştırmaları ile belirlenen vatandaşlara ulaşıldığını belirtti.

Dündar, "Vatandaşlarımızın içinde bulunduğu yaşam koşulları değerlendirildikten sonra yardıma muhtaç olduğu belirlenen ailelere 15 kalem ürünün bulunduğu paketlerin dağıtımına başlandı. Gerçekleştirdiğimiz sosyal yardımlar ile dar gelirli ailelerin bir nebze de olsa yükünü hafifletmek ve yüzlerini güldürmek istiyoruz. Bütçemiz ve gücümüzün yettiği ölçüde yardımlarımız devam edecektir." diye konuştu.

Yardım alan aileler, yardımlardan duydukları memnuniyeti dile getirerek başta Kaymakam Dündar olmak üzere emeği geçenlere teşekkür etti.

Ayrıca Çaldıran Belediyesi, ramazan boyunca dar gelirli vatandaşlardan 50 aileye sıcak yemek veriyor.

Başkale Belediyesinden iftar

Van'ın Başkale ilçesinde, Ramazan ayı etkinlikleri kapsamında Van Büyükşehir Belediyesi ile Başkale Belediyesinin ortak organize ettiği iftar programı düzenlendi.

Başkale Cumhuriyet Ortaokulu bahçesinde verilen iftar yemeğine Başkale Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Abdulselam Öztürk, Cumhuriyet Savcısı Erbil Demirel, belediye personeli ve vatandaşlar katıldı.

Vatandaşlarla iftar açan Kaymakam Öztürk, vatandaşlarla çay içip bir süre sohbet etti.

Dünya Çevre Günü

Van Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından 5 Haziran Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında Çatak'ta öğrencilere çevre bilinci semineri verildi.

Etkinlikler kapsamında Şehit Seyvan Yavuz İlkokulu ve Atatürk İlkokulu konferans salonunda öğrencilere Çevre, Şehircilik il Müdürü Mahsun Semerci tarafından verilen seminer sonrası tiyatro gösterisi de izletildi.

Öğrenciler arasında düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin de verildiği etkinlikte konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Salih Taş, etkinliğin düzenlenmesine vesile olan Semerci ile Kaymakam ve Belediye Başkanvekili Hacı Asım Akgül'e teşekkür etti.

Muradiye'de iftar

Muradiye Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Mehmet Fatih Çelikel, ilçe halkı için iftar programı düzenledi.

Belediye hoparlöründen yapılan anonsla davet edilen halk, ilçe stadındaki yemekte ağırlandı.

Burada konuşma yapan Kaymakam Çelikel, ramazanın güzel bir iftarında ilçe halkıyla bir arada olmanın mutluluğunu yaşadığını belirtti.

Çelikel, "Ramazanın en güzel yönlerinden biri de iftarlarda kalabalık bir halk topluluğu ile bulunmaktır." dedi.

İftar programına katılan vatandaşlar ise, bu tür organizasyonların birlik ve beraberlik açısından önemli olduğunu belirterek, ramazan ayının bütün İslam alemine hayırlar getirmesi temennisinde bulundu.

İftara, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Murat Akyol, kurum müdürleri, personeller ve vatandaşlar katıldı.

Hyundai Başkanı Yoon, Van'da

Hyundai Assan'ın Türkiye'deki tüm operasyonlarından sorumlu olan Mong Hyun Yoon, Van'a geldi.

İlk olarak Van'daki Hyundai bayisini ziyaret eden Yoon, burada bayi çalışanları ile bir araya geldi.

Bayi yetkilileri ve çalışanlar ile sohbet eden Yoon, Türkiye'nin güzel bir ülke olduğunu söyledi.

Kentte olduğu için mutlu olduğunu belirten Yoon, şunları kaydetti:

"Van'ın insanları çok sıcak kanlı. Bundan mutluluk duydum. Benim elemanlarıma her zaman söylediğim bir şey var. Türkiye doğasıyla ve güzellikleriyle çok güzel bir ülke. Böyle bir ülkeyi sevmemek elde değil. Burada olmaktan gururluyum. Van'ı sürekli fotoğraflarda görüyordum. Bugün burada canlı görmek şansım oldu. Van doğasıyla ve diğer faktörleriyle çok güzel bir şehir. Güney Kore'de Hristiyanlar için kiliseler var. Bu kiliselerde manzaralar sergileniyor. Van bana göre tüm manzara resimlerinden çok daha güzel. Bir tablo gibi duruyor karşımızda. Duyduğum kadarıyla Vanlılar çok misafirperver. Bugün burada bunu çok iyi gördüm. Vangölü büyük bir güzelliğe sahip, ben Vangölü'ne gözle baktım ama kalbimde yer aldı. Vangölü çok büyük bir büyüye sahip."

İslam inançlarına göre yaşayan Yoon, daha sonra beraberindeki Hyundai Assan Yurtiçi Satış Müdürü Myung Guk Choi, Türkiye Satış Müdürü Barış Aygen, Van Ticaret ve Sanayi Odası (Van TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva ve çok sayıda yönetici ile iftar açtı.

Hakkari

Belediyeden kasaplara denetim

Hakkari Belediyesi ekipleri, kent merkezindeki kasap ve et ürünlerini satan marketlerde sıkı denetimler gerçekleştirdi.

Ramazanla artan et tüketiminde insan sağlığını tehdit edebilecek durumlara karşı önlem alan Hakkari Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü Gıda Kontrol Birimi ve Zabıta Müdürlüğü Ekipleri, kent merkezindeki kasap ve et ürünlerini satan marketlerde satış reyonları ile soğuk hava depolarında bulunan et ürünlerinde hijyen, tarih ve mühür kontrolleri yaptı. Ayrıca çalışan personellerin de portör muayene kartları, yabancı menşeli etlerin bulunup bulunmadığı ve et satış fiyatlarının kontrolleri yapıldı.

Denetimlerde eksikleri bulunan toplam 14 kasap ve et ürünlerini satan markete tutanak tutarak cezai işlem uygulayan belediye ekipleri, vatandaşların et satın alırken hijyen kontrollerini yapmalarını, etlerin taze ve mühürlü olmalarına dikkat etmelerini istedi.

Vali Toprak şehit ailesiyle iftar yaptı

Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak, ziyarette bulunduğu şehit ailesiyle iftar yaptı.

Vali Toprak, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Mehmet Akif Bildirici ile birlikte 2010 yılında merkeze bağlı Geçitli köyünde bölücü terör örgütü mensuplarınca yola döşenen patlayıcı maddenin köy minibüsünün geçişi sırasında infilak ettirilmesiyle hayatını kaybeden 9 kişinden biri olan şehit köy korucusu Abuzeyit İdem'in ailesini ziyaret etti.

Evlerine konuk olduğu şehit ailesi ile sohbet eden ve birlikte iftarını açan Vali Toprak, yanına gelen çocuklarla da yakından ilgilenerek onlara oyuncak hediye etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Şehit İdem'in eşi Hazal İdem, evlerine konuk olan Toprak'a teşekkür etti.

Toprak, eşi şehit olduktan sonra kendi imkanlarıyla 8 çocuğunu büyüterek okutmaya çalışan fedakar anneyi göstermiş olduğu vefa örneğinden dolayı tebrik etti.

Daha sonra Vali Toprak, aynı mahallede ikamet eden ve 1997 yılında merkeze bağlı Merzan Mahallesi'nde bölücü terör örgütü mensuplarıyla çıkan çatışmada şehit olan korucu Tahir Çelik'in de ailesini ziyaret ederek sorun ve sıkıntılarını dinledi.

GESAM Hakkari'de sergi açtı

Hakkari Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları Genel Müdürlüğü bünyesindeki Türkiye Güzel Sanat Eseri Sahipleri Meslek Birliği (GESAM) işbirliğiyle 68. sergi Hakkari'de açıldı.

Ankara'dan getirilen 30'a yakın sanatçının resim, yağlı boya, sulu boya, minyatür, grafik, fotoğraf ve ebru eserinin yer aldığı serginin açılışını Vali Cüneyit Orhan Toprak yaptı.

Burada bir konuşma yapan Vali Toprak, Hakkari'de güzel bir etkinliğe ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Güzel Sanat Eseri Sahipleri Meslek Birliğinden 9 sanatçının Hakkari'ye gelmesi ve daha çok sanatçı yetiştirmeye vesile olduklarını ifade eden Toprak, şöyle konuştu:

"Çok faydalı hizmetler yürüten bir birimdir. Bugüne kadar 67 vilayette bu sergilerini Hakkari ile 68. sergilerini açmış oldular. Bugüne kadar bazı sebeplerden Hakkari'de böyle bir sergi açılmamıştı. İlimizde devam eden huzur, birlik, beraberlik ve kardeşlik içerisinde devam eden sosyal hayatımızın yansımaları üzerine sanatkarlar buraya gelmeye karar verdiler. Hakkari'nin dışarıda tanıtıldığı gibi olmadığını ve insanların sıcak kanlı ve mesafirperver olduklarını kısa sürede gördüler."

Toprak ve protokol üyeleri, sergiyi gezdikten sonra Sergi Koordinatörü ve Yönetim Kurulu Üyesi Nezih Demirtepe'ye teşekkür plaketi verdi.

Sergiye, Vali Toprak'ın eşi Funda Toprak, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ferdi Korkmaz, İl Emniyet Müdürü Suvat Dilberoğlu, AK Parti İl Başkanı Nurettin Fırat, GESAM Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Osman Altıntaş İl Kültür ve Turizm Müdürü İdris Ağacanoğlu ve kurum amirleri katıldı.

Muş

Malazgirt'te iftar sofrası kuruldu

Malazgirt Belediyesi ile kardeş belediyesi olan İstanbul Başakşehir Belediyesi tarafından vatandaşlar için iftar programı düzenlendi.

Malazgirt'teki özgürlük parkında kurulan iftar sonrasına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Başakşehir Belediyesi ile daha önce kardeş belediye olduklarını hatırlatan Malazgirt Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Soner Kırlı, kardeş belediyelerine duyarlı davranışından ötürü teşekkür etti

Bu tür etkinliklerin devam edeceğine dikkati çeken Kırlı, "Soframıza vatandaşlarımızın yoğun katılımı, ilgisi ve rağbeti güzeldi. Tüm İslam aleminin ve Malazgirt vatandaşlarımızın Allah oruçlarını kabul etsin." dedi.

Vatandaşlar ise her iki belediyeye teşekkür etti.

Şehit ve gazi yakınlarına iftar

Muş Valisi Seddar Yavuz, kentteki şehit aileleri ve gazilerle iftar yemeğinde bir araya geldi.

Kentteki bir lokantada düzenlenen iftarda konuşan Vali Yavuz, ramazan münasebetiyle çok değerli şehit aileleri ve gazilerle bir arada olmaktan memnuniyet duyduğunu söyledi.

"Bizler evlatlarımızı ya şehit ya da gazi olsun diye yetiştiriyoruz." diyen Vali Yavuz, onların ellerine kına yakarak, vatanına, milletine, bayrağına ve yüce dinimiz İslam'a adayarak, hizmet etmesini beklediklerini söyledi.

Toprak, "Bizler inanırız ki Kur'an-ı Kerim'de ifade edildiği gibi asla 'Allah yolunda öldürenlere ölüler demeyiniz bilakis onlar diridirler. Fakat siz onu bilemesiniz' ayeti kerimesi her an aklımızda ve kalbimizde taşıyoruz. Devletimizin tüm kurumlarıyla her zaman yanınızda olduğunu bilmenizi isterim. Bizler devlet olarak millet olarak hissettiğiniz acıları her daim paylaşıyor, aziz şehitlerimize ve ebediyete intikal etmiş gazilerimize Allah'tan rahmet, yaşayan gazilerimize uzun ömürler ve ailelerine sağlıklı huzurlu günler diliyorum." şeklinde konuştu.

Yemeğe, Vali Yavuz'un eşi Selda Yavuz, Hasköy Kaymakamı Ahmet Özkan, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Abdülbari Aksoy, şehit aileleri ve gaziler dernek başkanları, şehit aileleri ve gaziler katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Van, Muş ve Hakkari'den Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement