Van: Van Emniyet Müdürlüğü'nden Huzur Toplantısı - Son Dakika
Güncel

Van: Van Emniyet Müdürlüğü'nden Huzur Toplantısı

Van İl Emniyet Müdürü Mehmet Salih Kesmez, Türkiye üzerinde oynanan oyunların çoğunun Van için de söz konusu olduğunu belirterek, "Bize karşı oynanan çirkin oyunları karşı hep beraber el ele vererek bozmak lazım" dedi.

31.05.2006 21:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Van İl Emniyet Müdürü Mehmet Salih Kesmez, Türkiye üzerinde oynanan oyunların çoğunun Van için de söz konusu olduğunu belirterek, "Bize karşı oynanan çirkin oyunları karşı hep beraber el ele vererek bozmak lazım" dedi.

Van İl Emniyet Müdürü Kesmez, Emniyet Müdür Yardımcıları Cemil Zafer, Ümit Yaşar, Murat Kurt, şube müdürleri ve karakol amirleriyle birlikte İskele Polis Merkezi toplantı salonunda mahalle muhtarlarıyla birlikte bir 'Huzur Toplantısı' yaparak sorun ve sıkıntıları dinledi. Emniyet Müdürü M. Salih Kesmez, yaptığı konuşmada, Türkiye'nin Asya ile Avrupa arasındaki stratejik konumu ve geçiş bölgesinin ne kadar önemi bulunuyorsa, bu geçiş bölgesinin tüm özelliklerini Van'da da görmenin mümkün olduğunu belirtti. Kesmez, "Van, terör nedeni ile stratejik bir il, kaçakçılığın geçiş güzergahı ve yatırım yönüyle hedef bir ildir. Geçmiş dönemlerdeki Ermeni mezalimini yaşamış, diğer konularda hedef olan, hatta Türkiye üzerinde oynanan oyunların çoğu maalesef ilimiz için de söz konusudur. Bize karşı oynanan çirkin oyunlara karşı hep beraber el ele vererek bunları bozmamız lazım. Görevimizi en iyi yapabilmemiz için toplumun desteğini almamız lazım, bunun bilincindeyiz. İçişleri Bakanı Abdulkadir Aksu'nun bu yönde talimatı var. 'Toplum destekli polislik' diye bir çalışmamız var. Toplum destekli, toplumundan güç alan, destek alan, bu Avrupai polislik sitemidir. Çünkü hizmet ettiği görev yaptığı, vatandaşından kopuk olan hiçbir birim başarılı olamaz" dedi. Terör konusuna değinen ve muhtarlardan bu konuda polis teşkilatına yardımcı olmalarını isteyen Salih Kesmez, son zamanlarda kanunsuz yapılan mitinglerde bayanları ve çocukları öne koymak moda olduğunu belirtti. Bunun nedenini soran Kesmez, "Çünkü polisin bayanlara ve çocuklara karşı zaafı var. Çünkü savaşta bile kadınlara çocuklara ve yaşlılara dokunulmamış. Şimdi ise o kanunsuz mitingde önde kadın ve çocuk olduğu zaman polis kara kara düşünüyor. Arkasında maşalar ve provokatörler var. Ama eli kolu bağlı önde çocuklar var. Polis onları karşı nasıl davranacağını, suçlu ile suçsuzu nasıl ayıracağını şaşırıyor, sıkıntıya düşüyor. Muhtarlardan ricamız bayanları ve çocukları ön tarafa konmamasını sağlayarak ikna edelim. Diyoruz ki, kadınlar namusumuz, şerefimizdir, ama bayanları ön tarafa da gönderiyoruz. Bu nasıl namus, şeref anlayışı. O cop yemiş olsa, ona su sıkılmış olsa, o yerde sürünmüş olsa onun beyi, mahallesindeki muhtarı incinmeyecek mi? O zaman niye öne konuluyor? Muhtarlarımızdan ricamız bu konuda çocuk ve bayanlarımıza sahip çıkalım. Bu konuda muhtarlardan yardım istiyoruz. Savaşta bile olmayan bir konuyu böyle toplumsal olaylarda kullanmayın" diye konuştu. Kesmez son olarak muhtarların polis teşkilatı için ne kadar önemli olduğunun altını çizerek, şunları söyledi:

"Muhtarlar emniyet teşkilatının sağ koludur, devlet memurudur. Onlara karşı yapılmış bir hareketin devlet memuruna bize karşı yapılmış sayarız. Ben titizim bu konuda. Bir muhtarın polis merkezinde geldiğinde evrakını çabuklaştırmak istediğinde o karakol ilgilenmek zorundadır. Buradan polis merkezi amirlerine emir veriyorum. Siz başımızın üzerinde yeriniz var. Biz vatandaşa hizmet etmeye geldik. Vatandaşın ayağına hizmeti getirmeye geldik. Arkadaşlarımla bunun için varız. Siz de bize lütfen sahip çıkın ve destek verin. Kol kola omuz omuza gidelim."

Kesmez'in konuşmasının ardından, muhtarların sorunları ve sıkıntıları dinlendikten sonra toplantı verilen kokteyle son buldu.

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Van: Van Emniyet Müdürlüğü'nden Huzur Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement