Vangölü Elektrik Dağıtım'ın Özelleştirilmesi - Son Dakika
Ekonomi

Vangölü Elektrik Dağıtım'ın Özelleştirilmesi

Vangölü Elektrik Dağıtım A.Ş.ihalesini, 118 milyon dolar teklif veren Türkerler İnşaat Turizm Madencilik Enerji Üretim Ticaret ve Sanayi A.Ş kazandı.

15.03.2013 15:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Vangölü Elektrik Dağıtım A.Ş. ihalesini, 118 milyon dolar teklif veren Türkerler İnşaat Turizm Madencilik Enerji Üretim Ticaret ve Sanayi A.Ş kazandı.

Vangölü Elektrik Dağıtım A.Ş'deki TEDAŞ'a ait yüzde 100 oranındaki hisselerinin özelleştirme ihalesinin nihai pazarlık görüşmesi Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nda gerçekleştirildi. İhaleye, Limak İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş., Özyazıcı-Doğu Otomotiv Ortak Girişim Grubu, Genpa Telekomünikasyon ve İletişim Hizmetleri Sanayi ve Ticaret A.Ş, Türkerler İnşaat Turizm Madencilik Enerji Üretim Ticaret ve Sanayi A.Ş. ve İşkaya-Doğu OGG teklif verdi. Elemesiz turla başlayan ihalede en yüksek teklif 59 milyon 500 bin dolar oldu. Birinci elemeli turda ise en düşük teklifi veren Genpa Telekomünikasyon ve İletişim Hizmetleri Sanayi ve Ticaret A.Ş elenirken, en yüksek teklif 87 milyon 100 bin dolar oldu. İkinci elemeli turda en düşük teklifi veren Limak İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş. olurken, 103 milyon dolar başlama tutarı olarak belirlendi. Açık artırma usulüyle giden ihalede artırma aralığı 500 bin dolar olarak belirlendi.

İhaleyi, 118 milyon dolar teklif veren Türkerler İnşaat Turizm Madencilik Enerji Üretim Ticaret ve Sanayi A.Ş. kazandı.

Öte yandan, Gen-Pa Telekomünikasyon ihaleye katılmadı. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Vangölü Elektrik Dağıtım'ın Özelleştirilmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement