Van Türkiye Şampiyonu Dilovan'ın Hedefi Avrupa'da Zirve - Son Dakika
Güncel

Van Türkiye Şampiyonu Dilovan'ın Hedefi Avrupa'da Zirve

Türkiye şampiyonu Dilovan'ın hedefi Avrupa'da zirveVAN'ın Edremit ilçesindeki Özel Bilim Teknoloji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde okuyan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Sporcusu Hakkarili Delil Dilovan Bal (17), Mersin'de yapılan ve 330 sporcunun katıldığı 'disk atma'...

06.03.2019 10:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye şampiyonu Dilovan'ın hedefi Avrupa'da zirve

VAN'ın Edremit ilçesindeki Özel Bilim Teknoloji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde okuyan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Sporcusu Hakkarili Delil Dilovan Bal (17), Mersin'de yapılan ve 330 sporcunun katıldığı 'disk atma' yarışmasında 53,62'lik derecesiyle Türkiye şampiyonu oldu. Milli takıma girerek Avrupa barajını aşan Bal, tek hedefinin önümüzdeki Temmuz ayında yapılacak olan Avrupa ve Balkan şampiyonalarında Türkiye'nin adını altın harflerle yazdırmak olduğunu söyledi.

Edremit ilçesinde bulunan Özel Bilim Teknoloji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 10'uncu sınıf öğrencisi ile Gençlik Hizmetleri ve Spor il Müdürlüğü Atletizm Kulübü sporcusu Delil Dilovan Bal, atletizm branşına bağlı 'disk atma' yarışmasında elde ettiği başarılarla dikkatleri çekmeye başladı. Türkiye Atletizm Federasyonu tarafından 23-24 Şubat tarihleri arasında Mersin'in Nevin Yanıt Atletizm Kompleksi'nde, 330 sporcunun katılımıyla 'disk atma, çekiç atma, gülle atma ve cirit atma kategorilerinde Seyfi Alanya Atmalar Ligi 1. Kademe yarışmaları yapıldı. Yarışmada, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Atletizm Kulübü sporcusu Bal, 53,62'lik derecesiyle Türkiye şampiyonu oldu. Bal, yaptığı dereceyle Avrupa barajını geçerek, yapılacak olan Avrupa ve Balkan yarışmalarında Türkiye'yi temsil edecek.

Atletizm Antrenörü Sibel Abalı'nın nazeratinde Van'da sıkı bir çalışma yapan Bal'ın hedefi Avrupa ve 2024 olimpiyat şampiyonu olmak.

'DİLOVAN, GURURUMUZ OLDU'

Van Özel Bilim Teknoloji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Kurucu Müdürü Kenan Sevgin, 'dist atma' yarışmasında Türkiye şampiyonu olan Dilovan ile gurur duyduklarını belirtti.

Sevgin,Öğrencimiz Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde yapılan yarışmalarda bölge birincisi geldi. Daha sonra da Türkiye finallerine katılarak şampiyon oldu. Bu başarasıyla ülkemizi temsil etme hakkı kazanmıştır. Biz bu gururu yaşattığı için kendisine ve hocasına çok teşekkür ediyoruz. Okulumuz özel olması münasebetiyle sosyal ve kültürel etkinliklere son derece önem veriyor.Tabi hedefimiz kısa süreli değil, uzun süreli alt yapıdan öğrenciler yetiştirerek ülkemize milli sporcu kazandırmak dedi.

Okul Müdürü Mehmet Onuk ise Dilovan'nın başarısının kendilerini onurlandırdığını ifade ederek, Gençlerin dünyalarına, ruhlarına dokunabilmeliyiz ve bunları en iyi şekilde yönlendirebilmeliyiz. 24 Şubat'ta Mersin'de yapılan yarışmada okulumuzun öğrencisi Dilovan Bal, disk atmada Türkiye birincisi olmuştur. Bu konuda büyük destekleri olan okulumuzun kurucularından Kenan Sevgin'e teşekkür ediyorum diye konuştu.

'TÜRKİYE'NİN ADINI AVRUPA'DA ALTIN HARFLERLE YAZDIRACAĞIM'

Van'daki bir amatör sahada, Avrupa ve Balkan Şampiyonası'na hazırlanan Delil Dilavan Bal, tek hedefinin 2024 olimpiyatlarında büyükler Türkiye rekorunu kırarak olimpiyat şampiyonu olmak olduğunu belirtti.

Bal, Elde ettiğim dereceyle Avrupa barajını aştım. Hedefim Avrupa'da da birinci olmak.Türkiye'nin adını Avrupa'da altın harflerce yazdıracağıma inanıyorum dedi.

Van Türkiye Şampiyonu Dilovan\'ın Hedefi Avrupa\'da Zirve
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Van Türkiye Şampiyonu Dilovan'ın Hedefi Avrupa'da Zirve - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Balıkesir'de dolandırıcılar koyun satışıyla vatandaşları dolandırdı
    11:06 Balıkesir'de dolandırıcılar koyun satışıyla vatandaşları dolandırdı

    Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde ileri tarihli EFT işlemi yaparak vatandaşlardan koyun satın alan dolandırıcılar, satın alma işlemi bitince EFT'yi iptal ederek kayıplara karıştı. Jandarma ekipleri, dolandırıcıları yakaladı.

  • 2023 Yılında Emekli Olanların Çoğunluğu SSK'lılar
    11:06 2023 Yılında Emekli Olanların Çoğunluğu SSK'lılar

    Sosyal Güvenlik Başuzmanı İsa Karakaş, EYT düzenlemesinden en çok SSK'lı çalışanların yararlandığını belirterek, 2023 yılında emekli olan 2 milyon yüz 193 bin kişinin yaklaşık 1 milyon 925 bin SSK'lı olduğunu ifade etti. Karakaş ayrıca, 2025 ocak ayına kadar 1 milyondan fazla EYT'linin daha emekli olabileceğine dikkat çekti.

  • Erzincan'da 285 Adet Sentetik Hap Ele Geçirildi, 1 Kişi Tutuklandı
    11:06 Erzincan'da 285 Adet Sentetik Hap Ele Geçirildi, 1 Kişi Tutuklandı

    Erzincan'da yapılan çalışmalarda, K.E. ve M.D. isimli şüpheli şahısların araç ve ikametlerinde yapılan aramada toplam 285 adet sentetik ecza maddesi ele geçirildi. M.D. isimli şüpheli şahıs tutuklanarak cezaevine teslim edilirken, K.E. hakkında işlemler devam etmektedir.

  • Avrupa'nın en büyük NATO üssü neden Romanya'da kurulacak?
    11:05 Avrupa'nın en büyük NATO üssü neden Romanya'da kurulacak?

    Romanya'da 2040 yılına kadar Avrupa'nın en büyük NATO üssünün kurulması planlanıyor. Romanya Hava Kuvvetleri 57. Üssü-Mihail Kogalniceanu genişletilecek ve yaklaşık 2,5 milyar avro harcanacak. Bu üste 10 bine kadar NATO askeri ve aileleri aynı anda kalabilecek. ABD, Romanya'yı NATO şemsiyesi altında merkez olarak kullanıyor ve üssün Karadeniz sahası ile Rusya ve Türkiye gibi ülkeleri izlemek için kullanıldığı düşünülüyor.

  • Konya'da trafik kazası sonrası çıkan kavgada 1 kişi yaralandı
    11:03 Konya'da trafik kazası sonrası çıkan kavgada 1 kişi yaralandı

    Konya'da iş yerlerinin bulunduğu sokak üzerinde araçlarıyla seyir halinde olan 2 komşunun karıştığı maddi hasarlı trafik kazasının ardından çıkan kavgada 1 kişi yaralandı. Kavga sırasında elinden yaralanan kişi hastaneye kaldırıldı. Olayla ilgili tahkikat başlatıldı.

  • Türk Savunma Sanayisi Alt Yüklenicileri Kritik Görevler Üstleniyor
    11:03 Türk Savunma Sanayisi Alt Yüklenicileri Kritik Görevler Üstleniyor

    Türk savunma sanayisinin alt yüklenicileri, sahip oldukları teknolojik yetkinlikleriyle milli muharip uçak KAAN'dan milli fırkateyn TCG İstanbul'a Türkiye'nin kritik platformlarında önemli görevler üstleniyor.

  • Depremzede Aile İzin Alamadığı İçin Ev Yapamıyor
    11:01 Depremzede Aile İzin Alamadığı İçin Ev Yapamıyor

    Osmaniye'nin Sumbas ilçesine bağlı Mehmetli beldesinde yaşayan depremzede aile, izin alamadığı için yıkılan evinin yerine ev yapamıyor. Hayvancılıkla geçimini sağlayan aile, yetkililerden yardım istiyor.


Advertisement