Van Turizmine Deprem Darbesi - Son Dakika
Yerel

Van Turizmine Deprem Darbesi

Van'daki bazı kilim satıcıları, yaşanan depremlerin ardından şehir merkezinde turistlere rastlamanın adeta mümkün olmadığını, yaşanan afetin sektörü çok olumsuz etkilediğini belirttiler.

13.10.2012 17:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Van'daki bazı kilim satıcıları, yaşanan depremlerin ardından şehir merkezinde turistlere rastlamanın adeta mümkün olmadığını, yaşanan afetin sektörü çok olumsuz etkilediğini belirttiler.

Van Müzesi önünde kilim satışı yapan kilimciler, turizm sektörünün canlanmamasından dert yandı. Yaşanan sıkıntılardan dolayı

iş yapamamaktan şikayetçi olan kilim satıcıları, Van caddelerinde bir turiste rastlamanın artık çok zor olduğunu kaydettiler. Galeri Avşar'ın sahibi Hamza Acar, geçmiş yıllarda mutlaka şehrin cadde ve sokaklarda turistlere rastlandığını ifade ederek, şimdilerde ise o görüntülerden eser kalmadığını belirtti. Geçtiğimiz yıl yaşanan depremlerin bu durumun yaşanmasında büyük etkisinin olduğunu anlatan Acar, "Daha önce Van caddelerinde gezdiğinizde mutlaka turistlerle karşılaşırdınız. Ama şimdilerde bırakın her caddede turist bulmayı, hiçbir sokakta gezen, alışveriş yapan, tarihi mekanları dolaşan turist bulamazsınız. Deprem bu sektörü çok aşağılara çekti. Bunun yeniden canlanması yetkililerimizin çeşitli tanıtımlar yapması gerekiyor. Yaşadığımız afet sonrası bu konuya dört elle sarılmamız gerekmektir. Turizm sektörü öyle basite alınabilecek bir sektör değil. İlimizde bu sektöre müsait olduğu için buna gereken önemi vermeliyiz. Turizme gereken ilgiyi göstermediğimiz, gerekli tanıtımları yapmadığımız ve dört elle sarılmadığımız taktirde kaybeden ilimiz, ülkemiz ve bizler olacağız" dedi.

Hoşap Carpet Kilim Sahibi İrfan Acar ise, meslektaşlarının dile getirdiği sıkıntılara katıldığını ifade ederek, devletin biran önce bu sektörün geliştirilmesi konusunda çalışmalar yapması gerektiğini kaydetti. Acar, "Van'ın eski günlerine dönmesini istiyorsak, turistlerin buralarda çoğalmasını istiyorsak, tarihi ve turistik mekanları da turizme kazandırmamız gerekmektir" ifadelerini kullandı. - VAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Van Turizmine Deprem Darbesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement