Van Yyü Hastanesi Ek Hizmet Binası Açıldı - Son Dakika
Güncel

Van Yyü Hastanesi Ek Hizmet Binası Açıldı

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Dursun Odabaşı Tıp Merkezi ek hizmet binası, açıldı.

14.07.2017 16:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Dursun Odabaşı Tıp Merkezi ek hizmet binası, açıldı.

Kazım Karabekir Caddesi'nde hizmete giren ek hizmet binasıyla vatandaşların sağlık hizmetlerine daha kolay ulaşması amaçlanıyor.

Kente 24 poliklinikle hizmet verecek ek hizmet binasında, güzellik salonu, fizik tedavi ve radyoloji merkezleri de bulunuyor.

Vali Murat Zorluoğlu, ek hizmet binasının açılışında yaptığı konuşmada, ek hizmet binasıyla vatandaşların sağlık hizmetlerine daha rahat ulaşacağını söyledi.

Van'ın sağlık konusunda yatırım aldığını, fiziki ve personel imkanlarıyla bölgeye hizmet ettiğini anlatan Vali Zorluoğlu, " Türkiye'de son birkaç yılda sağlık alanında ciddi reformlar yapıldı. Bu dönüşümde ilimizde nasibini almıştır." dedi.

Sağlık alanında devam eden ve yapımına başlanacak önemli projeler olduğunu ifade eden Zorluoğlu, şunları kaydetti:

" Çaldıran, Başkale, Özalp, Gevaş, İpekyolu, Erciş, Muradiye ve Bahçesaray ilçelerimizde Toplum Sağlığı Merkezi, Aile Sağlığı Merkezi ve lojmanları inşaatları devam ediyor. Önümüzdeki günlerde şehir hastanemizin bahçesinde fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezinin inşaatına başlıyoruz. Yine şehir hastanelerinin vazgeçilmezi olan Adli Psikiyatri Hastanesi olacak. Bunlar da çok yakın zamanda inşaatına başlanıp tamamlanacak. Bunların tamamlanması ile ilimiz tam anlamıyla şehir hastanesine kavuşmuş olacak. Bütün bu yatırımların hayata geçirilmesi ile birlikte Van'ın sağlık alanında merkez olma iddiasını hep beraber hayata geçireceğiz."

Van YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal ise, vatandaşların talepleri doğrultusunda kent merkezinde ek hizmet binası açtıklarını belirtti.

Hastanenin personel, cihaz ve makine bakımından oldukça donanımlı olduğunu anlatan Battal, "Bugün iki milyonluk nüfusa hizmet veren bir konumdayız. Hastanemiz üçüncü basamak bir hastane olduğu için çevre illerden çok yoğun bir şekilde hasta geliş gidişi var. Gelen hastalarımızı yeni yaptığımız ek poliklinikle beraber daha iyi hizmet vereceğiz." diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Van Yyü Hastanesi Ek Hizmet Binası Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.


Advertisement