Van Yapı - Der'den VATSO'ya Ziyaret - Son Dakika
Yerel

Van Yapı - Der'den VATSO'ya Ziyaret

Van Yapı - Der\'den VATSO\'ya Ziyaret

Van Yapı - Der Yönetim Kurulu Başkanı Murat Akbaş ve beraberindeki yönetim kurulu üyeleri ile birlikte, VATSO Yönetim Kurulu'nu ziyaret ettiler.

29.08.2012 15:13  Güncelleme: 15:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Van Yapsatçılar ve Kooperatifçiler Derneği (Van Yapı-Der) Yönetim Kurulu Başkanı Murat Akbaş ve beraberindeki yönetim kurulu üyeleri, Van Ticaret ve Sanayi Odası (VATSO)Yönetim Kurulu'nu ziyaret ettiler.

Ziyaret sırasında dernek yöneticileri, Van'da yaşanan depremlerin ardından kurulan Van Yapı-Der ile, tüm yapsatçı ve kooperatifleri bir çatı altında toplamak amacında olduklarını belirtti. Akbaş "Hem yapsat ve kooperatifleri belli bir standarda kavuşturmak hem de vatandaşların zarar görmesini engellemek için böyle bir oluşuma gittiklerini ifade eden derneğin yönetim kurulu üyeleri, özellikle yaşanan depremin ardından Van'da bulunan bankaların Van'daki esnafa karşı adeta bir savunma mekanizması oluşturarak hiçbir gayrimenkullerini ipotek olarak kabul etmediği ifade ettiler. Şimdiye kadar şirketlerine hiç bir şekilde girdi sağlayamadıklarını da vurgulanan dernek üyeleri, "Sizin diğer esnaflar için istediğiniz vergi muafiyeti, sigorta primleri ile KOSGEB kredilerinin ertelenmesinin yanı sıra özellikle bizi yakından ilgilendiren şehir planının çıkarılması ile mali yapısı yeterli olan firmalara 500 bin ile 1 milyon lira kredi verilmesi konularından destek vermenizi istiyoruz" dediler.

'HER ZAMAN ÜYEMİZİN EMRİNDE OLDUK'

Van'ın ekonomisinde büyük bir paya sahip olan yapı sektörünün bir çatı altında toplanmasını çok önemsediklerini ifade eden VATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mirza Nadiroğlu, Van'da yaşanan depremden sonra bu işle uğraşan üyelerinin yeni bir hedef ve vizyon seçmenin önemli olduğunu kaydetti. Van'ın 2 büyük deprem yaşandığını da hatırlatan VATSO Yönetim Kurulu Başkanı Nadiroğlu, oda yönetimi ve meclisi olarak her konuda yanlarında olacaklarını kaydetti. Nadiroğlu, "Bu oda her zaman 12 bin 500 üyesinin emrindedir. Siz varsanız oda vardır" dedi.

Odanın üyesi olanların ellerinde bulunan projelerine destek sağlamak için VATSO bünyesinde kurulan Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi'ne (ABİGEM) başvurabileceğini de hatırlatan Nadiroğlu, yaşanan deprem sürecinde bütün bankaların yetkilileri ile görüşmelerine rağmen birçoğunun samimiyet sergilemediğini söyledi.

Önümüzdeki günlerde Van'da bulunan banka şubelerinin bölge müdürlerinin davet edecekleri bir toplantı düzenlemeyi planladıklarını da söyleyen VATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mirza Nadiroğlu, "Biz hiçbir zaman vergilerin ertelenmesi gibi bir talebimiz olmadı. İşin başından beri hep bir yıl süre ile tüm vergilerin muafiyetini talep ettik ve bu işin peşini de bırakmayacağız. KOSGEB kredileri ile sigorta primlerinin ise bir yıl daha ertelenmesi istiyoruz. Sizin taleplerinizin yanı sıra bizim bu taleplerimizi de önümüzdeki günlerde büyük bir iş adamı grubu ile Van'a gelecek olan Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'a aktaracağız" şeklinde konuştu.

Van Yapı-Der Yönetim Kurulu'nun yaptığı ziyarette VATSO Meclis Başkanı Ata Altay'ın yanı sıra Yönetim Kurulu Üyeleri Ayhan Fidan, Ramazan Yorulmaz, Metin Abi, İbrahim Sevimli, Mustafa Kantarcıoğlu, Mustafa Karaduman, Erdoğan Gökhan, Serdar Orhun ve Hacı Tugay da hazır bulundular. - VAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Van Yapı - Der'den VATSO'ya Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement