Van Yyü'de Cami Temel Atma Töreni - Son Dakika
Güncel

Van Yyü'de Cami Temel Atma Töreni

Yüzüncü Yıl Üniversitesi (Van YYÜ) Dursun Odabaşı Tıp Merkezi Tıbbiye Camisi'nin temeli, törenle atıldı.

22.09.2017 15:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yüzüncü Yıl Üniversitesi (Van YYÜ) Dursun Odabaşı Tıp Merkezi Tıbbiye Camisi'nin temeli, törenle atıldı.

Van YYÜ kampüsünde düzenlenen törende konuşan rektör Prof. Dr. Peyami Battal, üniversiteye yeni bir cami kazandırmanın memnuniyetini yaşadıklarını söyledi.

Yapılacak camide bölgedeki hastaneye gelen vatandaşların rahat bir şekilde ibadetlerini gerçekleştireceğini anlatan Battal, şöyle konuştu:

"Vatandaşlar hastaneye geldiklerinde ibadetlerini yerine getirmekte sıkıntı yaşıyorlar. Hasta ile ziyaretçiler için ibadetlerini rahat yapmaları için cami yapmak istedik. Şu anda baktığımız zaman, kent üniversiteye doğru açılıyor. Bu da şunu gösteriyor ki gelecekte bu mekanlar için de bir cami gerekiyor. Dolayısıyla camimiz hem üniversitemize hem de halkımıza destek olacak."

Van YYÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Tuncer ise tahsis edilen 20 bin metrekarelik alana cami ve külliye inşa edileceğini belirtti.

Hastanenin şehir merkezinden uzak ve bölgeye hitap eden bir hastane olduğunu anlatan Tuncer, şunları kaydetti:

"Hastanemize Hakkari, Muş ve Bitlis gibi illerden de bir çok hasta ve yakını geliyor. Hastanemizde ibadet edebilecek herhangi bir mekan olmaması dolayısıyla cami yapmak istedik. Durumu rektörümüze bildirerek bizlere desteklerini verdiler ve cami için 20 bin metrekarelik alan tahsis edildi. Alan içerisinde ibadet için yaklaşık bin 800 metrekare ve 2 bin metrekare alana da külliyeyi yapılacak."

Törene Vali Yardımcısı Mehmet Parlak da katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Van Yyü'de Cami Temel Atma Töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement